Jsou z nás
Sum of Us, The
Komedie / Drama
Austrálie, 1994, 100 min
Australský film režisérů Geoffa Burtona a Kevina Dowlinga o životě mladého homosexuála Jeffa Mitchella (Russell Crowe) a jeho ovdovělého otce Harryho (Jack Thompson). Oba muži žijí společně a hledají stálé partnery. Harry si podal inzerát v seznamovací kanceláři a Jeff si partnera vyhlédl v gayklubu. Film se soustředí na blízký vztah otce se synem a na strasti a slasti při navazování nových vztahů obou hlavních hrdinů. (bondgirl)
║Rozpočet AUD 3,465,000║Tržby USA $766,464║Tržby Celosvetovo $3,600,000║(25.3.2010)
Wendy
Moc sympatický příběh se sympatickými postavami, kterému by podlě mě ještě víc slušeno divadelní zpracování, podle něhož byl film natočen.(15.11.2008)
d-fens
ocenenia : Montréal World Film Festival 1994 - Najlepší scenár (David Stevens)(22.2.2010)
Unka
Film už si sice moc nepamatuji, ale co nemohu zapomenout, je ohromné dojetí (snad jsem dokonce i slzičky ronila), které ve mně snímek vyvolal. Russell Crowe je tady mnohem zajímavější než ve většině novějších snímků. Malinký problém asi bude s tím film někde vidět. Šel sice v ČT, ale kdoví, jestli je někde k mání na videu či jestli jej budou v televizi opakovat. Je tot totiž přesně ten film, o kterém sice nikdo neví, ale jenž tím spíše stojí za zvýšenou pozornost.(1.7.2005)