Reklama

Reklama

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Při revizích svých hodnocení v naprosté většině případů snižuji počet udělených hvězdiček, tentokrát jsem ale mimořádně jeden kousek přihodil, a to prostě proto, že jsem se skvěle bavil. Myslím, že jde o film, na který je nutné podívat se v původním znění. Český dabing úplně utopil parádní výkon Roberta Carlyla i tu parádní angličtinu- originál, která dodává snímku grády. Netvrdím, že by se tady nenašly nedostatky, ale rozhodl jsem se je okázale ignorovat. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

No, pro mě je to jedna z lepších krimikomedií, který Američani natočili. V některých ohledech i mnohem lepší, než třeba Podfu(c)k, i když na Sbal prachy a vypadni to pravděpodobně nemá. Nesouhlasím s několika dalšími, že humor tady je těžkej, nepříliš zábavnej a film neodsejpá a že je to klišoidní nuda. Klišé tam samozřejmě jsou, a v této chvíli si nějak nemůžu vybavit jedinej film, kde by nebylo nějaký klišé (ať už v rámci žánru, nebo filmové tvorby obecně). Rychlé slovní přestřelky Elma a Felixe jsou někdy opravdu pěkný, některý hlášky jsou fakt nezapomenutelný: Řek sem, aby ses o něj postaral, a ne aby ses o něj postaral. Šedesátý léta skončily. atd. A toho auťáku je fakt škoda. Člověk by taky neřekl, že felixe hraje ten samý člověk, jako Hitlera. Prostě hodně dobrá akční komedie, která zabaví a o nic jinýho ani u tohohle žánru nikdy nešlo. A to že je trochu lineárnější? No co, tak se může člověk nechat unášet jízdou a nepřemýšlet, jak se to vlastně všechno vyvrbí. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Znáte to, občas narazíte na film o kterém sice tak trošku víte, že není na 100%, přesto vás dostane a chcete ho vidět znova a pak zase znova. Prostě proto, že vás baví, přesně to se mi stalo u Formule 51. Není to bezchybný film, ale právě proto ho mám ráda. Lidé taky nejsou bezchybní, přesto máme přátele. 100% "Co to je? To jste tu rybu umlátili? To je naše národní jídlo." ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po ritchiovsku stavěná gangsterka, která ovšem nemá ten vtip a nadsázku resp. má, ale působí tu poněkud křečovitě. A nemohu si pomoct, ale Samuel L. Jackson tady působí jako pěst na oko. Na druhou stranu je tu Robert Carlyle, Emily Mortimer a banda podělanejch skinheadů, kteří to skóre přece jenom trošku vylepšují. Každopádně potenciál to mělo podstatně větší.65% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělej akční, dneska už takřka oldschool, biják s celou řadou střelených postaviček, na které byste v aktuálních filmech těžko narazili. Samuel L. coby chemik, tvůrce nové drogy, je jedna z těch normálnějších. Když si ho ale na letišti vyzvedne Robert Carlyle, kterej celou cestu do doupěte kecá o Manchesteru, aby pak následně vtrhnul v dresu do hospody plné liverpoolských fanoušků, tak Vám dojde, že to jsou přesně ty nekorektní filmy, se kterými jsem si prošel dětství. Stejně tak, jako když se na scéně objeví další psychopat – Rhys Ifans – který jak kdyby vyskočil z pařby z klubu Amnesia coby DJ Paul Bulva. Formula 51 na mě působila jako takový svěží náraz amerických Dannyho parťáků s britským Guyem Ritchiem. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Film je založen na historii města Liverpool a na obchodu z otroky. Je však dějově převeden na obchod z drogami. (Terva)
  • Během scény zběsilé jízdě autem z hotelu je v jednou ze záběrů možné vidět na podvozku auta pyrotechniku sršící jiskry. (x_silver)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama