Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Už dvojka Planety opic přinesla určité rozmělnění myšlenkové podstaty románové předlohy a prvního filmu, i když si zachovala ještě slušnou vizuální stránku, kvalitní herectví a obecně podívanou danou relativně velkorysým rozpočtem. (On vlastně tak velkorysý nebyl, ale kulisy a masky z prvního fimlu se daly z valné části využít i ve druhém.) Je to už zřetelně béčkovější kousek navazující svým obsahem a myšlenkově na americké sci-fi snímky 50. let. Celkový dojem: 45 %. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Neporovnateľne slabšie ako famózna jednotka. Niet sa čomu čudovať, pretože jednotka nedala veľký priestor na nadviazanie. Prvá polovica využíva všetko, čo ostalo po jednotke zábery, kulisy, masky a celkový dej no v druhej polke sa to už zvrháva do trápnosti až klišé. Pridanie telepaticky vyvinutých ľudí klaňajúcich sa atómovke bol len trápny pokus scenáristov o predĺženie filmu, aby mal aspoň tú štandardnú hodinu a pol. Film skončil tak ako zvyčajne končia skoro všetky pokračovania úspešných jednotiek- úplná bieda. Na nepokazenie si dojmu s pojmu Planéta opíc neodporúčam sledovať vôbec. ()

Reklama

Bat55 

všechny recenze uživatele

Po filme som bol v takom rozpoložení, že som ani nevedel, či sa mi ten koniec páčil alebo nepáčil. A to platí doteraz. Na jednu stranu useknúť takto príbeh planéty plnej opíc ma trošku zarazilo. Filmu chýba atmosféra predchodcu. Príčinou môže byť menej výrazná hudba - zmena hudobného skladateľa je citeľná. Akčné scény dobré a nápadité, ale úprimne, od pokračovania už tak celkom akciou prekypujúcej jednotky som čakal viac. /55%/ ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není takový průser jak by se díky zdejšímu hodnocení mohlo zdát. Je to o poznání slabší než původní film, ale já se alespoň do okamžiku než se na scéně objevili pošuci s atomovou bombou docela bavil. Škoda, že už v tom Heston nechtěl hrát a objevil s e jenom na začátku a na konci (btw. při tý scéně, kde zmizel jsem málem umřel smíchy:-)) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka je sviznejsia a ponuka ovela viac akcie na ukor nejakych myslienok na zamyslenie. No a tych par iba recykluje posolstvo z jednotky. Cely cas vlastne sledujeme postupne sa schylujucu bitku medzi barbarskymi gorilami a sfanatizovanymi oziarenymi ludmi. Medzi tym sa pohybuje par znamych postav z jednotky. Zo vsetkych je znova najsympatickejsia Zira. Hestonovi sa do toho uz prilis nechcelo a tak sa tu mihne len na par minut. A tak ho musel nahradit novy modroočko James Franciscus, ktory znova stroskotal na planete opic ako Heston. Dost beckovo pôsobiace vysvetlenie. Radsej mohli postavu Taylora rovno preobsadit. Celkovo je to film za 2 hviezdicky, ale tretiu si film zasluzi vdaka odvaznemu zaveru, v ktorom to cele vyhodia do vzduchu. A divak ma pocit, ze nic lepsie si ten zdegenerovany svet nezasluzil. 5/10. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (17)

  • Oficiálny rozpočet filmu predstavoval 3 milióny dolárov, no podľa vyjadrenia režiséra Teda Posta bol v skutočnosti ešte nižší. (m.a.t.o.)
  • Jedná se o první díl opičí ságy, ve kterém se objevila Natalie Trundy. Zatímco zde ztvárnila mutantku a v dalším díle doktorku Stephanii, ve čtvrtém a pátém si zahrála šimpanzí samici Lisu. (fiLLthe3DD)
  • Arch Oboler sa podieľal na úprave scenára, hoci jeho meno nie je uvedené v titulkoch. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama