Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (760)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, ale jestli je stejným způsobem slátaná a v důsledku beztak prázdná, a když už se v ní něco najde, je to nudné, nikdy ji ani číst nebudu. Film stačil... Během cest v autobuse jsem ho ´viděl´ nespočetněkrát. ´Viděl´ proto, protože od druhé projekce Románu pro ženy tento čas znamenal stominutový spánek. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michal Viewegh .. Román pro ženy .. jak výstižné. A ženám se tato česká komedie skutečně líbí, mám potvrzeno. Kolem a kolem se nejedná o žádný zázrak, několikrát jsem se sice při sledování dobře pobavil, ale jednorázovitost zkrátka číší ze všech stran. Simona Stašová ve své roli jednoznačně válí a i takový Marek Vašut jako Pažout je neméně přesně obsazená postava. Až na Něrgešovou nejsem nikterak popuzen, je to zkrátka přesně takové, jak se dalo očekávat. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Z pohledu ženy, které je tento román titulně určen, musím konstatovat, že všichni Lauřiny týpci včetně těch, co se na plátně ohřáli pár minut, byli lepší, než vyčpělý bonviván s nekonečnou zásobou nebetyčně trapných hlášek Vašut. Ten Lauru nejspíš utáhl na svoje charizma povadlého trouby s afektovanou mluvou. A když se tam snese z nebe božský Saša, mávala bych já už dávno Vašutovi bílým kapesníčkem. Nechápu volby hlavní hrdiny, ale asi to tak mělo být nebo co. Na mě to bylo strašně šroubovaný. Tak nepřirozený rozhovory ve filmu se jen tak nevidí. Je to jako, kdyby herci předčítali posty ze stránky sarcasmus.com. Takhle snad nikdo nemluví ani ze srandy! Krom dobrých výkonů Stašové a Kanócz je to celé dost podivné panoptkum rádoby vztahů, který nedávají smysl. Strašný byl koncept vyprávění v kadeřnictví a reakce kadeřnic na každou pitominu, o které Laura mluví, jak z dementní grotesky. Připomínalo mi to reklamu na pěnová tužidla. A korunuje to obludná Něrgešová s jedním z nejhorších výkonů v dějinách českého filmu. Děti na školních besídkách přehrávají méně! No prostě ne, nezasmála jsem se, neztotožnila. Má to docela dobrý vizuál a hudbu, no a to je tak všechno. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

První film natočený v produkci komerční TV NOVA, také to tak vypadalo! V podstatě bez nějakého většího a souvislého děje a po vzoru ! Dvojice Michal Viewegh (vlastní román) a Filip Renč se tedy moc nevyznamenala. Asi jsou oba dva moc dobří kamarádi že do takové věci šli. Renč mu dal možnost zfilmovat jeho oblíbený román, ale na druhou stranu jaký je ten jeho román vůbec v knižní podobě? Zná to tu vůbec někdo? Nicméně tady u nás se z toho stal pomalu jak je už zvykem trhák roku. Na filmu jsem v podstatě nenašel nic co by mě trochu více zaujalo a dokázal jsem se do toho vžít. Ještě jakž tak za něco ušel Saša Rašilov ml. Ani obvykle krásná francouzská hudba mě tentokrát nějak nedokázala vzít, nevím nějak mi tam v určitých dějových částech nezapadala, no zkrátka se nehodila. Pro jakou věkovou kategorii je tedy film určen? Spíše asi pro naše ještě náctileté spoluobčany a pro typicky malého spotřebitelního konzumenta TV NOVA a všech jejich slátanin. Jedna hvězda za trochu erotiky a druhá za snahu, která se rozhodně tomuto filmu a těmto tvůrcům nedá upřít. Asi to bylo opravdu určeno dle názvu výhradně jen ženám, mě jako chlapa to nechytlo natož aby mě to nějak oslovilo. Proto se ani nedivím poměrně vysokému hodnocení od zdejších uživatelek. Po prvním shlédnutí tedy v uvozovkách jen 2/5*=35%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,064,574(tržby v rámci Česká republika, Slovenska a Južná Kórea)║ Režisér Filip Renč nesklamal a natočil zaujímavý pohľad do ženskej duše, kde sa odohráva záhadná citová väzba a čudný nesúlad náklonnosti k rôznym tipom mužov. Zuzana Kanóczová je viac než len sympatická vo svojej úlohe a dokonca si svojim výkonom kradne film len pre seba, nestíha pri nej ani Marek Vašut. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (35)

  • Zuzana hraje ve filmu dvacetiletou dívku Lauru. Ve skutečnosti jí však bylo v době natáčení už 25 let. (hippyman)
  • Auto, ve kterém jede Laura (Zuzana Kanóczová) s Pažoutem (Marek Vašut) a babičkou na hřbitov, je špinavé. V jednom z dalších záběrů je však auto čisté. (Kroup4)
  • Ve scéně, kdy je Laura (Zuzana Kanócz) u Sandry (Klára Sedláčková) v kadeřnictví a baví se společně o tom, že se poprvé vyspala s Pažoutem (Marek Vašut), má jeden melír na vlasech. V předchozích záběrech však měla omelírovanou polovinu hlavy. (Skarface)

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama