Reklama

Reklama

Americká kletba

  • Velká Británie An American Haunting (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je založen na základě jediného zdokumentovaného případu v historii Spojených států, kdy duch způsobil smrt člověka. V letech 1818 – 1820 v Red River ve státě Tennessee byla rodina Bellů a zejména jejich nejmladší dcera vystavena teroru neznámého původu. Případ byl popsán ve více než dvaceti knihách a jeho stín se nad městem vznáší dodnes. Rodina Bellů se zoufale snažila najít racionální vysvětlení pro hrůzné události kterým čelila, ovšem zcela bez úspěchu. Teror postupně nabýval na intenzitě a duch začal dokonce komunikovat. Zanechal hrůzný vzkaz: jednoho dne budu zabíjet. Až v roce 1998 byl nalezen rukopis tehdejšího místního učitele a rodinného přítele Bellů, který vnáší do případu nová fakta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

predators 

všechny recenze uživatele

Další z řady vymýtačských horůrků. Tentokráte to vidím na lepší průměr. Holčina se snaží, co jí síly stačí, ale všechno ostatní je ... průměr. Docela podstatnou věcí je, že proč se co děje se dozvíte až v posledních dvou minutách, což může na někoho působit dojmem, že se za celou dobu nic podstatného nestane. No a ti bystřejší na pointu přijdou hned...:-) 60% ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, tenhle film jsem si pořídil hlavně kvůli mému oblíbenci Donaldu Sutherlandovi. A ten zahrál nadprůměrně a nezklamal....Ale co se týče filmu nejsem z toho nějak unešený. Do zhruba půlky filmu jsem měl příjemný čtyřhvězdičkový pocit, pak se příběh začínal zamotávat a konec šel nějak mimo mě. Škoda...mohlo to u 4 hvězd zůstat. Jinak jsem překvapen jak režisér dokázal skvěle zpracovat taková klišé jako vrzání podlahy a dveří, otevírání oken atd. Při tom mi běhal mráz po zádech. Ale jen to bohužel film nedělá. Tak snad příště Donalde. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jde o docela solidní duchařinu, která se ovšem ke konci změní v menší chaos. V Americe věří na ledascos, ale docela mě překvapuje, že zrovna tenhle případ označili za jediný potvrzený případ, kdy duch zabil člověka. Co se mi líbilo asi nejvíc byla docela slušná atmosféra, která zhruba uprostřed filmu dosáhla vrcholu a potom začala rapidně klesat. Ke konci se film změnil v holý režisérský pokus podat divákovi racionální vysvětlení. Údajně jde o jednu z verzí, ale já bych se bez toho finishe obešel. Úplně mi zkazil celkový prožitek z filmu. Navíc mi přišlo, že hodně scén bylo okopírovaných z nejrůznějších starších filmů. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Klasický průměrný horůrek o strašidelném domečku, ničím nevybočujíc z řady. V průměrném duchu se nesou i všechny herecké výkony, kde překvapivě nedobře zahrál veterán Donald Sutherland. Něco však přeci jen stojí za to vyzdvihnout. Hudba je krásně temná a navozuje tu pravou atmosféru, prostředí je velice, velice nádherné (natáčelo se v Rumunsku). Hodně mě zklamal konec, který působí poněkud hloupě a hlavně urychleně. Efekty také nic moc. Za příjemnou, chvílemi temnou atmosféru, za nadprůměrnou hudbu a za překrásné prostředí je průměrné hodnocení to pravé. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Neveľmi originálny a na to, že ide vlastne o "dobový kostýmový horor", nízkym rozpočtom trpiaci počin... ALE! Je to čertovsky strašidelné a s niekoľkými labužníckymi ľakačkami (útok čierneho vlka). Čakal som, že kvôli neustálemu točeniu sa okolo jednej lokácie a opakujúcemu sa vyčíňaniu ducha to časom stratí na pôsobivosti, ale kdeže - ono je to napínavé až do konca. Príjemné prekvapenie. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Snímek získal dvě nominace na Teen Choice Awards, jednu pro Rachel Hurd-Wood za její filmový křik a druhý snímek samotný za nejlepší thriller. (imro)
  • Horor od nezávislého distributora Freestyle Releasing stál 14 milionů a v amerických kinech debutoval (5. – 7. 5. 2006) s obratem 5,7 mil. dolarů na třetí příčce žebříčku návštěvnosti. Celkový výdělek se vyšplhal na 16,2 milionu. (imro)

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama