Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (560)

castor 

všechny recenze uživatele

Potřebujete inteligentního gentlemana, kterého nic nepřekvapí, má speciální výcvik, rozumí počítačům, zbraním, chemikáliím, uřídí jakýkoliv dopravní prostředek, je rozeným zabijákem, co si poradí jen s hadicí proti bandě záporáků a ještě k tomu všemu bude dávat hádanky Vašemu synáčkovi? Jste na správné adrese.. Charismatický kurýr Frank se přesunul do atraktivního Miami, kde se po únosu synka zámožných rodičů rozjede pořádná akční exhibice, velmi často doprovázena úsměvným dojmem. Každá sekvence je choreograficky vymóděná, každý záběr je díky četným kamerovým filtrům jako obrázek. Kurýr 2 naprosto rezignuje na logiku a nějaký vnitřní dramatický rozměr, sype jednu akci za druhou, přičemž leccos opomene vysvětlit. Ještěže se na dvojku nechal ukecat Jason Statham, kterému dá tentokráte nejvíce práce umlčet jednu anorektickou slečinku (že by Terminátorova sestra?). Roztomile hloupoučká jednohubka, namixovaná tak akorát na něco přes 80 minut!! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

V některých ohledech zoufalé pitomé a přehnané (naprosto příšerný pád letadla) přesně po Stathamovsku, ale na rozdíl od ostatních přepísnutých a laciných akčních bojovek (myslim tim i mimo Stathamovky) je to alespoň zábavné a baví mě se na to koukat i opakovaně 1x za pár let. Prosluněná Miamská dvojka u mě celkem zabodovala a hlavně díky nápaditým akčním scénám uděluji 70% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Akčná spokojnosť skoro v takom istom pomere pri jednotke! Rýchle, nápadité, dobre vymyslené ale hlavne nebezpečne akčné! Vychutnával som si každú chvíľku a minútku, ktoré boli nabité akciou od prvej minúty! Dal by som aj päť hviezd, nebyť toho sprostého a debilného scenára a pár trápnych scén, ako napríklad scéna so žeriavom, či to, keď prebehne A8čkou po oboch stranách budovy, ktoré zaváňali ťažkým prieserom! 70%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, který ve svém scénáři zcela rezignuje na jakoukoli logiku, ignoruje fyzikální zákony a přesto je ve své zjevné naivitě a neskrývané blbosti vcelku zábavný jednak tím, že si na nic nehraje a jednak přítomností Jasona Stathama, který se do rolí podobných akčních supermanů nadmíru hodí. Jemu prostě stačí ukázat svůj sveřepý obličej a procedit hlubokým hlasem několik úsečných vět, aby byl fanoušek akčních filmů spokojený. Celkový dojem: 35 %. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Smůlou Kurýra 2 (mimochodem první díl mám velmi rád) je fakt, že asi hodinu před ním jsem viděl film Sejmi je všechny, kde jsem se rozplýval nad šílenou brutální akcí, při které se člověk popadá smíchy za černohumorné břicho! No, Kurýr 2 pak k mému zklamání nabídl sice také šílenou, ale mnohem hůře natočenou, dětem přístupnou a především nevtipnou akci! Když si to teda shrnete, máte film plný bláznivých kousků (výkrut s audinou, při kterém si sundá bumbu z podvozku je fakt "vrchol"), které ale působí na diváka dojmem, že se berou vlastně vážně, takže místo smíchu (který provázel Sejmi je všechny) jen kroutíte hlavou, co že je to za píčovinu! No a ten árijec v kalhotkách a prázdné podprsence se s Monicou Bellucci taky nemůže ani srovnávat, ale zase je fakt, že tady už to úsměv vyvolávalo:-)! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • Snímek je věnován pomocnému kameramanovi Michaelu Stoneovi, který zemřel při automobilové nehodě měsíc před uvedením snímku do kin. (DaViD´82)

Reklama

Reklama