Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (560)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Z formálnej stránky profesionálne odvedený "francúzsky Hollywood" (dokonca do takej miery, že príbeh filmu sa odohráva na Miami a v jednej sekvencii som skoro od prekvapenia na zem padol, keď z reprákov ako hudobný podmaz zaznela známa vypalovačka z traileru na Sin City) si podal ruky zo slušnou "martial arts" ekvilibristikou, ale žial aj s neskutočne stupídnym scenárom, ktorý má na svedomí samozrejme Luc "daddy-the script-destroyer" Besson. Jeho debilita narastá počas odvíjania filmu do takej miery, že nanešťastie výrazne ruší aj vyššie spomínané klady, i keď aj tým s pribúdajúcimi minútami dochádza dych a finálné zúčtovanie s hlavnými padúchmi je tak zďaleka najslabšie z celého filmu. Jedna veľká, premárnená šanca a pre tvorčie duo Leterrier-Besson je to oproti Unleashed prepad resp. nekontrolovateľný voľný pád minimálne o dve triedy dole. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Těžko říct, kdo koho zachraňuje víc, jestli hlavní hrdina malého chlapce, nebo adrenalinová jízda, která divákovi nedává příliš prostoru, aby si povšiml pár chybek, jako je nedotaženost a nelogika některých scén. Naštěstí jich není mnoho, takže se můžete vcelku nerušeně kochat pohledem na nereálné, avšak efektivní, důmyslné a působivé akční scény, a na Jasona Stathama, který je opravdu jedničkou ve svém oboru. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát akčnější a nemožnější jak jednička. Jednička alespoň měla hodně co do sebe, u dvojky jsem zíral na jednotlivé scény a sralo mě to všecko jak to vlastně najednou funguje, no a ta scéna s Audinou, to je takřka nezapomenutelný zážitek. Jak jsem si Stathama oblíbil, tak mi pozdějš ukazuje, že je to vlastně idiot, protože čemu ze začátku naloží, to v pokračování posere, a to je takhle pořád, a ještě k tomu u něj. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Cool Statham se rube s ďábelskou záporačkou Kate Nauta...To je asi to nejoriginálnější, co tvůrci v tomto mdlém pokračování dokázali vymyslet. Příběh je jedno velké klišé a akční scény jsou nereálné a přehnané až běda. Tomu všemu nasadili korunu neschopní herci ve vedlejších rolích. Škoda, protože Kurýr mohl být docela slibnou filmovou sérií, ale za tohle by se styděl snad i Segal s Van Dammem. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že Bessonovy produkční a zejména scenáristické prefabrikáty se začínají stávat žánrem samy o sobě. Tedy říkejme jim prostě ´bessonovka´= příběhově debilní brain-wash pro diváka obdařeného sakra velikou dávkou nadhledu. Toho je zde potřeba desetkrát více, než u ´jedničky´(která se mi líbila pro svoji neskrývanou prostinkou nekomplikovanost a spád), ale zápletka a většina akčních pasáží ´dvojky´se stávají tak absurdními, že naopak začínají nudit. Více bombastické akce zkrátka někdy neznamená více zábavy. A transfúze protilátky a letadlo v závěru byly skutečně na pěst. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • Při volném pádu letadla by letadlo padalo cestou nejmenšího odporu vzduchu, takže čumákem napřed. Nikdy však ne naplocho dolů, jak padá ve filmu. (MrAldridge)
  • Při umisťování bomby pod auto kurýra (Jason Statham) je možné vidět, že bomba je jen pár centimetrů nad vozovkou. Když však Frank s klukem k autu přicházejí, není vidět nic. (MrAldridge)
  • Tyč, kterou Frank (Jason Statham) použije ke zmlácení party chlapů, se v některých scénách ohýbá jako gumová. (Terva)

Reklama

Reklama