Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tobi a Achim jsou dlouholetí přátelé. Spolu působí v jednom veslařském družstvu, spolu poprvé poznávají taje života i druhého pohlaví. Jak se však rozvíjí Achimův milostný vztah se Sandrou, Tobi si začíná uvědomovat, že jeho poměr k Achimovi je více než jen kamarádský. Soustředění veslařského oddílu a probíhající letní bouře vyhrotí vztahy mezi mladými lidmi. Specifický humor teenagerovských komedií, vycházející především z objevování sexuálního života, se proplétá s dramatem přiznání vlastní sexuální orientace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

angloumene 

všechny recenze uživatele

Letní bouře je film, který poodhaluje kousek ze života homosexuálů. Objevují se zde prvky hledání sebe sama, strach z odvrhnutí společností a neméně také sexuální vztahy s ostatními. Čekala jsem, že zde bude víc komediálních prvků (ale některé vtípky byly opravdu vydařené), místo toho se mi dostaly někdy až šokující scény (dva líbající se kluci mě moc neberou atp.), které ale byly zvláštně sladěny s celkovým "teen" pojetím filmu a jeho příjemnou svobodomyslností. Celkově 70%. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Thomas Bahmann, Marco Kreuzpaintner | Hudba: Niki Reiser | Produkcia: Jakob Claussen/X Verleih AG | Rozpočet: 2,7 miliónov € | Nemecký pokus o ďaľšiu homo-teen komédiu. Vyzdvihol by som maximálne tak kameru, ktorá pracuje veľmi precízne, a v peknom prostredí. Najkrajšia scéna určite milovanie sa hetero! páru v lese počas búrky. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Láska je láska...Dva nejlepší kamarádi z nichž jedem začíná cítit k tomu druhému víc než jen přátelství. Sympatický film o prvních láskách a hledání vlastní identity zasazený do prostředí tréninkového veslařského tábora, kde se postupně příchodem letní bouře vše vyhrotí...Přirozené herecké výkony hlavních představitelů Roberta Stadlobera a Kostji Ullmanna jsou hlavním kladem nadprůměrné komediální romance, která vkusně a s humorným nadhledem líčí trampoty s dospíváním a objevováním sebe sama. ()

ondrech 

všechny recenze uživatele

Kamera: Daniel Gottschalk... nejsem proti gayum, ale ani me nejak nenadchne pribeh, ve kterem vystupuji(treba Shortbus). Ale jak tohle muze mit 83 procent? Vzdyt je to pribeh jako kazdej jinej, predvidatelnej jak hruza. Tohle me dostalo vic, nez cely film. A ta kamera je proste o hovnu, velke nedotazeni, bez invence, zbytecne mnoho zaberu z ruky. Sice mam nemecke filmy rad, ale tohle je moc slabe. to uz radsi holky to chtej taky. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na dnešní poměry již celkem film s dosti probíranou tématikou, ve kterém se vyvíjí jak hetero- tak i homosexuální vztahy. Vždy jsem si myslel, že Němci umí natočit tak akorát "starou belu", ale zde se ukázali v novém a ne až zase tak špatném světle. Celý film skvěle doplňovala dobře vybraná hudební stránka, obsahující známé i neznámé skladby. Musím také pochválit výbornou práci s kamerou - skvělé záběry na faunu a flóru. A pak je tu samozřejmě samotný příběh. Chvílemi mi to přišlo až příliš naivní, ale na druhou stranu to nebylo až tak přehnané. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Voda, která ve filmu působí jako jedno velké jezero, je ve skutečnosti několik různých jezírek "sestříhaných dohromady". (Vodnářka)
  • Polská herečka Alicja Bachleda-Curuś, představující ve filmu Anke, byla kvůli přízvuku předabována Němkou Laurou Maire. (Vodnářka)
  • Většina filmu byla natočena u přehrady Bevertalsperre v Severním Porýní - Vestfálsku. (Vodnářka)

Reklama

Reklama