Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (387)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Co se týče tohoto filmu, jsem trochu "rozpolcená". Líbil se mi začátek, líbilo se mi celkové téma, rock'n'roll mi taky není úplně vzdálený. Ale abych dokázala uznat hodnotu Almost Famous, musela bych nejspíš být skalní fanoušek jako většina hodnotících zde (pravděpodobně) a to nejsem. Kdyby se jednalo o skutečnou a ne fiktivní kapelu, možná by to bylo jiné.. Ale Stillwater pro mě byla jak členy, tak hudbou naprosto nezajímavá. Neustále naštvaný Jason Lee a interview oddalující Billy Crudrup nebavili, navíc jsem čekala víc toho sex, drugs and rock'n'roll! a to jsem ve filmu jaksi postrádala. Celé to bylo podané stylem "rockeři nejsou tak hrozní kaliči, jen obyčejní kluci s obyčejnými problémy", prostě ne tak úplně reálné, že. Ale budiž, filmy nejsou od toho, aby nám ukázali jak to ve skutečnosti je, jenomže takhle je z nadějného filmu nudný sentimentální paskvil s příšernou Kate Hudson.. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Srdeční záležitost, na hudbě první pol. 70. let jsem vyrůstal a dodnes ji uctívám jako tu nejlepší muziku všech dob. Crowův nejosobnější (příběh je semiautobiografický, Cameron v 73 skutečně jezdil jako patnáctiletý novinář se skupinami a psal o nich pro Rolling stone, v 75 byl na tour dokonce se samotnými Zeppeliny a-jako perlička- způsob, kterým příjde William o panictví je rovněž inspirovaný Cameronovým prvním sexuálním zážitkem;-) ) a dle mého názoru nejlepší a nejkrásnější film. Jeden herecký koncert střídá druhý (vyzvednout musím především Philipa, Frances a přenádhernou Kate), příběh je protknutý jemným humorem a pocukrovaný hodně slušnými vtípky; co ale nejde opomenout je ten nejlepší písničkový soundtrack, který jsem měl kdy tu čest slyšet. Led Zeppelin,The Who, Jethro Tull, Black, Sabbath, Deep Purple, Iggy Pop, David Bowie, Elton John (Tiny Dancer v autobuse-nemám slov), Simon and Garfunkel, Jimmy Hendrix... je to tam všechno. Pro mě krystalicky čistých 100% Mimochodem, pro fanoušky tohohle díla opravdu silně doporučuju sehnat si dokonalý, téměř tříhodinový Director´s cur, pokud možno na dvoudiskovém DVD plném bonusů ( vystřižené scény-např. celé Stairway to heaven!!!!! ; režisérovy oblíbené alba z toho období ; záběry z natáčení (zakomponované do skvělého klidpu) a mnoho a mnoho dalších vychytávek... Povinost!!! ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Hudba (Rock), sláva, ženy, prachy...čo viac si môže chlap priať, ehm. Nostalgická spomienka na tie roky 70, alebo aspoň nato, čo po nich zostalo. Na pokraji slávy zobrazuje začiatok konca "priemernej kapely", psychologického rozpoloženia a "úpadok" rocku prostredníctvom kapely Stillwater a mladého novinára, ktorý hľadá sam seba. Skvelá výprava, hudba, herecké výkony. Originálny snímok, ktorého prevedenie prekvapý a zaujme. 5minút v "lietadle pravdy" bolo úžasných, hrozne trapný koment s odstupom času, ach jo... nejspíš začnu mazat tyhle tzv. "skvosty". ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

83% ani náhodou. Dobropocitový film, ale nič viac, nič extra. Iba také poznanie, že Kate Hudson dlhodobo vyzerá na 30 a tu hrala vyšukanú šestnástku, tak trochu krok vedľa, najmä keď adeptiek na jej rolu bolo asi 20. A nič nové som sa nedozvedel. Akurát, že kapelníci radi preťahujú fanynky a tie ich ešte prenasledujú, len aby blanu odovzdali správne. A ešte som sa dozvedel, že niektorí muzikanti sú teplí, čo nebola novinka ani v starom Egypte. Takže neviem, nič moc celkovo. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Když se ke mně dostal tenhle film, řekl jsem si, nu což, kouknu jaká hudba válela v 70. letech 20.stol. A ikdyž jsem ročník 91 a dávám přednost novější hudbě, tahle "stará dobrá" mě potěšila. Ale nebyl to jen film o hudbě a humbuku kolem ní, bylo tu i plno kousavého a ironického humoru (hlavně rozhovory Wiliama a jeho sestry s matkou). Pohodový film, u kterého se pobavíte a někteří zavzpomínají. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (44)

  • Cameron Crowe rozeslal scénář několika studiím, aby zjistil, zda o něj někdo projeví zájem. Steven Spielberg, zakladatel společnosti DreamWorks, si Croweův 172stránkový scénář přečetl přes víkend a v pondělí Croweovi zavolal se slovy: "Natoč každé slovo". (Hal_Moore)

Reklama

Reklama