Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

dex2man 

všechny recenze uživatele

Velmi silný a na reálném základě postavený životní příběh člověka, který jde za svým snem, ale zvolí si špatnou cestu - drogového dealera. Vzestupy střídají tvrdé pády, ale on nedbá varování ani se nepoučí z vlastních chyb dokud nepřekročí hranici, ze které už není návratu a přijde úplně o všechno...Depp je jako George Jung excelentní. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Obrovská nuda a jeden z nejhorších filmů s Johnny Deppem, co jsem kdy viděl. Nějak mi prostě Johhny Depp do role George Junga, drogového překupníka, neseděl. Totálně jsem mu to nevěřil. Celý film je hrozně dementně a nudně zpracovaný. Totálně o ničem. Osudy všech postav jsou vám naprosto lhostejné. O emoce tady nezavadíte. Naprosto nechápu důvod zdejší oblíbenosti i hodnocení tohoto nesmyslu. Musím prostě dát jednoznačný odpad. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Nick Cassavetes, David McKenna | Hudba: Graeme Revell | Produkcia: Ted Demme, Denis Leary, Joel Stillerman | Distribúcia: New Line Cinema | Rozpočet: 53 miliónov $ | Tržby: 83,282,296 $ || Faktickou suchosťou prerážajúci, no už overene fungujúci schémat človeka stúpajúceho na životnej dráhe drogovej kariéry. Celé to úspešne tiahne Johnny, Penélope sa nanešťastie(?) objaví len neskôr, a poprvý krát ma vo filme výrazne štve - bude to asi tým, že svoju rolu zahrala úplne adekvátne reálu postavy... Ako negatívum by som vyzdvihol opätovné fandenie režiséra svojej hlavnej postave na drogovej dráhe, čo cíti divák skoro počas celého filmu okrem konca, a to môže vytvoriť nemálo zlý podtext pre morálku spoločenstva... ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Výborná studie jednoho "amerického snu" ("Tehdy jsem se rozhodl, že nikdy nebudu chudý."). Johnny Depp svým strhujícím hereckým výkonem dokáže vždycky film vytáhnout ještě víš, ale tady to skoro není třeba díky vynikajícímu scénáři a jisté režii. Jediné, co mě trochu mrzí je, že se film málo věnuje popisu vztahů a vazeb mezi narkomafiány. Soustředí se převážně na hlavní postavu, popis prostředí tak zůstává jaksi v pozadí. I tak jeden z nejlepších filmů s tématikou drog. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kvalitne natočený film o malom priekupníkovi drog, ktorý sa dokázal prepracovať až na narkobaróna. Deppovi takéto postavy padnú ako uliate, opäť zahral perfektne, podobne ako v Strach a hnus v Las Vegas. Bavila ma každá minúta filmu, a že to nie je vôbec krátky film :). Vo filme je mnoho silných, emotívnych momentov, čo som teda vôbec nečakal, ale bolo to príjemné prekvapenie. Rozhodne tento snímok patrí k filmom s veľkou výpovednou hodnotou a ešte sa aj človek pri ňom dokáže zabaviť a miestami aj emotívne naladiť. Maximálna spokojnosť. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Filmová postava Diego Delgado (Jordi Mollà) stvárňuje v skutočnosti Carlosa Lehdera. (Ghostix)
  • Spousta dialogů Johnnyho Deppa (George Jung) byla improvizovaná, včetně scény, kdy se snaží najít místo, kam by uložili všechny peníze z prodeje kokainu, a jeho hlášky "Budeme potřebovat větší loď", převzaté z filmu Čelisti (1975). (Tygrys)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama