Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zbytek přeživších lidí žije v osadách podobných těm z časů Divokého Západu, jenom se stopami moderní civilizace. Křehká existence lidstva je navíc pravidelně vystavována těžké zkoušce - samozvaná armáda bojovníků, kteří si říkají Holnisté, napadá jednotlivá města a vysává z nich život. Požadují nejen potraviny, ale také silné muže jako vojáky do svých řad. Holnisty vede krutý a despotický generál Bethlehem, který se rozhodl, že nemilosrdným terorem dobude svět. Zpustošenou krajinou projíždí tajemný tulák se svým mezkem, který si na živobytí vydělává přednesem Shakespearových dramat. Při jednom svém vystoupení je proti své vůli zrekrutován do Bethlehemovy armády. Během výcviku se mu podaří uniknout a schová se do havarovaného poštovního vozu. Aby nezmrznul, vezme si na sebe uniformu mrtvého pošťáka. S cílem najít živobytí přichází do městečka Pineview a tvrdí, že je skutečným poštovním úředníkem obnovené vlády Spojených států. Začíná mezi lidmi opět šířit naději a jednotu. Je ale jasné, že nejvyššímu veliteli Holnistů a dosud neomezenému vládci v kraji se nic z toho nebude ani trochu líbit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Costnerova postava mi chvilkama na začátku připadá skoro až trochu retardovaná. První hodinku mě to moc nebavilo a říkal jsem si, že to asi bude průšvih. Ale postupem času jsem se do toho čím dál víc vžíval až se mi to nakonec docela líbilo. I když je pravda, že post-aspo svět, krom toho dolu, byl trochu nudný a nevyužitý a zpomalené záběry byly otřesné. 70% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tento kultový prepadák nie je v skutočnosti tak strašný film, ako sa o ňom chyruje. Pravdou ale je, že je v niektorých smeroch pomerne nezvládnutý. Costner sa dosť amatérsky snaží zadaptovať knižnú predlohu a nemá cit pre budovanie celistvého deja. Je tu množstvo vedľajších a zbytočne dlhých pasáží (hodinový prológ), ktoré výrazne neobohacujú dejovú líniu a ak náhodou sú dôležité v knihe (pochybujem), tak vo filme to už vôbec neplatí. Kevin Costner je ako režisér v podstate rutinér, ale ako hlavný ne-hrdina je skvelý. Tu mi nedá nepochváliť ako sa filmu podarilo skĺbiť realistické poňatie (ľudský a odidealizovaný Postman, nekorektné vykreslenie tyranie v budúcnosti/alternatívnej súčasnosti) a idealizované prvky (pošta ako idea hýbajúca ľuďmi). Čoho už ale bolo priveľa, tak tými boli Spojené štáty americké a patriotizmus, ktorým je film presiaknutý. Na to, že som to pozeral len kvôli cameu Toma Pettyho (ktorý sa ukáže až po zhruba 150 minútach - a to je uvedený v úvodných titulkoch!), ktorý je mimochodom ako vždy sympaťák a vtipný (...a hrajúci samého seba?), som nadmieru spokojný. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Drahna let, co jsem viděl tohohle pošťáka z budoucnosti a bavil jsem se zajímavou vizí budoucnosti a jedním člověkem, který náhodou najde mrtvého pošťáka, hodí na sebe jeho hadry a vydá se do světa rozdávat dopisy. Po několika letech se k filmu opět vracím, abych se ujistil, jestli mi to za to opravdu stojí. Hodnocení zde mluví jasnou řečí a tak nemůžu naléhat a rovnou spustit. Postman je sice velkolepě natočen, ale je v něm znát hrdinost, americký patriotismus, síla vůle a hlavně hloubka citů, která sahá každým dopisem až do mysli a nedokáže se z ní vypudit. Prostě v budoucnosti, kde nikdo nemá budoucnost vzniká poštovní společnost, která je na sebe hrdá a pěje chválu po celé zemi. Chvílemi je to neuvěřitelně náladové, ale i tak to není zas tak špatné jak se na první pohled může zdát. I když pro Kevina Costnera to musel být šok, když se dva jeho projekty po sobě staly propadáky na celé čáře. --- Vodovou polivku jsem ještě nejed. Příště by si tam mohla přidat písek, prach nebo jehličí. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Eric Roth, Brian Helgeland .. I přes vysoko jakostní jména scenáristů se snímek vyloženě nepovedl. Kevin Costner není špatný režisér, ale tentokrát chtěl vytvořit něco globálně nadčasového a potopil se (viz Vodní svět - tzn. ani jedna katastrofická vize se mu nepovedla). Posel budoucnosti z něj udělal osla minulosti. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jen těžko se dá nalézt film, který byl každým svým aspektem takto průměrný. Jakožto průměr všech průměrů bych chtěl dát 50% což zde není možné a tak se přikloním ke 2 hvězdám vzhledem k průměru filmu. To však neznamená, že film je špatný a rozhodně se na něj koukat dá, i když už ho nikdy v životě vidět znovu nechci. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme nezaznie ani raz meno hlavnej postavy. V knižnej predlohe však meno má, volá sa Gordon Krantz. (Grimsrund)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Davida Brina. (Terva)

Související novinky

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama