Reklama

Reklama

Slovácko sa nesúdí

(seriál)
Československo, (1975–1984), 7 h 9 min (Minutáž: 31–43 min)

Režie:

Petr Tuček

Předloha:

Zdeněk Galuška (kniha)

Hrají:

Jozef Kroner, Oldřich Velen, Stanislav Hájek, Ilja Prachař, Oldřich Vykypěl, Jiří Lábus, Vlasta Peterková, Pavla Severinová, Josef Somr, Zdeněk Kryzánek (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Museli by ste hľadať poriadne dlho a prejsť nejednu dedinu, či mestečko, aby ste našli takých, ktorí by sa im aspoň trochu mohli rovnať. Pagáč a Klásek sú jednoducho príliš svojrázni muži na to, aby ste ich stretli iba tak. Týchto dvoch už sotva môže niečo prekvapiť. Azda len strata zmyslu pre humor, ktorým vyriešia každý problém. Bez akéhokoľvek zaváhania... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

zekon 

všechny recenze uživatele

Tak první řada naprosto super. Sice víc cimbosongů než bylo třeba ale ty povídky jsou dost krátké. Mistr Galuška sám i něco namluvil, doporučuji, a zfilmování se hodně povedlo. Druhá řada už je podstatně slabší, ale v celku je to rozhodně skvost československé filmografie a něco takové se ani už potom neopakovalo. Ono to tady na Jihu tak opravdu fungovalo :) Kdo neví, tak většina je ze života. Je ale fakt že to osloví už jen starší diváky co pamatují něco málo. Dnes kdy i nářečí vymizelo už to bude spíš opravdu pro pamětníky. ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Jako malému se mi tento seriál opravdu nelíbil. Nicméně postupem času jsem si ho prostě zamiloval. Rozhodně dělá dobré jméno tehdejší české kinematografii. Uřímné a uvěřitelné herecké výkony, Slovácko, smysluplný scénář a i fakt, že né všechny díly dopadnou happyendem a spravedlivě. Řekněme si na rovinu, kdo nemá rád stařečka Pagáče a Juru Kláska je opravdový škarohlíd a pražáček. ()

Reklama

Zewett 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení je vidět jak je naše malá zemička nejednotná jak v jazyce tak v myšlení .Zatímco vulgárností přecpaný film Kurva hoši gutntag (miluju ho) používal teméř totožné nářečí a u nejednoho diváka je nejlepší českou komedií všech dob. Tak Galuškův jemný a bezezbytku reálný humor už mnozí nechápou.Za sebe jako obyvatele Slovácka musím říct že je to balzám pro moje oči a především uši. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Tož, vydařené vyprávjání. Všedně-nevšední příběhy, všudypřítomní Pagáč s Kláskem a vsuvky s vymalovanými okraji jsou to, co činí tehnle seriál trošku jiným a tak oblíbeným. Je určitě pravda, že ten, kdo v tomto kraji nikdy nebyl a nenasál jeho jedinečnou atmosféru, nemůže si úplně užít ani příběhy z tohoto seriálu. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Krásný seriál s hezkými milými příběhy, které už se dnes nevidí. Scénáristi dnes umí jen herce spárovat a nakombinovat v posteli - konec zápletek! Nic jinného neumí! Seriál má velký význam z kulturního hlediska (zachováno nářečí, kroje...). Přestože se v seriálu objevují známé obličeje seriál na nich není zcela závislý. V jednotlivých epizodách se vyskytují pro mě zcela neznámí herci a seriál je dost koukatelný. Čím to je, že nyní, i když je seriál přecpán samými celebritami, mě nezaujme, je chudý na děj nebo jakékoliv zápletky. Nepřijde mi správné, že dnes se herci pomalu nemusí do práce ani oblíkat nebo někam jít a vše se hezky odehrává v posteli. To by se mi taky líbilo! Televize 21. stol. je dost ubohá :o( ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

  • Autorem scénáře je ve skutečnosti Jaroslav Dietl, ale z důvodů jeho nesouhlasu s tím, aby seriál režíroval Petr Tuček, odmítl uvedení svého jména. (sator)
  • Stařeček Pagáč (Jozef Kroner) říká nad rozpitým demižonem slivovice, že mu ho dala jeho žena ke zlaté svatbě, což je 50. výročí sňatku. Později při scéně na hřbitově je vidět, že se stařenka Pagáčová, která nedávno zemřela, dožila 59 let. Svatbu by tak mohli mít nejpozději v jejích 9 letech. (cundak)
  • Kniha pana Galušky se jmenuje "Slovácko sa sůdí", ale zásahem vedení ČT musel být název seriálu změněn. (sator)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama