Reklama

Reklama

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

  • Česko Mrtvá nevěsta (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj animovaného příběhu se odehrává ve viktoriánské vesnici v 19. století a sleduje příběh Viktora, mladého muže vtaženého do podsvětí, kde je oženěn s tajemnou mrtvou nevěstou. Jeho skutečná nevěsta Viktorie na něj mezitím čeká ve skutečném světě. Přestože se život v Zemi mrtvých ukáže být mnohem barvitější, než jeho striktní viktoriánská výchova, dospěje Viktor k závěru, že v tomto ani v dalších světech neexistuje nic, co by ho udrželo odloučeného od jeho skutečné lásky... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 033)

Happykubas 

všechny recenze uživatele

V tomto případě s mnohými nesouhlasím.Bohužel. A je to možná jen má umíněnost, ale typy filmů jako je Mrtvá nevěsta já nemusím. Je to Burton, pro někoho možná ten pravý Burton, ovšem pro mě je to jeho pochmurná a slabá polovina, zabývající se zobrazením ošklivosti, která má jít podle režiséra ruku v ruce se všedností a také s láskou... Film pro mě překypující záporem. 3 Hvězdy za bizarní postavičky, které na mě udělaly dojem. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

No tak, co si myslím o tomhle filmu?? Takže: Už jen název "Mrtvá nevěsta Tima Burtona..." fakt jsem byl zvědavý a když jsem film zapnul a zjistil, že jde o animovanou pohádku, ale spíše pro dospěle, nemohl jsem uvěřit. Dokonalá animovaná záležitost která si zaslouží vaší pozornost... Kdybych tak neznal tvoji hlavu řeknu: "Kam jsi dala rozum?" ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nádherný počin, plný patrične morbídneho zmyslu pre humor. Okorenený romantikou, muzikálom, Edgarom Allanom Poeom i otravnými červíkmi, mrviacimi sa v hlavách hnilých sexi neviest. Vysoká galéria podporných postavičiek si získa vaše srdce. Raz sa Burton presťahuje do Holandska a vezme si za ženu Helenu Bonham Carterovú a Johnnyho Deppa. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Tim je prostě Tim. Neopakovatelný snílek a magický tvůrce snových světů. Mrtvá nevěsta je dalším z řady jeho kouzelných představ, dokonale vyprávěných a nezapomenutelných. Johnny Depp a Emily Watson jsou super, i když jsou animovaní, Elfmannova hudba - co dodat. Dal bych i víc, kdyby to šlo, takhle jen 5* ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Nádherná animovaná komedie (je to vůbec animované?), plná krásných (ale nikoli tak chytlavých, jak to Elfman obvykle dělává) písní, spousty humoru, a také spousty lidskosti, která se ukrývá v zástupech směšných karikatur lidských bytostí. Vizuálně je to opravdu lahůdka, a příběh zahřeje u srdce, ani nevíte, které z dam vlastně fandit. Dal bych i pět, ale nezbyde mi než srovnávat s The Nightmare Before Christmas, a oproti nim Nevěsta o malinkou kapku prohrává. Taky bych chtěl pochválit český dabing, namluvení je opravdu výborné, bohužel se originálu nemůže vyrovnat už z jednoho prostého důvodu - v překladu zanikne opravdu hodně vtipů (např. head waiter - vrchní číšník, je zde opravdu hlava (head), a takových je tu víc). A v originále navíc dabuje Tracey Ullman. Takže vzato kolem a kolem, Mrtvou nevěstu opravdu vřele doporučuji všem, líbit se bude asi i dětem, ale oni asi nebudou schopni docenit určité myšlenky filmu, takže doporučuji spíše starším. Děkuji těm, kteří to dočetli až do konce. Dodatek - a víte co? Proč by nemohly mít pět hvězd oba ty filmy? Nevěsta si je taky zaslouží. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (37)

  • Kostlivci mají během tance v baru choreografii okoukanou z legendární disneyovky The Skeleton Dance z roku 1929. (imro)
  • U klavírní čtyřručky mrtvé nevěsty s Victorem hraje nevěsta v sólové části jen jednou rukou. Ve skladbě jsou však slyšet dvojhmaty, které vůbec nehraje. (Snilek1379)
  • Ve scéně, kdy si v baru připíjejí dva kostlivci, má jeden z nich zandanou šavli v břiše zepředu. Avšak ve chvíli, kdy Victor zpanikaří, chytne šavli a chce slyšet otázky, je zasunutá zezadu. (Mr.Hudson)

Související novinky

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

22.10.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) si zdá se konečně splní svůj dlouholetý sen a natočí stop-motion animovanou verzi Pinocchia. Domov mu přitom neposkytne nikdo jiný než… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama