Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z prvních filmů detektivního cyklu Stopy zločinu, který od roku 1983 vznikal v brněnském televizním studiu. Tým detektivů řeší typické kriminální případy té doby. V Alibi jako řemen jde o precizně naplánovanou krádež klenotů a následně o vraždu nepohodlného komplice. Pachatelem je muž s pověstí pracovitého a seriózního člověka. Hlavní role vyšetřovatele byla svěřena Jiřímu Bartoškovi. (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

První případ brněnského Cowleyho Brouska a jeho soudruhů profesionálů. Bartoška a Navrátil korzují v rámci vyšetřování po svědcích jak Mikuláš s čertem, aby na konci lstivě zaklekli na pachatele jako kdyby to byl něžný obr Floyd. Z monotónního užvaněného obsahu a patřičně šedé socialistické formy na mě vysvitly dva nepodstatné detaily. Sexuální apatie Bartoškovy postavy, když mu ex chystá koupel a on vytuhne na křesle (není se co divit, když vypadala jako jeho matka) a modrá nástěnka v policejní kanceláři hned vedle mapy Brna v měřítku 1 : 15 000. Verbal Kint by u ní byl naprosto bezradný.. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jiří Bartoška a Oldřich Navrátil mi jako kriminalisté vůbec nesedli. Dalším problémem je, že je detektivka natočená podle klasické magnetovky. Pokud někdo neví, co to je, tak se jedná o sešitový kriminální román, kterých vycházely za socialismu desítky. Možná doma také nějaké najdete, když prohrabete babičkám stohy knih. Babča je doma také měla a četla. Většina těchto detektivek se pohybovala maximálně kolem sta stránek a byly to velmi obyčejné a nijak zajímavé kriminální případy. Už to tady někdo zmínil, že mu to připomíná Malého pitavala. Mě také. Ovšem Pitaval měl sympatičtější hlavní hrdiny, i když Vlastimil Hašek si v něm zrovna zahrál, a propracovanější systém vyšetřování. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Loupež klenotů, vraždy, pokus o vraždu krásné Hudečkové - člověk by řekl, že to musí být akční jízda, ale pravda je taková, že Bartoška a spol. jen chodí a někoho se na něco ptají a celé to je tak nudné, že jsem u toho málem usnul. Probral mne pouze moment, kdy se objevila na scéně učitelka Líbalová ( Marcela Chlupová), která jako víla v košilce věšela prádlo. Akční závěr, kdy detektivové naskákali na vraha byla klasická česká parodie. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% - Pro mě prakticky neznámý detektivní příběh. Při prvním shlédnutí jsem u něj usnul, při druhém jsem to už dokoukal do konce. Pokus o civilní pojetí. Příběh samotný je takový socialisticko realistický, ale viděl jsem už větší kraviny. Pachatele jsem poznal podle hlasu hned na začátku, takže jakmile se tento herec objevil i v obraze, byl jsem doma. Kriminalistům to samozřejmě trvalo ještě o nějakou chvíli déle. Dá se vidět bez nějakého velkého přemáhání, ale na DVD bych si ho určitě nevypálil. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Seriál Stopy zločinu je takový "Malý pitaval z brněnského města". Místo Prahy se zločiny odehrávají v Brně a sympatičtí vyšetřovatelé Bartoška, Hašek a Navrátil případy řeší se vší vervou. V tomto příběhu jsou na stopě zlodějovi klenotů a zároveň i vrahovi v jedné osobě. Zejména svérázný a drsný poručík Borecký v roli Oldy Navrátila se s nikým moc nemaže :). Škoda jen špatně namluvených postsynchronů, kdy hlasy všude znějí jako z nějaké místnosti. Potěšila rolička mého prastrýce Václava Kyzlinka, který si zahrál kádrováka Paloučka. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Brně. (SONY_)

Reklama

Reklama