Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedaleko francouzského pobřeží vytáhnou rybáři z moře postřeleného muže. Když se probere, nedokáže říci, kdo je a co se mu stalo. Jediným pojítkem s minulostí je čip s kódem k účtu ve švýcarské bance, který měl implantován pod kůži. Když se uzdraví, vydá se pátrat po své minulosti. Ke svému překvapení zjistí, že dokonale ovládá bojová umění, když v parku hravě vyřídí policisty, kteří chtějí vidět jeho doklady. Pátrání ho zavede k bankovní schránce, kde objeví pistoli, velkou finanční částku, americký pas na jméno Jason Bourne. Jde na americký konzulát, tam je nečekaně napaden a musí prchnout před ozbrojeným komandem. Dostane se z budovy a venku přesvědčí německou dívku Marii, aby ho za dvacet tisíc odvezla do pařížského bytu, jehož adresu našel také v bankovním boxu. Teprve s její pomocí začíná skládat první kamínky do mozaiky své minulosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 153)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Svižný špionážní thriller a ač je to již druhá adaptace (první byla dvoudílná adaptace s Richardem Chamberlainem), tak má své kouzlo. Rozhodně to lepší z akčně-špionážních snímků, kterých je v poslední době možná až moc. Jen škoda, že námět je dosti profláklý a člověk přesně ví co a kdy čekat. Damon je zcela přesvědčivý a "naletět" mu ze začátku na to, že je jen mladík s pěknou tvářičkou není problém a i následný přerod zpět v zabijáka je bezchybný. Škoda, že ve druhé polovině film sleví z atmosféry a tempa části první. Věčná škoda také je, že režisér nedal větší šanci vyniknout skvělému Powellovu soundtracku. Celý film kazí především závěrečný "over the top" skok; to patří do "odvazovek" typu xXx a ne jinak seriózních filmů. Prostě dobrý pokus o žánrový film, který se vydal svou cestou. Akorát z ní ve finále sešel. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na bourneovskej trilógii som nikdy fanaticky neulietaval, ale zlé filmy to fakt nie sú. Originál, u nás uvádzaný pod hlúpym (hoci presným) názvom Agent bez minulosti, navyše pochádza od dosť neschopného režiséra Limana, takže je (v porovnaní s ďalšími dvoma epizódami od Paula Greengrassa) skôr TV inscenácia s jedným krkolomným záverečným pádom z desiateho poschodia. Ale vďaka prvotriednemu hereckému obsadeniu (Damon, Cox, Cooper, „Profesor“ s odstreľovačkou Clive Owen) to funguje. Dobrá je i surová, pochmúrna a realistickým dojmom pôsobiaca „európska“ atmosféra (nakrúcalo sa v Čechách), pričom niekoľko scén je hodných reprízy (útek z ambasády, zbitie policajtov v nočnom parku, pole). Na tom má podiel pôsobivé bojové umenie, ktorým je schopný vycvičený človek spacifikovať zopár údermi troch ozbrojených mužov za šesť sekúnd. Tie 4* sú trocha prehnané, ale mne sa to plus mínus páčilo. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Více by slušel prostý překlad názvu z angličtiny - tedy Bournova identita, protože o hledání vlastního já z moře vytaženého postřeleného plaváčka agenta Bourna celý snímek je. Zbytek o filmu napoví výslovnost jména hlavního bouchače - Džejs(n) Bou(r)n, srovnejte s agentem 007 - Džejms Bound. Trailer: http://www.sms.cz/film/agent_bez_minulosti/ukazka ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Svěží vítr do zatuchlých vod agentského filmu. Ať se jde Bond vycpat i se svýma Aston Martinama a laserovýma hodinkama. Jasonu Bournovi stačí otřískané mini a propiska jako bojový nástroj. Od začátku do konce je to rychlé, ale o co jde nejvíc - stejně jako hlavní hrdina jste neustále napnutí, ve střehu, nebezpečí v podobě agenta Treadstonu může být kdekoli... Kdybych si měl vymyslet nějaké přirovnání - nejvíc se to asi blíží Mission Impossiblu, kdyby se režie a scénáře ujal mistr Hitchcock. Na jedničku s hvězdičkou jsou zvládnuté i bojové scény, nikdy bych nevěřil, že Matt Damon přesvědčivě zahraje smrtelně nebezpečného agenta, špičkově ovládajícího bojové umění a ... je vynikající! Maximální spokojenost!!! 90% ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Bournův multižánrový cocktail podle Douga Limana: __ Ingredience: Dravá akce. Břitká inteligence. Bondovský esprit. Hitchcocovský motiv muže na útěku. Chobotnice tajných služeb. Osudová žena s tváří Franky Potente. Místo deštníku koňská dávka amnézie. Postup: Protřepat, promíchat...Až do dna, Jasone... ()

Galerie (132)

Zajímavosti (77)

  • Professor (Clive Owen) vytáhne z tašky pistoli Walther P5 Compact, ale když mu posléze spadne do sněhu, náhle se "změní" na CZ 100 České zbrojovky. (Maulincio)
  • Professor (Clive Owen) používá odstřelovací pušku SIG SG 550 Sniper. Jím používaný supresor je pouze hliníkové předpažbí pro pušky AR15 / M16 od firmy Hogue OverMolded™, tudíž na jeho pušku by jako supresor nefungoval. (Maulincio)
  • Když si Jason Bourne (Matt Damon) v Gemeinschaft Bank v Curychu prohlíží pasy uložené v bezpečnostní schránce, jsou vystaveny na rozličná jména: Gilberto do Piento (brazilský), Foma Kiniaev (ruský), Paul Kay (kanadský), John Michael Kane (britský) - u francouzského je vidět pouze křestní jméno Nicolas. (Robbi)

Související novinky

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

28.01.2021

Britský herec Jamie Dornan (Synchronic, Anthropoid) byl obsazen do hlavní role v připravované koprodukční limitované sérii s jednoznačným názvem The Tourist. Natáčení šestidílného seriálového… (více)

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Reklama

Reklama