Reklama

Reklama

Ostrov

  • USA The Island (více)
Trailer 2
USA, 2005, 136 min

VOD (1)

V poslední době se stále více zajímáme o klony a už jen čekáme na jejich lidskou podobu. Na Zemi došlo k examinaci, přežilo jen pár stovek výjimečných lidí, vše bylo zničeno. Existuje jediné místo, které stále připomíná Zemi - Ostrov. Dostane se tam jen vylosovaný, ostatní musejí čekat na své štěstí dál. Ale co když to tak není? Co když k žádné examinaci nedošlo? Co když žádný Ostrov neexistuje? Takto začal přemýšlet Lincoln 6-Echo. Je v "Ráji" už 3 roky. Jeho život se mu zdá nenaplněný. Copak je jediným cílem života dostat se na Ostrov? Jeho kamarádku Jordan 2-Delta to však vůbec nezajímá, vždyť vyhrála v losování, jede na Ostrov! Jenže Lincoln své podezření potvrzuje a snaží se zachránit Jordan od jisté smrti. Nejsou lidé, jsou kloni a žádný Ostrov není. Země katastrofou zasažena nikdy nebyla. Utíkají tedy, a protože se nikdo nesmí dozvědět, kdo jsou zač, stíhá je jejich stvořitel všemi možnými prostředky. Na povrchu se pokusí kontaktovat "originál" Lincolna... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 313)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSI VYJÍMEČNÝ, BYL JSI VYBRÁN!"..... /// Úvodní noční můra v super rytmu reklamního videoklipu dává tušit, že M.Bay je ve formě. To, jak velká výhra je odjet na poslední neznečištěný místo na Zemi nám ukáže E.McGregor (za doprovodu hezké S.Johansson), kterej (díky svý ,,vrozený inteligenci") má pocit, že tady něco nehraje... (já bych z toho vynechal filmový provedení). Ukázka technologií budoucnosti je výborná (synaptické vyšetření mozku, porod, hologram kix box), nechybí hlášky (proč zrovna já mám říct dětem, že Santa Claus neexistuje!) a sympaťák S. Buscemi, ale hlavně: film má tempo a ,,zběsilá" hudba sekunduje tempu obrazu. Samozřejmě, můžem si položit otázku, jestli 2 klony můžou utéct speciálnímu komandu a spoustě policajtů, ale tohle mě netrápilo. A nakonec beru i to ponaučení, že nikdy nemám dávat ženský kreditní kartu, a že lidská zvědavost dokáže zničit i sebedokonalejší systém. Čemu z toho nevěříte? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice zábavnej film s extrémně hustou hudbou u který se nejde nudit i kdyby to plátno v kině bylo celej film černý. Michaela Baye mám rád tak na střídačku (Skála a Mizerové jsou geniální, Armaggedon ujde a Pearl Harbor je sračka). Ostrov je taky super, jasně jsou tam nelogičnosti, ale koho to sere když je to velice zábavně podaný. Úvodní část v klon středisku mi nudná opravdu nepřišla a utíkací část je bomba. Herci jsou super zvlášť Scarlett je fakt nádherná a zahrála to perfektně (jako vždycky) a Ewan je správně happy. "Co to bylo?" "Nevim, ale chci to." Steve Buscemi je Steve Buscemi a Michael Clarke Duncan je super (i když se na plátně moc neohřeje). Sean Bean je takovej normální hajzl jak jsme u něj zvyklí a Djimon Hounsou je fakt cool killer a je škoda že nedostal víc prostoru. Jediný co by se dalo Ostrovu vytknout je to, že je to fakt moc dlouhý. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Je to skoro na pět hvězdiček, ale bohužel námět sám o sobě není zcela původní, resp. čerpá nápady z řady sci-fi knižních děl, ale i snad z některých filmů (malinko mi to asociovalo Gattacu, v něčem i Já, robot). Každopádně se ale tento snímek v rukou Michaela Baye nerozmělnil v cosi neoriginálního, nýbrž zůstal skvěle koukatelnou akční scifárnou s výbornými herci, klasickou bayovskou režií a minimem hluchých chvilek. Pokud se vám líbily dva mnou výše zmíněné sci-fi snímky, bude se vám líbit i tohle. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to skvelý akčný sci-fi film. Má výborný príbeh o dvoch ľudoch, mužovi a žene, ktorí ako jedni z mnoha žijú v špeciálnom stredisku, ktorý ich chráni pred kontaminovaným vonkajším svetom a túžia odísť na nenakazený ostrov, ale muž zistí, že to všetko je len podvod a navyše hrozí nebezpečenstvo jeho priateľke a tak utečú, ale ide po nich nielen polícia, ale aj najatí žoldnieri. So spracovaním som veľmi spokojný, film nemá žiadne slabé miesto a je rozdelený na dve odlišné fázy, v prvej ide o zaujímavo sa odvíjajúci príbeh a druhá je už takmer nekončiaca sa akcia. Akcie je tu dosť a je perfektná. Je veľkolepá, nápaditá a úžasne natočená. Hlavne po vizuálnej stránke je skutočným zážitkom. Najviac sa mi páči naháňačka s kamiónom, kde dôjde k deštrukcii viacerých automobilov a patrí medzi tie najlepšie cestné naháňačky, čo som kedy videl. Herecké obsadenie je výborné, Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Sean Bean, Steve Buscemi a Djimon Hounsou, všetky dôležité postavy sú veľmi dobre obsadené. Réžia technická stránka sú vynikajúce, je tu perfektná kamera, strih aj efekty, Bayov štýl mi tu skvelo sadol, snád´ každý záber sa mu vydaril. A veľkým plusom je ešte aj krásna hudba. Ostrov je prvý Bayov film, ktorý ma výraznejšie zaujal, celú jeho predchádzajúcu tvorbu s prehľadom prekonal a patrí medzi najlepšie filmy svojej kategórie. 87% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Bay jako by si tentokrát nevyjasnil, pro koho točí. Na nevázanou akční sci-fi pro puberťáky je Ostrov moc vážný a ambiciozní, na seriozní sci-fi ovšem dost hloupý. Citace Star Wars a plynové komory prostě nejdou dohromady. McGregor je sympaťák a Johansson krasavice nesmírná, ale tenhle film prostě drhne. Míša se naštěstí poučil a zjistil, kde je mu (i divákům) lépe. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (38)

  • Ve filmu vidíme několik reklam na značku Calvin Klein. Plakát, televizní reklamu a fotografii v Lincolnově (Ewan McGregor) domě. (don corleone)
  • Předtím, než Lincoln (Ewan McGregor) potká svého "sponzora" (Ewan McGregor), vidíme několik jeho fotografií. Jde o fotky Ewana McGregora z natáčení dokumentární minisérie Dlouhá cesta (od r. 2004). (don corleone)
  • Natáčelo se od 24. října 2004 do 22. února 2005 v Kalifornii, Nevadě a v Michiganu. (Varan)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Další Bayova apokalypsa?

Další Bayova apokalypsa?

20.03.2007

Žádný strach, král popcornu nehodlá natočit remake Coppolova slavného vietnamského opusu (ačkoli představa je to nadmíru zábavná). Jeden Armageddon mu však zřejmě nestačil a přestože právě dokončuje… (více)

Michael Bay pohořel

Michael Bay pohořel

25.07.2005

Nový mega-projekt režiséra Michaela Baya (Skala, Armageddon) OSTROV sa stal prepadákom ako hrom, keď pri rozpočte 122 miliónov dolárov zarobil v USA za prvý víkend chabých 12 miliónov. V rebríčku… (více)

Reklama

Reklama