Reklama

Reklama

Hory mají oči

  • USA The Hills Have Eyes (více)
Trailer

Poklidné automobilové putování se v hrůzyplném remaku klasického hororu Wese Cravena mění v boj o holé přežití! Osamělá rodina se v poušti Nového Mexika stává obětí zvráceného klanu krvežíznivých mutantů. Film Hory mají oči, ve kterém není nouze o kaluže krve a strašidelné scény, vás napětím nenechá ani na chvíli vydechnout! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (867)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Mám mnohem radši atmosférické a tajmené horory, než explicitní vyvražďovačky. "Hory mají oči" se poměrně dlouho tvářili velmi slibně, hustá, mrazivá atmosféra po polovině pomalu, ale jistě bohužel přešla v totální krvák. Posledních asi 30 už to dotáhl film tak daleko, že jsem nevěděla, jestli se mám smát nebo zvracet, protože míra nechutnosti silně stoupla a tajemná atmosféra byla okamžitě tatam. Scénu z karavanu považuji za jednu z nejodpornějších, jako jsem kdy viděla. Přesto musím říct, že v osobě režiséra vidím značný potenciál, film dobře gradoval a jen mi asi chybí silnější žaludek. Škoda druhé půlky, která totálně zabila slibně rozjetý začátek. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Už sa teším na deň, kedy uvidím Ajov ďalší film, ktorý odstráni jedinú vadu remaku The Hills...a tým je nevyrovnanosť scenára (našťastie môžme ďakovať za unrated verziu, ktorá pomer medzi kľudom/akciou vyrovnáva v prospech druhej zložky, čím výrazne zlepšuje temporytmus filmu). Podobne ako Wayne Kramer v Running scared aj Aja predvádza mimoriadne pôsobivé hranie sa s obrazom a zvukom (tak ruchovou stopou, ako i soundtrackovým podfarbením). ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomínalo tento film. A je možný, že ten film se hodně inspiroval původní Cravenovým HHE. Každopádně to bylo opravdu hodně podobný a tamten není zrovna k zahození. Co se týká tohoto remaku, tak taky není k zahození. Krve i lekaček je v něm dost a dost a tak většina nebude zklamána. Jenže ti, kteří krvácení a odporné slintající mutace nezaměňují s horrorem, ti nebudou uspokojeni ani částečně. Samozřejmě logickým kiksům se příběh (příběh? já hlupák, příběh ne, jen postupné vyvražďování) nevyhlo, to už nikdo ani nezmiňuje. Postavy jsou plochý a strašně předvídatelný, jako obvykle v tomto typu horrorů. Hnusníci jsou hnusní jako jedno město v Holandsku - Kybel Höwen. No a hudba mě v první polovině filmu děsně srala. Až jsem se z toho stal malým, zhnědl jsem a začal smrdět, jak moc mě srala. Potom už jsem ji přestal vnímat a vrátil se do původní podoby. Co se mi hodně nelíbilo byl ten vlčák, kterej se na ty obludky vrhal, jak kdyby ho na nic jinýho nikdy necvičili. Normální pes by stahl ocas mezi nohy a utekl jak by je viděl a nebo by utekl po prvním střetu. Ani pes totiž není cvok a co víc, nezaútočil by na nic, co by jej nezahnalo do kouta (pokud by ho teda necvičili, což v rodině s malým děckem asi nedělali). Neustálá nesmrtelnost všech hlavních postav (tedy od určitého okamžiku, kdy zemřela dobrá půlka) a naopak pozdější smrtelnost všech záporáků (až na ty, kteří budou ve dvojce a které jsme tedy ještě neviděli) je taky klasická. Tak za co já ty hvězdičky vůbec dávám? Ani vlastně nevím, možná že jsem se na to dodíval. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sic heroický a přehnaný závěr, scénář dýchá, seč může, přesto nechápu výtky v řadě hodnocení. Nelogičností jsem v řadě hororů z poslední doby viděl nespočet, v tomhle případě měl divák (alespoň) prostor seznámit se s jednotlivými členy rodinky a z několika drobných poznatků (asi jen pro ty vnímavější) pochopit, co se s dělníky ve skutečnosti stalo. Několik zmínek o jaderných pokusech mi dostatečně stačilo. Nekomplikovaný scénář sice uchovává několik zbytečných klišé, ale i mistr tesař... Protože tenhle žánr staví hlavně na atmosféře (která byla bezchybná), nejistotě a napětí, a chtěl bych vidět „hrdinu“, který znuděný po celý film seděl doma v křesle. Zároveň se někdo konečně zabýval i tím, že když se holku pokouší znásilnit nechutnej vidlák a vidí u toho svou sestru, jak jí jinej prožene kulku hlavou, tak to s ní asi kapánek zamává, nebo ne? Remake je dneska v Hollywoodu hodně populární pojem, myslím ale, že Aja bude moci svému předchůdci, hororovému klasikovi Cravenovi, brzy konkurovat. Další pozitivum je bezesporu rodina (a uvěřitelné vztahy v ní), kolem které se vše točí. Nejenže její členové dobře hrají, ale těch teenagerů už bylo dost a tady jen stěží odhadnete, kdo půjde na řadu jako první, kdo jako druhý… Lehounce k ději: republikán a bývalý policista, jinak otec tří dětí, se rozhodne strávit rodinnou dovolenou v San Diegu a na radu podivína od pumpy volí zkratku, která změní rodinné pohodlí od základů. Nervózní vyčkávání (kdy přijde první kontakt s horníky) zvládá Aja bravurně. Vzápětí přijde noční (a velice brutální) atak na karavan, který předčí veškeré scény z hororů za POSLEDNÍ LÉTA. Atmosféra je prvotřídní, Aja má kuráž, libuje si v barevných filtrech, autentické kameře, těkavém střihu, zvukových efektech. Nemůžu si pomoct, ale já byl s výslednou podobou více než spokojený!! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja je maník a remakem klasického díla Wese Cravena Hory mají oči přinesl hororovým fanouškům patřičnou dávku brutální a krvavé podívané, přesně ve svém "Ajovském" stylu. "Teen/Family Slasher" tradičního formátu, kde se setkává americká rodinka se zmutovanými kreaturami, které provozují "gore" praktiky na náhodných turistech. Začíná boj o přežití. V určitých místech mi film připomínal Dům voskových figurín a taky sem spadla "kapka" z Texaského masakru. Celkově se jedná o kvalitní příspěvek do daného žánru v rámci (nejen) remakeů, který se však nedokáže vyhnout některým klasickým klišé. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (36)

  • Autonehoda se točila tři dny. (Tereza666)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Reklama

Reklama