Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

movie 

všechny recenze uživatele

De Bont je vynikající akční režisér, ovšem s emocemi jako je strach neumí vůbec pracovat a tak jsem se u filmu vůbec nebál tak jak jsem očekával nebo jak mě slova domovní ("Večer tu nejsme. Kdyby se vám něco stalo, nikdo vám nepomůže. Ani nueslyšíme křik. Nejbližší domy jsou na míle daleko") navnadila. Škoda, ale ta hudba je výborná! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Slušný duchařský film s několika velice vypjatými a napínavými scénami, v atraktivním prostředí. Možná pro tento žánr filmu až příliš dlouhá stopáž. Zajímavé je velmi dobré obsazení. Každopádně se jedná o jeden z filmů, kde zavřete lidi do baráku (zde ale krásně vyvedeného) a necháte je tam strašit. Ale prostředí tajemného domu je opravdu fantastické a strašidelné...tam bych se bál i bez podivných událostí, které postihnou naše hrdiny. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Trpí nespavostí. V rámci výzkumu skončí s podobně sužovanými jedinci ve velikém starém zámku. Dlouhé chodby, hodně zákoutí, schodišť a obrovských sálů. A všude nejrůznější sochy vyvolávající nepříjemnou atmosféru. Co na tom, že po téhle stránce se Zámek hrůzy vyvedl. Horší je, že producenti zaveleli, že tvůrci musejí ctít přístupnost mládeže. Takže žádná krev, žádná prsa, žádné úchylárny. Divák neustále čeká, že se to rozjede, jenže chyba lávky. Nebezpečná rychlost, Twister a pak sešup dolů. Jan de Bont, kterého jsme měli rádi, se už nikdy nevrátí. Scénář Davida Selfa (přitom později napsal Road to Perdition) je dost šílený, tempo dost utahané, žánr dost nerespektovaný. Výsledek je přeplácaný, zmatený, otravný. Pochválit lze některé herce (Owene Wilsone, ty mezi ně ovšem nepatříš), výpravu a skladatelskou legendu Jerryho Goldsmithe. Zbytek zaslouží pořádně za uši. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, možná kdybych měl za minulý týden naspáno víc než pět hodin denně, kdybych nebyl sám doma, a kdyby film neměl tak skvělé efekty, jenom bych se pohrdlivě usmíval od začátku až do konce. Takhle mě první půle dvakrát docela vyděsila:) A tu druhou půlku jsem čekal nějaké super rozuzlení a pointu....a ono nic. Liam Neeson hraje jako když si vydělává na nájem, a vůbec je to celé tak nějak jeté. Kde je atmosféra, která se třeba u Přichází Satan dala krájet obřadní dýkou? (No dobře, je to jako srovnávat Johnyho Mnemonica a Matrix, ale stejně, u koho jiného se učit než u Mistra?) A nezachrání to ani krása Catherine Zety-Jones ve vrcholné formě (ne herecké, proboha, to ani náhodou, jestli ji chcete vidět výborně hrát, sežeňte si Traffic) ani hudba Jerryho Goldsmithe, která se mi tentokrát nezdála nic moc. Umí to daleko líp - co třeba soundtrack k Sum Of All Fears? Celkově průměr, tzn. 50%. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Včera zvečera mor a cholera, totiž včera zvečera jsem viděla Zámek hrůzy. Nemůžu si pomoct, ale zdaleka nejlepším hercem jsem shledala onen skromný domek samotný, který je tak neuvěřitelně nevkusný, až je skvostný, a každému s gramem rozumu a hrstkou pudu sebezáchovy musí být na první pohled jasné, že tady bude strašit stejně jistě jako v Grónsku mrznout. Scénář a zápletka jsou rovněž děsivé, ovšem v poněkud jiném slova smyslu, a postavám jsem ani na vteřinu nevěřila, že mají problémy se spaním, protože herecké výkony jejich představitelů dělaly dojem, že sebou švihnou a usnou každou chvíli. Vzhledem ke zvučným jménům, která Zámek zdobí, mi to přijde jako zdaleka nejstrašidelnější věc na tomto filmu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (13)

  • Extretiéry byly stejně jako některé záběry interiérů pořízeny v Hill House v anglickém Harlaxton Manor. (Tereza666)
  • Liam Neeson trpí strachem z výšek, a tak ve scéně, kdy v zahradním pavilónu šplhá vzhůru, aby zachránil Nell, nemusel svůj vyděšený výraz vůbec předstírat. (Tereza666)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 29. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama