Reklama

Reklama

Ostrov

  • USA The Island (více)
Trailer 2
USA, 2005, 136 min

VOD (1)

V poslední době se stále více zajímáme o klony a už jen čekáme na jejich lidskou podobu. Na Zemi došlo k examinaci, přežilo jen pár stovek výjimečných lidí, vše bylo zničeno. Existuje jediné místo, které stále připomíná Zemi - Ostrov. Dostane se tam jen vylosovaný, ostatní musejí čekat na své štěstí dál. Ale co když to tak není? Co když k žádné examinaci nedošlo? Co když žádný Ostrov neexistuje? Takto začal přemýšlet Lincoln 6-Echo. Je v "Ráji" už 3 roky. Jeho život se mu zdá nenaplněný. Copak je jediným cílem života dostat se na Ostrov? Jeho kamarádku Jordan 2-Delta to však vůbec nezajímá, vždyť vyhrála v losování, jede na Ostrov! Jenže Lincoln své podezření potvrzuje a snaží se zachránit Jordan od jisté smrti. Nejsou lidé, jsou kloni a žádný Ostrov není. Země katastrofou zasažena nikdy nebyla. Utíkají tedy, a protože se nikdo nesmí dozvědět, kdo jsou zač, stíhá je jejich stvořitel všemi možnými prostředky. Na povrchu se pokusí kontaktovat "originál" Lincolna... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 313)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

... Omlouvám se, ale zamyslel jsem se proč má The Island tak hrozné kritiky a tak nízké tržby. Přitom jde o Bayův další film, který není horší než jeho předchůdci a má obrovský potenciál. V první polovičce filmu předvádí Bay něco na co u něj není nikdo zvyklí. Rozjíždí jízdu, která nemusí být akční jízda bez nutnosti pásu a mozku, ale možná poprvé (a naposledy) film, který se věnuje problémům a ukazuje chyby společnosti. Problematika a celé téma klonování by vydalo na desítky filmů, ale Bay použil to nejzajímavější a filmu daroval jeden velký dar. Potenciál. A jaký!!! Mít v hlavní roli Ewana McGregora, jehož hvězda začíná zářit jako zapalující se motory Bitevního křižníku z Hvězdných válek a Scarlett Johansson, která mě osobně poprvé ukazuje svou krásu v plném rozměru. Poprvé se na tuto slečnu dívám a chápu jeden citát z filmu o její fotce v Maximu:). Celý film je plný výborných hlášek. Např. Víte kdo je Bůh? To je ten co vás ignoruje, když k němu mluvíte se zavřenýma očima a sepnutými dlaněmi. Steve Buscemi není ve filmu jak je jeho zvykem příliš dlouho, ale stihne toho nakecat opravdu dost. Sean Bean jako vynálezce klonové technologie, který se chce stát "Bohem" je hodně uvěřitelný a temný. Bayův styl je však velmi patrný a jeho slavné přelety konečně získávají důvod a údernost. Proč se tu zabývám vizuální stránko vždyť každý Baye zná a ví , že zde je jeho síla.Celkový future styl je perfektní a v první půlce filmu není snad nikdo kdo by dokonalosti stylizace a barevné krásy nepodlehl. Všechno se rychle začne měnit a druhá polovička filmu odehrávající se převážně v LA roku 2019 je malinko slabší. Jedna honička připomíná lehce dvojku Mizerů (ano, scéna s padajícími počítačovými autíčky se vrací). Zde však film trochu ztrácí dech a hlavně padající R-ko je docela příliš(až uvidíte pochopíte). Konec je čistě Bayův(on snad jiné neumí) a uzavírá velmi dobrý film, který by se měl stát hitem letošního léta, ale bohužel nestal. Velká škoda, ale kdo za to může? Možná kritici, kteří Baye už pár let nenávidí a určitě diváci. Ti možná začínají více než komiksy číst filmové recenze a uvědomují se, že nejvyšší slast na světě není třetí coca-cola a čtvrtý MEGA popcorn. PS: všiml si nějaký znalec sci-fi podobnosti s filmem Loganův běh? ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

100% audiovizuální masakr (i kvuli nadherne Scarlett). Michael Bay se po divnem Pearl Harboru a jeste divnejsich Bad Boys zamyslel a konecne vymyslel vic nez film ala jeden velkej vybuch. Ne ze by v Ostrovu vybuchy nebyly, to by nebyl Míša, ale myslenka klonů a celkové zamysleni, kam az jsme schopni dojit, jen aby sme zili déle + Sean Bean s bozskym komplexem, je uzasne. Futuristicky New York se nadmiru povedl, stejne jako cela jedna dlouha akcni scena (ano, opravdu jen jedna). Mozna bych mohl vytknout divny konec, ale stejne je to prvotridini zabava. Doporucuji. lepsi 4* PS: a Jablonsky se prekonal, soundtrack opravdu nadhernej ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alex Kurtzman, Roberto Orci, Caspian Tredwell-Owen .. Znáte to, i mistr tesař se utne .. a Bay tadyhle tnul mimo a ne poprvé. Když bych se měl pozastavit nad tím, proč byl film propadák, nenapadá mě jednoznačná odpověď. Možná proto, že trailer už sám o sobě prozrazoval téměř vše podstatné z děje. A když k tomu potom první diváci přidali fakt, že jinak skvělý režisér akčních scén už velmi okatě vykrádá sám sebe, na průšvih je zaděláno. Něco obdobného zažil také M. Night Shyamalan s jeho Vesnicí. Má to všechny potřebné ingredience, ale stále ze stejné vody, tj. prověřených postupů apod. se vařit ten nejchutnější pokrm prostě nedá. Nejhorší Bayovina to ovšem není! Dost pomáhají herci, ústřední duo Scarlett Johansson a Ewan McGregor je skvělé a spousta vedlejších postav a záporáku je taktéž výborně obsazená. Navíc sci-fi námět s příchutí klonování je velmi dobrý, jen některé scénáristické kličky a chyby zejména v pozdější fázi filmu zamrzí. 75%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Hlavu hore." Bay, ty si ale Satan! Nie každý dokáže skĺbiť bombastickú akciu (koľajnice lietajúce v preplnenej cestnej premávke) s psychológiou (právo na vlastné rozhodnutie). Film v kinách zaznamenal katastrofálny komerčný neúspech , ktorý takmer zruinoval štúdio DreamWorks. Ostrov je jedno z najpríjemnejších prekvapení roku 2005 s pôvabnými hereckými výkonmi podporných (Buscemi, Bean, Hounsou) a titulných postáv: Scarlett Johansson je kus krásnej mladej ženy a Škót Ewan McGregor je z tých, ktorí nie sú klasickými krásavcami, ale vo svojej koži sa cítia dobre a to je na nich vidieť; charizmou hádže z kopy na kopu ako keby to bolo seno. Obaja sa vyvíjajú: na začiatku sú hlúpi, takmer až smiešni. Na konci schopní prijať neradostné rozhodnutie so všetkým rizikom, s tým súvisiacim. Ostrov je môj druhý (po Skale) najobľúbenejší Bayov film, nasledujú Bad Boys 2 a potom už nič. Dá sa povedať, že Ostrov je posledným filmom Stevea Buscemiho v megablockbustri či už od Baya, alebo Bruckheimera (alebo od oboch - Con Air). Buscenmi tu má síce len malú, zato tradične neprehliadnuteľnú rolu, i tak ale jeho účasť v akčných trhákoch 90. rokoch dodnes vnímam ako jednu z najnepochopiteľnejších záhad desaťročia. Kino Považan 2005 ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

[na konci malý SPOILER]Prvních pětačtyřicet minut zaujme především velmi zajímavě se rozvíjející atmosféra, postupně však začíná rozjetý potenciál filmu upadat a další děj už se více jak na slibný rozvoj zaměřuje na honění, akci, akci a honění, k tomu ještě předvádění toho, jak by mohla vypadat případná budoucnost lidstva, kterou už jsme však mohli vidět tolikrát, že ani kreativní mysl tvůrců, v oblasti "budoucí technologie" moc nezaujme. [S]Happy Endy mi sice nijak nevadí, ale tohle bylo sladké jak med s nuttelou[S]. Škoda, škoda, že to nepokračovalo v podobném duchu jako na začátku, ale dneska chtěj holt lidi akci, tak co...a v Bayově režiji bych snad ani nic jiného čekat nemohl. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (38)

  • Černobílá reklama, ve které se objeví Sarah Jordan (Scarlett Johansson), nebyla natočena speciálně pro film, ale jde o opravdovou reklamu, ve které její herecká představitelka hrála. (don corleone)
  • Dr. Merrick (Sean Bean) na konci filmu zmiňuje, že má rád španělského malíře a sochaře Pabla Picassa. (Zix.)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Další Bayova apokalypsa?

Další Bayova apokalypsa?

20.03.2007

Žádný strach, král popcornu nehodlá natočit remake Coppolova slavného vietnamského opusu (ačkoli představa je to nadmíru zábavná). Jeden Armageddon mu však zřejmě nestačil a přestože právě dokončuje… (více)

Michael Bay pohořel

Michael Bay pohořel

25.07.2005

Nový mega-projekt režiséra Michaela Baya (Skala, Armageddon) OSTROV sa stal prepadákom ako hrom, keď pri rozpočte 122 miliónov dolárov zarobil v USA za prvý víkend chabých 12 miliónov. V rebríčku… (více)

Reklama

Reklama