Reklama

Reklama

Vánoční prázdniny

  • USA Christmas Vacation (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina, a zoufale se snaží svou představu rodinného štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem a s vděčným pochopením přijímá veškeré manželovo snažení, jeho dvě děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti. Jeho sliby a plány je už předem přivádějí k zoufalství. Tentokrát se rozhodl zůstat pro změnu doma a prožít s rodinou Vánoce podle všech tradic a zvyklostí. Nic jej od této myšlenky nedokáže odradit. Ani stromeček, který svou velikostí rozhodně neodpovídá tradici, ani předlouhé elektrické svíčky, které nesvítí. Možná by Štědrý den nakonec nemusel dopadnout tak tragicky, kdyby se Clark nerozhodl pozvat na návštěvu ztřeštěného strýce Lewise, tetu Bethany a nesnesitelného bratrance Eddieho s manželkou. Už když se objeví, je jasné, že nemohou přispět k pohodě Vánoc. Navíc je tu Clark se svými nápady. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (584)

woody 

všechny recenze uživatele

Taková ta osobní kultovka s výborným dabingem(vyhněte se tomu na Primě!!!), kterou si rád pustím každé Vánoce.Hodně pravdivá komedie o tom jak se většina rodin snaží s přemáháním stvořit tu pravou vánoční atmosféru.Přijede geniálně sarkastická tchýně Doris Roberts, senilní tetička se strýčkem a samozřejmě nesmí chybět addamsova rodinka bratrance Eddieho ve svém rozpadajícím se karavanu a zvracejícím čoklem: "Ano, nádherné vánoční ráno.Sníh na střeše, rodina v pohodě a kripl vypouštějící své hovna do mého kanálu!" "Zdar Clarku.Hajzl už byl plnej!" _ Vše se samozřejmě toho večera 24. prosince zvrhne... Všechny ty gagy vám neřeknu ale dojde i na výbuch kanálu a zásahovou jednotku.Jednoduchý, přiblblý filmeček ale nějakým způsobem ho miluju. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud jsou Vánoční prázdniny nejlepším dílem, tak mě mrzí že jsem jej viděl hned jako první. Chevy Chase se svým blbým kukučem skrývá neuvěřitelný komediální potenciál a charisma mu nelze upřít. V 90. letech tohle musela být mnohem větší pecka, ale pro mě i dnes snese přísné vánoční měřítko. Nejvíce se mě líbí že zbytečně netlačí na pilu a dle mého soudu, ti co se už seznámili s celou rodinou v předchozích dílech se pobaví ještě více. Griswoldovic sousedi jsou vyloženě smolaři :D 70% ()

Reklama

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Ze začátku poměrně dobrá Vánoční komedie, u které jsem si říkal, že Sám Doma by se řadilo jen těsně před tento kousek.Bohužel ale s přibývajícími minutami film ztrácí na kvalitě a posledních dvacet minut už mě to ani tolik nebavilo.Takže příjemná komedie, ale myslím, že 85 % na csfd je poměrně moc.Pro mě to je za 65 % ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Výborná, na vánoční svátky naprosto ideální komedie. Chevy Chase sice nikdy nebyl nijak excelentní komik, ale úloha ztřeštěného otce Griswolda mu byla souzena a jeho představa o způsobu trávení vánočních prázdnin je tak oslňující a nadšená, že vzhledem k lavině nezdarů s ním musí každý divák soucítit, nemluvě o tom, že se při nich často potýká se záchvaty smíchu. Můj vánoční kult se z toho asi nestane, ale kdykoli bude v televizi nouze o kvalitní pořady a já si budu chtít navodit tu správnou atmosféru, Vánoční prázdniny budou vždy jasnou volbou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Vánoční prázdniny si užila rodinka Griswoldovic, a to téhož roku, kdy já se narodil, tedy v době Sametové revoluce. Ještě teď vzpomínám na chvilky, kdy jsem s tátou poprvé sledoval tuto praštěnou ale geniální komedie a při scénce, kde se chudák kočička prokouše až do nitra drátu a lehce jí elektrika osmahne jsem se řezal asi....půl hodiny. Ano, opravdu půl hodiny. Možná je to trochu sadistické to tady takhle přiznat, ale já si nemohu pomoci. Díky tomu se mi Griswoldova famílie okamžitě dostala do popředí zájmu a od té doby jsem sledoval každý jejich příběh o prázdninách. Přesto ale tyto Vánoční prázdniny bylo to první co mě s nimi mohlo potkat a jsem za to vděčný. Takovéto komedie pohladí na duši a příjemně potěší. Chevy Chase jako komik patří v Americe mezi elitu a za to mu skládám hold. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (39)

  • Když do domu přijíždí velmi špatně vidoucí teta Bethany (Mae Questel) kvůli záplavě světýlek na domě, tak se otáže, zda-li rodině Griswoldů nehoří dům. Jen chvíli poté se zeptá, jestli už jsou na letišti, což v souladu s prvním výrokem nedává smysl. (PlayEasy)
  • Po príchode Bethany jej Ellen postupne vyzliekla celý kabát. Avšak v momente, keď Clark nasadí parochňu strýkovi Lewisovi, má Bethany znova ešte časť ruky v kabáte a Ellen jej ho znova vyzlieka. (megacik)
  • Rezidencia na Melody Lane, kde filmovo býval Clarkov šéf Shirley, sa nachádza na adrese 727 W Kenneth Road, Glendale, štát Kalifornia. (megacik)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Sousedský vánoční spor

Sousedský vánoční spor

11.04.2006

Spousty diváků určitě nezapomenou na památnou scénu z filmu Vánoční prázdniny, v níž snaživý tatínek Clark Griswold, v podání komika Chevyho Chase, vyzdobil rodinný dům tisíci žárovek, jen aby si… (více)

Reklama

Reklama