Reklama

Reklama

O ztracené lásce

(seriál)
Pohádka / Rodinný
Česko, 2002

Režie:

Viktor Polesný

Předloha:

Eva Hudečková (kniha)

Scénář:

Eva Hudečková

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Danica Jurčová, Zlata Adamovská, Jiřina Bohdalová, Vladimír Dlouhý, Zdeněk Dušek, Arnošt Goldflam, Hana Gregorová, Jiří Langmajer, Svatopluk Skopal (více)
(další profese)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Devítidílný televizní seriál O ztracené lásce byl natočen podle stejnojmenné knihy a scénáře Evy Hudečkové. Říši krále Skrčka z Fištrónu postihne prokletí, jedno neštěstí stíhá druhé, lidská srdce se naplní bezohledností a krutostí, ztracen je i královský syn Pravoslav. To všechno způsobilo zpupné rozhodnutí krále vykázat ze země lásku jako nepotřebnou a bezvýznamnou věc. Naději pro budoucnost přináší venkovské děvčátko Honza. Přestože jí sudičky daly do vínku mnoho požehnaných vlastností, neuchrání ji od osudových ran a bolesti. Musí projít mnoha těžkými zkouškami, je stíhaná spíš zlem než dobrem, stává se terčem zášti a zloby. Honza se ale odmítá podřídit zlu a nenávisti, hledá ve svém srdci lásku jako jedinou možnou cestu k ostatním lidem. Snaží se zachránit osud milovaného prince Pravoslava i celé země, často se ocitá v nebezpečí smrti, když se obětuje pro jiné. Její strastiplnou pouť provázejí pohádkové bytosti, často stejně nevyzpytatelné jako lidé, s nimiž se na životní pouti potkává. Šťastný konec vše napraví, je však draze vykoupen a cesta k němu vede peklem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Rosana k tomuto seriálu (1)

O ztracené lásce (2002) 

První díly byly super, ale když vymřely všechny mě sympatické postavy (rodiče Honzy, slý sedlákův syn...) tak to začalo být nudné, ale sladké čičulíny, nebo co to bylo za příšery - to už přehnaly. A vysněný princ byl taky pěkně na nic! ()

Reklama

Reklama