Reklama

Reklama

Ostrov

  • USA The Island (více)
Trailer 1
USA, 2005, 136 min

VOD (1)

V poslední době se stále více zajímáme o klony a už jen čekáme na jejich lidskou podobu. Na Zemi došlo k examinaci, přežilo jen pár stovek výjimečných lidí, vše bylo zničeno. Existuje jediné místo, které stále připomíná Zemi - Ostrov. Dostane se tam jen vylosovaný, ostatní musejí čekat na své štěstí dál. Ale co když to tak není? Co když k žádné examinaci nedošlo? Co když žádný Ostrov neexistuje? Takto začal přemýšlet Lincoln 6-Echo. Je v "Ráji" už 3 roky. Jeho život se mu zdá nenaplněný. Copak je jediným cílem života dostat se na Ostrov? Jeho kamarádku Jordan 2-Delta to však vůbec nezajímá, vždyť vyhrála v losování, jede na Ostrov! Jenže Lincoln své podezření potvrzuje a snaží se zachránit Jordan od jisté smrti. Nejsou lidé, jsou kloni a žádný Ostrov není. Země katastrofou zasažena nikdy nebyla. Utíkají tedy, a protože se nikdo nesmí dozvědět, kdo jsou zač, stíhá je jejich stvořitel všemi možnými prostředky. Na povrchu se pokusí kontaktovat "originál" Lincolna... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 313)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Steve Jablonsky: 1. The Island Awaits You ,2. Where Do Those Tubes Go ,3. Sector 6 ,4. Starkweather ,5. Agnate Ukuleles ,6. You Have a Special Purpose In Life ,7. Mass Vehicular Carnage ,8. Renovation ,9. I'm Not Ready to Die ,10. This Tongue Thing's Amazing ,11. Mass Winnings ,12. The Craziest Mess I've Ever Seen ,13. Send in the Clones ,14. My Name is Lincoln ,15. Blow - The Prom Kings , ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Bay jako by si tentokrát nevyjasnil, pro koho točí. Na nevázanou akční sci-fi pro puberťáky je Ostrov moc vážný a ambiciozní, na seriozní sci-fi ovšem dost hloupý. Citace Star Wars a plynové komory prostě nejdou dohromady. McGregor je sympaťák a Johansson krasavice nesmírná, ale tenhle film prostě drhne. Míša se naštěstí poučil a zjistil, kde je mu (i divákům) lépe. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod napíšu, že Baye nemam vůbec rád, takže jsem čekal další totální sračku. O to víc mě překvapilo zhruba úvodních 45 minut, protože jsem měl strach, že budu muset tomu šaškovi dát minimálně tak 4 hvězdičky. Začátek mi sice připadal trochu přehnanej na to, že se film má odehrávat v roce 2019, ale potom se začalo všechno vysvětlovat a ukázalo se, že film má snad dokonce i nějakou myšlenku (u Bayova filmu věc nevídaná). Potom ovšem začala Bayova exhibice ve stylu čim větší výbuch, tim lepší film. Hlavní dvojice snad v každym záběru uniká jistý smrti a do toho se občas připlete nějakej ten pokus o vtip nebo nějaký "moudro". Ke konci už mi teda připadalo k smíchu úplně všechno, ale musim uznat, že celkově se mi Ostrov docela líbil a pro mě je to jednoznačně nejlepší Bayův film. Ale to nemyslim jako nějakou velkou lichotku, protože Bay jinak natočil samý sračky. Pro mě je Ostrov film se zajímavym námětem, kterej ovšem tak od poloviny ustupuje do pozadí, aby mohly vyniknout všechny ty exploze, zběsilý honičky, střílení, skákání a padání z mrakodrapu. Škoda, že film neni spíš třeba v duchu Uprchlíka, ale co chtít od Baye... ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Michael to má prostě v ruce. Nikdo neumí tak cool záběry na statické lidské tváře, nikdo nemá tak vypilované vizuály, které podporují experti na hlášky. U Ostrova jsem se ani chvíli nenudil a nebýt hodně brakového finále, připíchl bych mu bez rozpaků čisté čtyři hvězdičky. Takhle nějaký ten flíček posbírali, ale ani za boha jsem jich nenapočítal tolik, aby překryly skvělého Ewana McGregora a obrazově fantastický non-stop úprk, v němž akce protentokrát není cílem, ale pouhým prostředkem. Nutno podotknout, že bezchybně zpracovaným prostředkem. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Bayův pokus o jiný snímek než je u něj zvykem zůstal tak napůl cesty. Zpočátku zajímavě se rozvíjející scénář se nakonec ukáže tím nejslabším článkem filmu. Celou dobu ač se stále něco děje a střih je hodně zběsilý, tak jako by tomu paradoxně chybělo tempo. Přesto se díky vynikajícímu McGregorovi a precizní technické stránce jedná o nadprůměrnou záležitost, která je rozhodně více sympatická než-li předchozí Bayovi snímky, ale bohužel není zároveň i lepší. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (38)

  • Když Jordan Two Delta (Scarlett Johansson) vyhraje v loterii, tak je na náměstí v davu i Lincolnův (Ewan McGregor) kamarád Jones Three Echo (Ethan Phillips), ale v dalším záběru zpět v baru se objeví v pozadí za Lincolnem. Není možné, aby v tak krátkém čase stál na dvou místech zároveň. (DexMASTER094)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 126 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Další Bayova apokalypsa?

Další Bayova apokalypsa?

20.03.2007

Žádný strach, král popcornu nehodlá natočit remake Coppolova slavného vietnamského opusu (ačkoli představa je to nadmíru zábavná). Jeden Armageddon mu však zřejmě nestačil a přestože právě dokončuje… (více)

Michael Bay pohořel

Michael Bay pohořel

25.07.2005

Nový mega-projekt režiséra Michaela Baya (Skala, Armageddon) OSTROV sa stal prepadákom ako hrom, keď pri rozpočte 122 miliónov dolárov zarobil v USA za prvý víkend chabých 12 miliónov. V rebríčku… (více)

Reklama

Reklama