Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Magneto 

všechny recenze uživatele

Tento Star Trek mi prirástol ku srdcu...hlavná premisa o zmysle nášho života, našej smrteľnosti a o tom, že nieje dôležité čo po sebe zanecháme, ale ako sme žili je mi veľmi blízka. Ak k tomu pridám fantastické startrekovské prostredie a postavy, úžasný nápad ako predať štafetu od starej generácie novej, tak tu máme jeden z najlepších a dejovo najzaujímavejších scifi filmov. Pravda, technická úroveň je slabá a mnoho špeciálnych efektov je použitých ešte zo seriálu, ale v konečnom dôsledku mi to nevadilo. Producenti sa snažili k podobnému konceptu vrátiť aj v deviatej časti, ale nepodarilo sa im to takým krásnym a sentimentálnym spôsobom....Jasné, First Contact je super akcia a vizuálne je to špička, ale Generations je jedinečný. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snad víc než o kterémukoliv jiném filmu série Star Trek se o Generaci dá říci, že je určená právě a z převážné většiny početné obci fanoušků seriálu. Je tomu podřízeno mnohé - a především účelové spojení původních ( pochopitelně značně sešlých ) seriálových hrdinů s novou generací svých nástupců. Z hlediska příběhu jde o slabší díl, i když volba Malcolma McDowella coby padoušského Sorana leccos zachránila. Celkový dojem: 55 %. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Posádka Enterprise odchází do důchodu, i tak je ještě pozvána, aby absolvovala zahajovací cestu s novou lodí Enterprise. Bohužel při záchraně cestujících z lodi napadené neznámou energetickou vlnou je ztracen (doslova) kapitán James T. Kirk. O sedmdesát let později se kapitán Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) se svojí posádkou potýká s plány El-Auriana Sorana, který chce zničit obydlenou planetou, aby se znovu setkal s onou energetickou vlnou, která jej může dostat do bájného Nexusu. Ale Picard na tento boj není sám, v nouzi nejvyšší přichází na pomoc sám James Kirk ... Vcelku důstojné ukončení kariéry jednoho kapitána a jedné Enterprise - sice většina původních herců (kromě Williama Shatnera) zahrála jen v pár minutách na počátku - ale to vše vynahradil sám Kirk. Příběh je takový .. ehm .. tuctový, kolik takových neznámých energetických vln již Enterprise zažila, a navíc, je opravdu vždycky potřeba zničit celou loď? Pravda, sice můžou v dalším filmu dostat novou (čímž si filmaři skvěle vynahrazují technologický postup - vzpomeňte na kapitánský můstek v prvních Star Trecích a teďka). Co mi na filmu ale hodně vadilo byl příliš násilně naroubovaný humor - chápu že robot potýkající se s emočním čipem je k popukání, ale všeho do času ... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší díl. :( Škoda. Původní posádka se Neobjevenou Zemí rozloučila velmi důstojně, nebylo tedy třeba tahat ji znovu na povrch. Tím spíš, že jsou zde jen Kirk, Scotty a Čechov, navíc jen chviličku. Zároveň však jejich přítomnost stačí na to, aby si každý průměrný divák uvědomil, že každý z členů posádky původní Enterprise má větší charizma, než celá nová Generace dohromady a potože jsopu to přece jen oni, na kom je stavěn film, nějak toprostě působí dojmem, že o nemůžou bez Spocka, Kostry apod utáhnout. Triky jsou ovšem úžasné a místy je to docela sranda, o humornou složku se stará především Data. Malcolm McDowell není špatný. Jinak ale šedý průměr. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kapitánův deník. Hvězdné datum 10. 3. 2014. Star Trek bez Spocka je pro mne něco jako Hamlet bez Hamleta a ani dva kapitáni USS Enterprise, podporovaní lehce retardovaným androidem, to nemohou zachránit. Zato Dr. Soran je vcelu nadstandardní sympaťák, který z toho alespoň průměrnou zábavu dokáže vykouzlit, ale celkově bych si pro start Pickardovy posádky dokázal představit daleko lepší film. Konec zápisu. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Podle Williama Shatnera byla věta "Who am I to argue with the Captain of the Enterprise?" tím nejtěžším, co kdy ve Star Treku řekl. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno