Reklama

Reklama

Vánoční prázdniny

  • USA Christmas Vacation (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina, a zoufale se snaží svou představu rodinného štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem a s vděčným pochopením přijímá veškeré manželovo snažení, jeho dvě děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti. Jeho sliby a plány je už předem přivádějí k zoufalství. Tentokrát se rozhodl zůstat pro změnu doma a prožít s rodinou Vánoce podle všech tradic a zvyklostí. Nic jej od této myšlenky nedokáže odradit. Ani stromeček, který svou velikostí rozhodně neodpovídá tradici, ani předlouhé elektrické svíčky, které nesvítí. Možná by Štědrý den nakonec nemusel dopadnout tak tragicky, kdyby se Clark nerozhodl pozvat na návštěvu ztřeštěného strýce Lewise, tetu Bethany a nesnesitelného bratrance Eddieho s manželkou. Už když se objeví, je jasné, že nemohou přispět k pohodě Vánoc. Navíc je tu Clark se svými nápady. (TV Nova)

(více)

Diskuze

A.MacGyver

A.MacGyver (hodnocení, recenze)

Reakce na tuto zajímavost: "Dům sousedů rodiny Griswaldových je ten samý, ve kterém žije rodina Rogera Murtaugha (Danny Glover) ve všech dílech série Smrtonosná zbraň. Budova stojí ve studiích Warner Bros."

V tomto filmu je o Vánocích sníh, nevím kde v USA se příběh odehrává. Ve Smrtonosné zbrani 1, se děj odehrává v L.A. a o Vánocích je zde teplo (soudím dle oblečení lidí). 

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

vianocna klsika a posledny kvalitny Film Chase-a. Potom uz tocil hnoje typu Zasnezene Prazdniny z roku 2000 ci jaxa ten hnoj vlastne volal   

pekloQ

pekloQ (hodnocení, recenze)

super klasicka na sviatky so slovenským dabingom nemá chybu tento film :) sledujem každé vianoce :P

Hexa

Hexa (hodnocení, recenze)

Vim, že je malá šance, ale zkusím to. Nemá někdo z vás doma nahranou na VHS starou verzi z televize? Naší verzi někdo z části přehrál jiným filmem a přišli jsme tak o začátek. Jde mi o to, že za poslední 4 roky jsem v TV a tím pádem i na internetu našla předabované verze. Původní dabing už žádná televize nevysílá. :(

dokec

dokec (hodnocení, recenze)

uz se tesim na Vacation 2015 :) chevy tam bude hrat a mladyho griswolda Ch.Hemsworth

Uživatel dokec smazal svůj příspěvek.

Apuť

Apuť (hodnocení, recenze)

Nemam rád ked v každom dieli su ine deti. Strach.A ešte mladšie a mladšie.

Borrtex

Borrtex (hodnocení, recenze)

Nevíte prosím náhodou, kde sehnat tento film s dabingem Petra Olivy v dobré (HD) kvalitě?

Standey

Standey (hodnocení, recenze)

Anarvin

Tak na to jsem vážně zvědavý. I když skeptický, protože parazitovat na něčem takovém jako je tato klasika, nemůže dopadnout jinak něž fiaskem.

hellstruck

hellstruck (hodnocení, recenze)

Tyler: Tak taky mám pár pěkných vzpomínek na dabované filmy, ale jak říkáš, ty jsou převážně starší (u mě třeba Sám doma) , připadá mi, že v posledních letech je dabing čím dál tím horší. A na vánoční filmy se třeba i s dabingem podívám, když je jinak neseženu, ale někdy mi to vážně trhá uši.

kapsomut

kapsomut (hodnocení, recenze)

právě, že na tom dabingu se peníze vydělávají... proč by to asi dělali - IMHO. A nejvíc mě sere, když to předabujou a ty legendární hlášky přeloží úplně jinak!

Standey

Standey (hodnocení, recenze)

Tyler: Taky pravda. Jen to neustálé předabovávání mě štve. Nechápu to a není to logické a hlavně to stojí další peníze.

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Já bych to v případě "Vánoc" a mnoha jiných filmů s kultovním dabingem (namátkou "Poslední skaut", "Komando") viděl trochu jinak - nejde o znalost nebo neznalost jazyka. Dnes už zvládám filmy v angličtině i bez titulků, ale tyhle filmy mám (a mnozí mého věku) zafixované právě s konkrétním dabingem, spoustu hlášek nebo i celé dlouhé scény umíme citovat nazpaměť, protože jsme na těchto fimech vyrostli... a mají tak pro nás kouzlo, které se originální verze nemůže rovnat.

hellstruck

hellstruck (hodnocení, recenze)

Standey: Na toho nekoukám :)) Ale mám zkušenosti se spolubydlícími a přítelem, všichni nenáviděli titulky a na všechno se dívali s dabingem, tak jsem jim začala neustále pouštět dobré filmy a seriály s titulky,pak jim po delší době  pustila dabing a sami řekli "panebože to je hrůza, vypni to". :)) Je to jenom o zvyku.

Standey

Standey (hodnocení, recenze)

hellstruck: Asi jak co. Ale jsem přesvědčený že i ty uvítáš dabing Louise De Funese Františkem Filipovským.

hellstruck

hellstruck (hodnocení, recenze)

Tak to já dabing nemůžu ani "cítit na sto honů", takžee.. :) Ale je fakt, že když člověk neumí anglicky  a nedělá pořádně nic jiného, než že čumí na titulky, tak je to asi problém. Ale na druhou stranu jsem viděla francouzskou komedii s titulkama, francouzsky neumím ani ň a myslím, že jsem nebyla ochuzena o nic. Naopak do dabingu se nepřeloží hodně vtipů, nebo tolik nevyzní.

kapsomut

kapsomut (hodnocení, recenze)

Standey: souhlas! Taky nesnášim komedie s titulkama! Jinak anglicky docela umim, ale rozhodně ne tak, abych rozuměl úplně všemu. Takže komedie vyhledávám zásadně v CZ dab :)

Standey

Standey (hodnocení, recenze)

hellstruck: Tak to né... Komedie s titulkama? Nikdy! Mám rád filmy s titulkama, ale myslím, že komedie si člověk neužije, když se musí soustředit na čtení. Celá vtipná scéna pak ztratí na atraktivitě. I když je fakt, že hodně záleží na dabingu, protože i špatný dabing mnohdy dokáže pokazit celý film...

Standey

Standey (hodnocení, recenze)

hellstruck: To můžeš pokud umíš dobře anglicky, ale bohužel ne každý má to štěstí...

kapsomut

kapsomut (hodnocení, recenze)

Jo nechápu jak tu psali, že původní dabing je Oliva. Však Oliva je poslední dabing od Primy ne? První je Richter, potom Juřička (nova) a potom Oliva (prima)

kapsomut

kapsomut (hodnocení, recenze)

Mě se ten Olivův hlas k tomu herci moc nehodí, ten Juřičkovo docela jo. Ale zase tu čtu, že překlad u toho Juřičkovo nebyl tak dobrej jako u Olivy. Tak nevim :/

kapsomut

kapsomut (hodnocení, recenze)

Jinak nechápu, co to melete. Oliva je poslední dabing s roku 2002 od TV Prima. První je Richter,  Juřička a potom až Oliva. Jinak zatím jsem sehnal jen dabing s Juřičkou

kapsomut

kapsomut (hodnocení, recenze)

Chci se zeptat, kde najdu tu nejlepší verzy dabingu nebo jak to alespoň poznam?! Pokud někdo ví, třeba ulozto, byl bych rád za radu! Díky!

Standey

Standey (hodnocení, recenze)

Dá se někde sehnat (stáhnout) s tím původním dabingem s Olivou???

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Georgex

Georgex (hodnocení, recenze)

mel jsem moznost videt ve vsech trech dabingach a nejlepsi podle me je s Petrem Olivou, který ho dabuje v dalsích vacation a je suprovy..

Standey

Standey (hodnocení, recenze)

I když moc nemusím slovenský dabing, tak tady se jim fakt povedl a já si stahl Vánoční prázdniny ve slovenštině a tím jsem vyřešil problém s předabováváním...

Rippie

Rippie (hodnocení, recenze)

Všimli jste si někdy, že ve filmu Rocky V., když Rockyho syn kouká s kámošema o vánocích na telku tak na obrazovce je zcéna z tohoto filmu jak Clark rozkopává vzteky umělohmotný sobíky!?

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Zítra ráno si opět nenechám ujít. S Láskou nebeskou hotový evergreen.

TheMaker

TheMaker (hodnocení, recenze)

Nejlepší vánoční komedie !!!!!! Taky se na to díváme každé Vánoce !!!!

Simo16

Simo16 (hodnocení, recenze)

Pezbochyby najlepšia komédia, akú som videl.Tetno film je plný skvelých scénok a herecký výkon Chevy Chasiho je fantastický.Slovenský dabing narozdiel od toho českého je vynikajúci, takže u mňa neni čo riešiť.Plných 5* vždy a všade.

burina

burina (hodnocení, recenze)

Slovensky dabing je kvalitny. A takisto je to pre mna tradicny voanocny film.

Pitomec

Pitomec (hodnocení, recenze)

Bohužel ani v původním dabingu není Chevy Chase dabován Petrem Olivou (jako je tomu u Bláznivých dovolených), ale i tak je ten starší dabing použitelnější než nový. Perličkou je pak Otto Lackovič, který dabuje Williama Hickeyho (ve filmu jako Uncle Lewis).

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Jak říkám už ve svém komentáři - bez "Vánočních práznin" by to byly houby Vánoce...

woody

woody (hodnocení, recenze)

Vždycky se na něj díváme s rodinou den před tědrým dnem.Zkrátka tradice!

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Sousedský vánoční spor

Sousedský vánoční spor

11.04.2006

Spousty diváků určitě nezapomenou na památnou scénu z filmu Vánoční prázdniny, v níž snaživý tatínek Clark Griswold, v podání komika Chevyho Chase, vyzdobil rodinný dům tisíci žárovek, jen aby si… (více)

Reklama

Reklama