Reklama

Reklama

Na konci světa

  • Velká Británie God's Own Country (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Johnny Saxby (Josh O’Connor) pracuje od rána do večera na zastrčené farmě svých rodičů. Frustraci z osamělosti si vybíjí destruktivní konzumací alkoholu v místní hospodě a příležitostným sexem. Ve chvíli, kdy se na farmu dostává atraktivní rumunský pomocník Gheorghe (Alec Secareanu), začíná být Johnny konfrontován s emocemi, které nikdy dříve nepocítil. Během sezóny jehňat spolu oba dva začínají pracovat stále intenzivněji a stejně intenzivně se začíná vyvíjet jejich osudový vztah, který může oběma navždy změnit život. Na konci světa je podmanivým a tísnivě krásným debutem Francise Leeho, který je zasazen do prostředí rurálního Yorkshiru. (AČFK)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (80)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Dialogy pátým kolem u vozu. Postavy hovoří výlučně prostřednictvím gest a pohledů a nutno dodat, že to funguje. Charakter hlavní postavy vystihnut bezchybně jakožto i melancholické prostředí, kde se film odehrává. Prostá, leč účinná sonda do farmářského života, v němž ústřední dvojice provádí inseminaci nejen na zvířatech... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na konci světa v některých momentech hodně připomíná Zkrocenou horu: Dvojice na první pohled rozdílných mužů, kteří se starají (nejen) o ovce, se do sebe zamilují. Musí však čelit faktu, že se nachází na venkově daleko od civilizace, kde se dívají skrze prsty na kohokoli, kdo se jen trochu odlišuje. Film vyniká civilními výkony hlavních, ale i vedlejších aktérů, kteří toho sice moc neřeknou, což však jen dotváří celkovou komornost a syrovou atmosféru. Zaujalo mě, že se film nezaobírá čistě jen gay tematikou, ale problematizuje i otázku národnostních menšin a téma rodiny. Film má sice pomalejší a delší rozjezd, takže jsem přemýšlel i o třech hvězdičkách, avšak pak dojde k dějovému zlomu, přičemž závěr byl naprosto skvěle podaný a zahraný. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Srovnání s mnohy oblíbenou Zkrocenou horou se tento film rozhodně neubrání, takže si romantici (zejména gay) určitě užijí a určitě je potěší i optimističtější závěr. A i když hodnotím film výš než Brokeback Mountain, tak u mě film nesplnil očekávání, které jsem do něj vkládal. Zejména mu vyčítám nedostatečnou přesvědčivost v chování hlavních postav, za což může asi víc scénář než herecké výkony a díky tomuto mu nedokážu dát 4 hvězdičky. Jinak film je dobře a realisticky natočen a nesnaží se ždímat emoce z každého filmového okénka. Tak si své nadšené diváky určitě najde - nic víc nic míň. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Téměř ve všech recenzích, propagačních materiálech, i ve zdejších (dosavadních) komentářích je God´s Own Country popisováno jako "britská Zkrocená hora". A i když podobná přirovnání většinou trochu kulhají, zde to celkem dost sedí. Britská (resp. evropská) artová špinavost vs. americká kýčovitá pohádka. Asi cítíte, že se mi Na konci světa líbilo víc. Téma je sice již několikrát viděné, přesto jde o nenápadně krásný film - v průběhu sledování mi přišel průměrný, po skončení jsem na něj nemohl pár dní přestat myslet a jakmile půjde do distribuce, plánuju si ho dát znovu... Můžeme se ptát, co je na něm tak zajímavého - frustrované hovado se zamiluje do kluka, což ho od základů změní. No a co? Mám ale osobní zážitek z projekce na Letní filmové škole, kdy jsem při vycházení z kina náhodou zaslechl jistou starší paní říkat: ,,Já nemám na gaye ujasněný názor, připadalo mi to vždycky jako taková frajeřinka, snaha být zajímavý... Ale tenhle film mě tak nějak přesvědčil, že láska mezi dvěma muži může být stejně silná jako mezi mužem a ženou..." Kdyby pár diváků přesvědčil podobným způsobem, pak nevznikl zbytečně. PS: Josh O´Connor je podle mě talent, co se vyplatí sledovat! ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Niekto to tu nazval novodobým westernom. Takže novodobý western znamená, že si na ženské, ale zrazu sa v tebe niečo pohne a odrazu si nevieš vybrať či ťa viac priťahuje ovca alebo ten kolega pastier. Homo scény sú na grc a hodnotenie tohto filmu je vysoké len preto, že dúhoví libtardi sa chcú tváriť, ako sú moderní a že toto je umenie. Ale keby to bol príbeh o heterákoch, tak tomu dajú odpad lebo je to totálna mega nuda, ktorú bežne vysielajú na Hallmarku. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 23. ledna 2017 na festivalu Sundance v USA. (ČSFD)
  • Obaja hlavní herci pracovali pár týždňov na farme, aby sa pripravili na svoje postavy. (dwdb)
  • Charakter hlavného hrdinu je založený na skutočnom rumunskom pracovníkovi, ktorého režisér stretol v minulosti. Ten sa mu zveril s nepríjemnými skúsenosťami rasizmu čoby imigranta vo Veľkej Británii. (dwdb)

Související novinky

Přehlídka UK/UH: unikátní filmy a off-program

Přehlídka UK/UH: unikátní filmy a off-program

16.11.2017

Třetí ročník UK/UH: Dnů britského filmu a kultury v Uherském Hradišti se po sekci věnované britskému post-koloniálnímu filmu letos zaměří na The Troubles (česky Nepokoje), jak se označuje severoirský… (více)

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

01.11.2017

Norská horrorová romance, lovestory dvou mužů na ovčí farmě nebo životopisný film o muži, co probudil naše sexuální fantazie... I takový bude osmnáctý ročník queer filmového festivalu Mezipatra,… (více)

Reklama

Reklama