Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Anzore! John Wayne byl buzík!..... Maximálny pretlak vulgarizmov, drsnosti, štýlovosti, brutality, vizuálnych nápadov, šialene rýchleho strihu a množstva dejových zvratov. Do bodky sa tu napĺňa fráza - menej je niekedy viac. P.S.: Ten happy záver sa sem po predošlých prehnane brutálnych minútach absolútne nehodil. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Zkurveně pekelná, temná a syrová jízda zprostředkovaná díky zkurveně dobrému režisérovi jménem Wayne Kramer. A taky si kurva myslím, že by se od Kramera měl něco přiučit ten druhej zkurv...jo Tonny Scott, protože Kramer ty své zkurveně rychlé střihy umí udělat tak kurevsky dobře, že z toho člověk nemá náběh na epilepťák, ale dobře, a tím myslím kurva době, se u toho naopak baví. Celé vyznění příběhu, stejně jako u zkurveného Scottova Man on fire , pokurvil ten mírně gay konec...ale jinak zkurveně pekelná, temná a syrová jízda...ale to už se kurva opakuju...tak se na to kurva koukněte, jasný?! ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

S pověstí jednoho z nejnevšednějších nářezů posledních let nedošel Running Scared s nenápadně podbízivými klišé zrovna daleko. Nepomáhá ani pomalý rozjezd, kde sice Walker může nadávat jak chce, ale kvůli nedůrazně vyhroceným okolnostem mu to právě moc nevěřím. Ve druhé polovině už naštěstí odhodlaný hlavní hrdina skutečně je v koncích a dá to pocítit i divákovi. Scénář si definitivně přestane brát servítky, představí pár regulérně divných postav a najednou jsem se nestačil divit, kde se vlastně ten příběh zlomil natolik, že mě nevyděsí ani malý kluk s igelitkou utaženou přes hlavu. Celkovému spádu nejvíc pomáhá kamera, moře vizuálních vychytávek a konečně i hlavní hrdina. Na rozdíl od několikrát srovnávaného Cranku tady ale chybí bezvýchodnost od začátku do konce. Třebaže u Stathamova one man show byla podána s mnohem větší nadsázkou, o to víc zase fungovala. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Formálně dokonalá strhující postmoderní variace na film noir, která odkazuje k mnoha jiným snímkům s obdobnou tématikou (základní dějovou kostrou k mafiánskému Krycímu jménu Donnie Brasco, významovou rovinou ke Scorseseho opusům reflektující svět západního velkoměsta jako naprostou džungli, kde existuje jen zlo realizované zločinem, drogami a prostitucí, jak je to vidět v Taxikáři či třeba v Počítání mrtvých, atmosférou se dotýká režijní práce jiného velikána Davida Finchera, co se týče akce, tak přebíjí téměř všechno...). Postmoderní filmové postupy ovlivnily film do té míry, že místy sledujeme nejen formální exhibici (dokonalé střihové přechody, zpomalované či zrychlované scény, práce s kamerou, geniálně připravená mizanscéna...), ale kaskáda novátorských filmových propriet je místy až samoúčelná, pro diváka jsou to ovšem doslova sekvence hojnosti... Duch filmu noir se tu realizuje výhradně v mužském světě a trochu jako v Peckinpahových Strašácích se tu analyzuje hlavně ona benevolence k hranici, kterou každý člověk ve svém vlastním vědomí odděluje akceptování násilí a jeho odmítání. Kde ji má hlavní hrdina, je velmi sporné, a pakliže přistoupíme na to, že jeho jednání je v boji se zločinem normální, otřese se v základech naše vnímání normality obecné. Jestli tenhle snímek má hledat a klást nám etické otázky, pak raději nechci slyšet odpovědi... Za zmínku rozhodně stojí herecké výkony, Karel Roden tu opět hraje jednu z hlavních rolí a jako již poněkolikáté, opět ruskojazyčného mafiána, a jde mu to o poznání lépe než třeba v 15 minutách. Paul Walker je strhující, role byla nejen fyzicky náročná, ale jeho postavu jsem mu bezvýhradně věřil. Zběsilý útěk je skutečně silný film, bere si to nejlepší ze současné mainstreamové kinematografie (a to dokonce i její klišé) a nebojí se to formálním experimentem přetransformovat v nějakou novou kvalitu, používá k tomu zvláštního druhu humoru (do scény popravy zakomponovaná aluze na globálně rozšířenou reklamu na kreditní karty) především vizuální prostředky. Jako dotvrzení kvalit doporučuji vytrvat do závěrečných titulků - jejich estetické ztvárnění je nevídané a utvrdilo mne v pocitu, že jsem viděl cosi neobvyklého... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Teda hodně šílená akční jízda. Má to od začátku neuvěřitelnej spád, suprovej vizual a kameru, ze který jsem fakt nechápal!! I když to po vizuální stránce působí trochu "komixově", tak se ten film bere docela vážně. To mi na něm ze začátku dělalo trochu problémy, protože jsem s otevřenou hubou koukal na jednu šílenou scénu za druhou a nějak to nedokázal pobrat jako černý humor. Jestli vůbec v tomhle černej humor je, to je mi docela záhadou. Jako celek mi film přišel jako docela vážná záležitost. Je faktem, že to je jen slepenec naprosto šílených "wtf" scén a událostí na pozadí jednoduché gangsterské zápletky. Ale funguje to výborně. O čem tady vlastně celou dobu píšu, tak je neuvěřitelná amorálnost a cynismus toho filmu!! Všechna špína a zlo ulic jsou zde narvány do jedné ujeté šílené thriller-action jízdy, která ve finále graduje neuvěřitelným směrem!! Pro mne slušné překvapení, protože tohle jsem od filmu opravdu nečekal. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • Scéna se stíny na zdi v bytě pedofilních manželů odkazuje na slavnou sćenu se stínem z filmu Upír Nosferatu (1922). (Ignus.cz)
  • Režisér Wayne Kramer byl příjemně překvapen, že film dostal od MPAA hned na první pokus označení R místo NC-17, které očekával. (Othello)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama