Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (387)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

ALMOST FAMOUS je hudební drama s velmi zvláštní atmosférou a to hlavně díky třem hercům - Patrick Fugit, Billy Crudup a Kate Hudson. Zejména éterický výkon Kate Hudson je tím pravým kořením filmu. Roli Penny, skalní fanynky rockové kapely, kterou doprovází, s několika dalšími dívkami na jejich turné zvládla perfektně. Její postoj k životu je kouzelný. I přes otevřenost mezi lidmi kolem kapely si však jako jediná udržuje svá tajemství, svou pravou tvář, své touhy a pocity. To vše kousek po kousku odhaluje až mladý pisálek William (Patrick Fugit). Film ukazuje život rockové kapely a odhrnuje nám oponu, za kterou mohou nahlédnout jen vyvolení. Příběh nám přináší zajímavý pohled na život na počátku slávy, přátelství, hodnoty a postoje. Někomu by mohla vadit délka filmu, ale abych řekl pravdu, tak zrovna tady mi těch 122 minut vůbec nevadilo a spíš mne mrzí, že jsem neměl možnost vidět rozšířenou verzi 162 minut. Poslední minuty jsou pak dojemnou tečkou za už tak zvláštním příběhem. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Co si budem nalhávat: Jako rokenrolový film je to mizerie. Jako vcelku příjemný (a dojemný) rodinný filmeček to ale obstojí. 100% nezávadný snímek, který neurazí možno aj starú mamu, čo vyrástla na dychovke a pekných ludových piesničkách. Řek bych, že by to schválila snad i speciální cenzorská komise SSM. Co mi neuniklo (a čeho jsem se dopředu obával): Přesto že se má příběh odehrávat v první půli 70. let, mezi řádky to občas zasmrdí nezbytnou politickou korektností 21. století. Marná sláva, pokrok/úpadek prostě nezastavíš. Zdá se, že ani ta sedmdesátá už nejsou co bývala. ()

Reklama

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Mladý novinář zanechá školy a vydá se na cestu s rockovou kapelou. Své idoly tak poznává z pohledu z back stage. Skutečná cesta s kapelou je zároveň symbolikou dospívání jako takového. Na první pohled přímočarý příběh v sobě ukrývá přenádhernou hloubku, lidskost a lásku. Už hodně dlouho se mi nestalo, aby mi film takto dojmul, zároveň rozesmál a rozzářil (director's cut). ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k nemalému zástupu nadšených fanoušků klasického rocku. I když Stillwater je kapelou přeci jen trošku zidealizovanou, na požitku ze sledování to pranic neubírá. Fantastický soundtrack, kterému se z poslední doby vyrovnal snad jen z filmu Všechny moje lásky je doprovázen neméně nabitým dějem, kde o narážky na jednotlivé kapely (Deep Purple, Eagles...), setkání s hvězdami (Black Sabbath, David Bowie) či pohledy na zaplněné koncertní haly není nouze. Kate Hudson je paradoxně to jediné, co mi na filmu vadilo. V její roli bych si dokázal představit několik jiných osobností, které by do dané role sedli o mnoho lépe. Veškeré ostatní role jsou obsazeny bez chybičky a ode dnes je ze mě fanoušek Billy Crudupa. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Úůůůů, to zas byla ale jízda. Ach jo... Tak jo, taková milá, romantická, učesaná, čisťounká, naivní, korektní, hollywoodská rocknrollová moc moc moc miloučká pohádka pro celou rodinu - a možná i bába s dědou někde v tom velkém domě na středostavovském předměstí uroní slzu, co že to ta jejich děcka v tom třiasedumdesátým vyváděla... Tenhle scénáristicky vypointovaný mejdan však v reálu byl asi lepší nežli film - protože když chcete udělat film pro pokročilé děti a začínající teenagery (aby se i máma s tátou koukli beze ztráty autority), můsíte být opatrní až běda (a to je škoda teda... :-). Na tomhle turné zapomeňte na sex, drogy a rocknroll (a když tak něžně s láhví v pytlíku ;-). Je to nakonec vlastně jen "...taková úvaha o relativně úspěšný kapele, zápasící s vlastním omezením a popularitou..." a až na jedno odpanicení a vskutku kouzelné vyrovnávání si účtů v bouřkových mracích při letu na další štaci je tahle komedie příliš vysněná, stylizovaná a zidealizovaná a konec konců bez rockecu skončí až v tom kýči. Vše se totiž (jako vždycky, že...) v dobré obrátí - a tak Willi nakonec dostane svůj článek v Rolling Stone, Peny Lane se stane nazpět Lady Goodman a odletí si do vysněného Maroka a naši milí a nepochybně polepšení kluci ze Stillwater zase jako kámoši osedlají svoj(i) Doris a vyjedou na další turné vstříc pofidérní hvězdné slávě... . . . Ano, je to příjemný a zábavný film. A(le) nic víc. Bohužel. Tři a půl hvězdičky tedy budiž dány, však (byť s těžkým srdcem) přesto nemožno zaokrouhlit nahoru. A to navíc mluvím o dvd s >Untitled< Collectors Edition, což měla by být vylepšená (o 35 minut prodloužená) režisérská verze... - - - P.S. (29.4.2008) Něco málo dále do diskuze v "diskuzi"... ;-) - - - P.P.S. (Po opětovné tv repríze na >pokrajním prostoru< 13.12.11) Tak jsem si tu prosvištěl všemožné adorantské komentářní přírůstky za posledních cca pět let a musím se fakt lehce ušklíbnout pod fósy při pohledu, jak to dopadá, když stádečko podlehne hollywoodské továrně na SNY a dokáže se takzvaně "ztotožnit" s naprosto nereálnou pohádkou a postavami v ní vystupujícími! Stupidující, stupity supity dup... ;o))) - - - P.P.P.S. Ale jinak to byl fakt moc hezkej a miloučkej film... JEN FILM(!!!), děcka, jen film... ;-[] ()

Galerie (49)

Zajímavosti (44)

  • Kate Hudson považuje skúsenosť s nakrúcaním tohto filmu za jedno z najkrajších období svojho života. (Arsenal83)

Reklama

Reklama