Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Teda hodně šílená akční jízda. Má to od začátku neuvěřitelnej spád, suprovej vizual a kameru, ze který jsem fakt nechápal!! I když to po vizuální stránce působí trochu "komixově", tak se ten film bere docela vážně. To mi na něm ze začátku dělalo trochu problémy, protože jsem s otevřenou hubou koukal na jednu šílenou scénu za druhou a nějak to nedokázal pobrat jako černý humor. Jestli vůbec v tomhle černej humor je, to je mi docela záhadou. Jako celek mi film přišel jako docela vážná záležitost. Je faktem, že to je jen slepenec naprosto šílených "wtf" scén a událostí na pozadí jednoduché gangsterské zápletky. Ale funguje to výborně. O čem tady vlastně celou dobu píšu, tak je neuvěřitelná amorálnost a cynismus toho filmu!! Všechna špína a zlo ulic jsou zde narvány do jedné ujeté šílené thriller-action jízdy, která ve finále graduje neuvěřitelným směrem!! Pro mne slušné překvapení, protože tohle jsem od filmu opravdu nečekal. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Fíha... čumím... Naprosto nekompromisní akční jízda.. Film na téma, co všechno se může posrat, když se něco posere. Roden, jako vždy skvělý, Walker velmi dobrý, ostatní herci jakbysmet. Krve spousta, 3 puky do hlavy trošku přehnaný, a z celé té pasáže okolo Pedofilů se skoro až zvedá žaludek. Velmi realistický, naturalistický, a skutečně ani chvíli nenudící nářez. A ten konec mě nikterak nepohoršuje. Naopak.. Nejpoctivějjší 4 hvězdičky, jaký si vůbec dovedete představit! ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých 4EVER nejoblíbenějších filmů si toto hodnocení zaslouží hlavně díky šílené, ani na vteřinu nezastavující akci (pořád se něco děje!), skvělému soundtracku a výbornému Paulu Walkerovi v hlavní roli. Většího borce v kožené bundě, trousícího drsné hlášky pravidelně prokládané slovíčkem "fuck" aby člověk pohledal. Ten chlápek má herecký talent na to, nahradit v budoucnu největší filmové hvězdy současnosti, kterým momentálně táhne na padesátku/šedesátku - jen kdyby se více snažil a jeho agenti se více oháněli! Zběsilý útěk je Walkerův první, viditelně kvalitní zářez na filmové pažbě, a spousty skvělých rolí má jistě před sebou. Dále pak jako takový veliký bonus film obsahuje jednu specifickou scénku v druhé polovině filmu, kterou můžu vidět podesáté a stejně jsem z ní vyklepanej. I když se v podstatě jedná o takovou fikanou vsuvku - povídku - vloženou do děje, je bezchybná a pocit mrazení při ní nezmizel do konce titulků. Wayne Kramer zplodil nejosobitější, akcí nadupaný snímek nového tisíciletí a já si v hledáčku pečlivě zaměřuji jeho slibnou kariéru. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kramer má tolik nápadů, že je skoro až škoda, že je všechny naházel do téhle jedné zběsilé noci (některé "náhody" tak působí přeci jen dost násilně našroubované do děje). I přes určitou přehnanost děje a poměrně zbytečný, leč účelný konec, je však Zběsilý útěk jízdou, která si zaslouží pozornost každého fandy drsných akčních filmů. Ulice jsou špinavé, rány bolí, kulky zabíjejí a ani děti z toho nevyjdou bez úhony. Zúčtování na ledě se mi vpálilo zatraceně hluboko pod kůži – už dlouho se mi nestalo, abych tak moc na vlastní kůži cítil každou ránu. Paradoxně se pro mě nejlepším momentem celého filmu stává vložená linie s pedofily, která defakto se zbytkem děje nemá vůbec nic společného a je tam „jen“ pro vyhrocení situace. Dokonalá scéna, ve které pomatení manželé čelí andělu pomsty, se s přehledem řadí k tomu nejlepšímu, co jsem letos viděl… ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je svižně a originálně natočená a v tu chvíli měl u mě snímek nakročeno k nejvyššímu hodnocení. Skoro celý film ale zabil absolutně nepovedený konec a pointa jak z blbého seriálu. Rozhodně se ale jedná o velmi odvážný projekt, kde o krvavé (hned úvodní přestřelka) a napínavé scény (třeba když sexy Vera Farmiga hledá Olega v domě pedofilů) není nouze. K tomu si připočtěte řádně démonického Rodena a výjde vám skvělá podívaná jen pro otrlé diváky. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • Slovo "fuck" a jeho variace zazní ve filmu 328krát. (Satan)
  • České herce zastupuje v první řadě Karel Roden - na DVD ho ale paradoxně předaboval jiný český herec. (Siriuss)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama