Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

jajinka 

všechny recenze uživatele

Nemohli by to být američané, aby z válečného filmu neudělali romantické drama. Předvídatelný děj a několik technických chyb. Ale omluvou pro ně může být, že v 1. světové se moc neúčastnili :-) Z postav mě svým ledově flegmatickým výstupem zaujal předeším Reno, hlavně na začátku má báječný proslov. No a jako v každé romantice nesmí chybět hezounek a místní spanilá slečna :-) a málem bych zapomněla, aspoň jeden kladný černoch. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

James Franco si naštěstí čím dál častěji zkouší vážnější role v seriózních dramatech (Milk, V údolí Elah). Je to jedině dobře, protože bych si osobně rozhodně nepřál, aby tento nadějný herec skončil ve škatulce "hezky se usmívej, řekni pár smysluplných vět, a máš to". FlyBoys takoví totiž občas jsou: skvělé digitální triky ladných piruet válečných letadel z WWI v akčních scénách jsou prokládány lacinými řečičkami a solidním románkem. I když tu pak každý hláškuje jako na běžícím páse, nejvíce v paměti utkví právě choreografie leteckých soubojů. Těch je celkem pět nebo šest scén, přičemž se naštěstí všechny celkem povedly a sledovat napínavé bitky ve vzduchu tak ani chvilku nenudí. Co se ale týče zbytku celého filmu, nelze jinak, než opakovat mnohá slova vypsaná do HTML přede mnou: je to americký Tmavomodrý svět = více klišé, výbuchů a hrdinů. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $13,090,630Tržby Celosvetovo$17,833,039Tržby za predaj DVD v USA $23,539,676 //počet predaných kusov 1,139,500║ dosť neuvážene preinvestované peniaze od Deana Devlina, nestačil mu prehmat ako bola Godzilla _Možno trošku nezaslúžený prepadák ale vojnové filmy v poslednej dobe proste nemajú také zázemie u širokého publika a svojou témou zaujmú len sporadicky. U tohto filmu som sa výborne pobavil v dobrom slova zmysle pri leteckých súbojoch, tie sú v skutku prevedené dokonale a ešte vidieť ich v kine je o to väčší zážitok, nuž čo potápa miestamy film je dej okolo leteckých súbojov, ten nemá moc čím zaujať a je to len nehorázna nezaujímavá pasivita dialógov. Film je priemer čo sa dá stráviť, škoda že ho aspoň o 20minut neprestrihali! /videl v kine: 60%/ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nuž v popise filmu napísať "v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války" je pre mňa tak trochu cez čiaru, čo je už na zabíjaní a vojne atraktívne: To už k seriálu o leteckých katastrofách môžu napísať "dokument o pútavých pádoch lietadiel s pôvabnými scénami paniky a hrôzy". Nuž ale k tej aktraktivite. Tie zábery z lietadla sú tak trápne štúdiové, že v počítačových hrách to vyzerá reálnejšie a to platí aj pre rok 2006. Myslím, že tie zábery sú vizuálne tak na úrovni spred polstoročia, ak nie viac. Efekty na úrovni braku. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Phil Sears, Blake T. Evans, David S. Ward .. Jak někde pravil Petr Čtvrtníček - tohle je prý jako Tmavomodrý svět, akorát že bez toho kokršpaněla.. mno, pravdu měl tak napůl... Film Flyboys ve mě vyvolal nemalé očekávání, zejména proto, že válečné filmy z konfliktů první poloviny 20 století mám nejradši ze všech rád a i ty dvoukřídlá letadélka jsem si svého času jako modely doma stavěl.. Úvod filmu je velmi svižný, základní linka příběhu, tj. náčrt motivací postav pro dobrovolný vstup do cizího letectva, jejich výcvik a první létání proběhne velmi rychle. O to více kontrastuje závěr snímku, kdy zhruba po dvou hodinách jsou všechny karty v partii odhaleny a jen se zdlouhavě čeká, než bude i ta poslední položená na stůl a hra konečně skončí. Během posledních minut se totiž pranic podstatného, natož překvapivého nestane, vše je dotaženo do konce i s typickým dovětkem o poválečných osudech leteckých hrdinů. Nebýt oné roztrhanosti a průhlednosti poslední čtvrtiny, šel bych zřejmě až o hvězdičku výše, protože mimo mnoha digitálních soubojů (které jsou místy lepší, místy horší - jak provedením boje, tak kvalitou triků), je zde několik velmi úsměvných scének a umírněná dávka romantiky či provařených klišé. Ke škodě je rovněž určitá vyměklost snímku, protože producentský záměr byl evidentně hrdinský válečný film pro celou rodinu a režisér tudíž nejde do něčeho tvrdšího -> realističtějšího. 65%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Jelikož letadla, která použili ve filmu, byly autentické kusy z muzeií či podle původních plánů postavené stroje, natáčení představovalo pro tvůrce problém. Aeroplány mohly startovat a přistávat jen při dobrých povětrnostních podmínkách a herci v odkrytých pilotních kabinách museli zvládat nepříjemné nápory studeného vzduchu. (imro)
  • Snímek je natočen podle pravdivého příběhu letecké eskadry USA "Lafayette", jež v první světové válce bojovala v Evropě proti Němcům. (messiah)
  • Když Beagle (David Ellison) popisuje výzbroj nových trojplošníků, zmiňuje kulomety Spandau s ráží 9mm. Kulomety Spandau M1908/15, ale používali střelivo ráže 7,92 × 57mm Mauser. (Rubicon)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama