Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

choze 

všechny recenze uživatele

Kurva, to byl po dlouhé době zase jeden neskutečnej filmovej orgáč! Nářez tak nádherně brutální a vulgární, kterej měl koule a pekelnej drajv, kde násilí nešokovalo samo o sobě, ale tím, jak nevzrušeně bylo přijímáno a kde kdesi hluboko v noci, v bytě s vlastním dětským koutkem se skrývalo i krystalické Zlo (připomínající jistého Zeda z jistého sklepa). Nejihnu nad filmy blikajícími jako vánoční stromeček, ale tady musím smeknout nad režisérovou hravostí a vynalézavostí, zejména s úvodními a závěrečnými titulky a stylovými přechody. Scénář celou dobu šroubuje napětí a emoce na maximum a ten vyměklý konec nedokáže film zpětně nijak zásadně poškodit. Ze začátku jsem si říkal, že ten film je pro nulu Walkera až moc dobrý, ale jeho výkon mě přesvědčil, že si ho zasloužil. Film roku. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je svižně a originálně natočená a v tu chvíli měl u mě snímek nakročeno k nejvyššímu hodnocení. Skoro celý film ale zabil absolutně nepovedený konec a pointa jak z blbého seriálu. Rozhodně se ale jedná o velmi odvážný projekt, kde o krvavé (hned úvodní přestřelka) a napínavé scény (třeba když sexy Vera Farmiga hledá Olega v domě pedofilů) není nouze. K tomu si připočtěte řádně démonického Rodena a výjde vám skvělá podívaná jen pro otrlé diváky. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Presne toto som chcel a potreboval! Vynikajúca, takmer komiksová kamera robí film oveľa atraktívnejším. Po dlhej kur*vskej dobe, konečne kur*vsky poriadny nárez, navyše so sympatickým Paulom Walkerom, od ktorého by som toto vôbec nečakal a verím, že nemohli ani vybrať nikoho správnejšieho. Všetko parádne zamotané, ku koncu ešte viac až nebudete chcieť, aby to skončilo. Roden bol tiež god damned cool a človek by ani nepovedal, že zo začiatku sa to takto rozbehne. Aspoň podľa načrtnutého príbehu určite nie. 100%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Sakra Paul Walker se nám teda pěkně vybarvil a Wayne Kramer mě od teď začal zajímat opravdu hodně. Tohle se totiž jen tak nevidí. Navíc výborný Karel Roden se výkonem co tady předvedl dostal na první místo ze všech mých oblíbených českých herců. Jen tak dál Karle. Režie je jak už jsem naznačil výborná, chvílemi připomíná Tonyho Scotta v Domino. Herci skvělí, scénář téměř perfektní (úplný konec to trochu zkazil), zvraty, přestřelky... paráda. těším se na další projekt Wayne. :-) ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

Pravy akcni thriller ktery tady uz peknou chvili chybel. Od zacatku az do konce ZBESILA jizda napric a krizemkrazem New Jersey. Nemam co dodat. Pokud jde o akcni filmy tak myslim ze letos No.1, alespon pro me urcite. --- "Jedna sportovní taška Nike...60 babek. Jeden mobilní telefon Nokia...100 babek. Jedna unce Semtexu...500 babek. Likvidace zkorumpovanýho poldy...kurva, k nezaplacení." ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • Na začátku filmu ve scéně s přepadením jsou všichni vyzváni, aby odhodili své zbraně pod postel, a to včetně hlavní postavy. V další scéně ji však Joey Gazelle (Paul Walker) opět drží v ruce. (Ignus.cz)
  • Scéna se stíny na zdi v bytě pedofilních manželů odkazuje na slavnou sćenu se stínem z filmu Upír Nosferatu (1922). (Ignus.cz)
  • Slovo "fuck" a jeho variace zazní ve filmu 328krát. (Satan)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama