Reklama

Reklama

Anakonda

Trailer

Obsahy(1)

Do hlubin amazonského pralesa se vydává výprava dokumentaristů, vedená profesorem Stevenem Calem, aby našla tajemný indiánský kmen Širašama. Cestou expedice neplánovaně získá dalšího člena, lovce Paula Saronea, který chytá hady pro zoologické zahrady a jeho loď uvízla v hustých kořenech. Paul jim vypráví indiánskou legendu o obrovském hadovi, události v džungli však dávají tušit, že by nemuselo jít jen o mýtus. Krátce po vyplutí se Steven ocitne v ohrožení života, když při pokusu uvolnit zaseklý lodní šroub vdechne vosu. Sarone provede tracheotomii. Zachrání mu tak život, znamená to však, že se výprava musí vrátit a dopravit Stevena do nemocnice. Sarone navrhne plavbu zkratkou, kterou prý dobře zná, a výprava v tísni neochotně souhlasí. Nový směr plavby se jim však stává osudným. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

choze 

všechny recenze uživatele

Slušně natočená skrumáž motivů a scén, které v podobném filmu očekáváte, ale bez výraznějšího napětí. Jak jsou anakondí killy počítačové, tak jsou efektní, utkví různé nápady a detaily (třeba vyskakující hřebíky při úvodní Trejově smrti) a Jon Voight je hajzl par excellance (a upomíná na jiný slavný říční biják, kde hrál opačnou roli). A kdo by nechtěl podniknout podobnou výpravu po zamlžené řece do nitra tajemné džungle s totemy, vraky, přehradami... a obřími anakondami. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $65,885,767Tržby Celosvetovo $136,885,767 ║ Veru v dobe vzniku to bol fakt zážitok v kine,... nuž aj keď sa k tomu vraciam (2012) to nie je vôbec najhoršie, slušné obsadenie so sexi Jennifer Lopez, nechutným Jon Voightom, slušnými trikmi a samozrejme s dobre prepracovanou Anakondou, na daný žáner spokojnosť. /videl v kine: 70%/ ()

Reklama

Visáč 

všechny recenze uživatele

Kilogramy hlášok, opojne zvrhlé deväťdesiatkove CGI, slizoun Jon Voight, fajnšmekerská kamera Billa Butlera, slušne rozbehnutá JLo a nesmie chýbať Ice Cube. Danny Trejo? Je tam. Má to všetko, čo od filmu s názvom Anakonda očakávam. Hrať tu na serióznu notu, s mladým Owenom Wilsonom v partii, by bola predsa hlúposť. Odporúčam do pozornosti imdb koment "Brilliant Saturday Matinee Classic" od squilla. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Je to podprůměrný film, jenže, když jsem byl menší, tak jsem žral, jak anakonda žere jednoho po druhým a jak jí to šlo. Teď je to moje vzpomínka na dětství, které bylo občas proseděné u televize. Když se ale podívám na herecké obsazení, tak je pro mě šok, kde Llosa nabral tolik známých jmen. Divím se, že do takové blbosti vůbec šli. Až na Welkera všechny odněkud znám. No každopádně mi tenhle "horror" nevadí, protože vím, že jsou mraky horších filmů o hadech. 55% ()

gabin(a) odpad!

všechny recenze uživatele

Slogan na plakátě nelže. To mi teda fakt ten dech vyrazilo! Chtěla jsem si dokázat, že dokážu překonat svou fobii z hadů, obzvláště tlustých a vlastně se mi to i povedlo. Anakondě jsem fandila, byla tam nejlepší. Škoda, že nesežrala Lopezovou. Nebo jo? Já jsem to totiž nedokoukala, takový masochista zase nejsem. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (19)

  • Film byl nominován na šest Zlatých malin, a to v kategoriích nejhorší film, nejhorší herec, nejhorší režie, nejhorší scénář, nejhorší nová hvězda a nejhorší pár na obrazovce, na který byl nominován John Voight a anakonda. Snímek nakonec neproměnil ani jednu z nominací. (Terva)
  • Tvůrci dali královně, kterou „ztvárnila“ samice anakondy, mírně červený nádech, aby vypadala ještě děsivěji. (Žralok)
  • Owen Wilson byl při natáčení zraněn živou anakondou. (Terva)

Reklama

Reklama