Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou šedesátá léta minulého století a zpěvačky Effie, Lorrell a Deena záhy zjistí, jaké to je, když se jim splní jejich nejdivočejší sny. Poté, co je na místní pěvecké soutěži objeví ambiciózní manažer Curtis Taylor Jr., dostane dívčí trio známé jako "Dreamettes" jedinečnou příležitost zpívat vokály v písničkách oblíbeného zpěváka Jamese "Thundera" Earlyho. Když dívky následně začnou díky Taylorovi vydávat jeden hit za druhým a proslaví se jako "Dreams", rychle si uvědomí, že neutuchající snaha prorazit postupně zastínila jejich přátelství. Taylor totiž vystrnadí nesmírně talentovanou Effie, aby se tváří skupiny mohla stát krásnější Deena a udržela je tak na vrcholcích žebříčků hitparád. Maloměstským dívkám s velkoměstskými sny začne pomalu docházet, že daň za slávu je možná daleko vyšší, než by kterákoli z nich čekala. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (218)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Bill Condon .. Všecičko v tomto filmu je na první pohled bezvadné a krásné. Výtečné kostýmy, prokreslená dobová atmosféra, výborní herci (Eddie po letech bídy překvapil zato začínající Jennifer Hudson dokáže s přehledem strhnout pozornost a září), super hudba, hezké písně a svižná režie. Zkrátka je to jako ve SNU! Po příběhové stránce se ovšem nekoná nic převratného - vzestupy, budování hvězd či manažerské podrazy po milionté v líbivých kulisách - taková příjemná oslava amerického snu s poselstvím. Dojem dobře stráveného času film udělá, ale nějaká inovace v přímé příběhové stránce by potěšila a rozhodně přispěla k tomu, aby pocit z této složky filmu nebyl tak mdlý a mlhavý jako vz(za)pomínání na detaily krásného nočního snu.. Čistých 70%. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Netěšil jsem se, ale musím uznat, že mě to docela mile překvapilo. Drive nastolený v první polovině je neskutečný, jeden střih za druhým a tempo nepolevuje. Škoda, že tenhle videoklip vydrží jen tu první půlku. Jakmile se výrazně zpomalí, tak si člověk začne uvědomovat, jak je příběh banální a některé scénáristické kličky neobratné. K tomu mě postupem času začalo iritovat nabívání délky zpěvu. V jednu chvíli se zpívalo v kuse snad 10 minut, ve třech scénách a v ten moment už moje hlava zkrátka nebrala. Občas bych si rád dáchnul i dialogů, díky. Herecky solidní, Murphy dokázal, že skutečně ještě má na to, aby nehrál v shitech, Foxx jako vždy super, jen tu Beyoncé jsem asi 40 minut na plátně marně hledal. Buď už vážně nic nevidím (což pochybuji, pokud sedím ve čtvrté řadě) a nebo byla tak moc nalíčená. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na Dreamgirls jsem se dost těšila, protože mě zaujaly hned, když jsem o nich poprvé četla. Pak jsem ale trochu upustila od horlivého očekávání, protože soudě podle reakcí okolí, to zase tak úžasné nebude. A když jsem se dneska na film podívala, musím říct, že je tam sice hezký (ale taky provařený) příběh, ale celkově mě tento muzikál nechytil za srdce, jako se to stalo třeba u Chicaga a Moulin Rouge. Tohle mi připadalo spíše takové chladné, i když se všichni snažili. Hudba a kostýmy, vše co patří k muzikálu, se nesmírně povedly. Herecké a hlavně pěvecké výkony taky super. Překvapí všichni, ale nejvíce Eddie Murphy v naprosto nové poloze, která mu sluší, a pak taky nováček Jennifer Hudson, která má pěveckého talentu na rozdávání. Nemůžu říct, že by se mi Dreamgirls nelíbily, ale čekala jsem, že mě více vtáhnou do děje a zažehnou ve mně emoce... ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

no muzikaly velmi nemusim, a ani tento ma extra neoslnil...v priebehu deja ma iritovala vacsina pesniciek, a to tento styl hudby mam rad...no a je to casovo narocne a natiahnute az az..uplne by stacila hodinka a pol...a nevem nevem...podla mna si hudsonova oscara az tak nezasluzila, pretoze hrala velmi afektovane a vzdy ked sa objavila na scene mi prislo na blutie z nej..no na druhej strane ma velmi prekvapil eddie..pripominal mi herectvo jima careyho a toho oscara mohol dostat, aby si uvedomil, ze netreba hrat v srackach typu norbit... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení! Od Billa Condona bych nečekal výpravný černošský muzikál, od Eddieho Murphyho bych nečekal, že ještě vůbec umí hrát, natož zpívat. Beyoncé Knowles je sexy a dobře zpívá, ale největší hvězdou filmu je nakonec naprostá začátečnice Jennifer Hudson. Ve střední části, ze které na delší dobu vypadla, tak film ztratil šanci dostat plné bodové hodnocení. Podobné je to i s hudbou, zrovna v té střední části jsou písně nejprůměrnější. Výprava, kostýmy a technická stránka filmu jsou na vynikající úrovni. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy hraje píseň "Steppin' To The Bad Side", se v boxerské scéně střídají boxeři. První mezi sebou boxuje černoch a běloch, ale potom boxují dva běloši. (dominikciz)
  • Dreamgirls získaly osm nominací na Oscara, ale přeměnily jen dvě – za zvuk (Michael Minkler, Bob Beemer a Willie D. Burton) a herečku ve vedlejší roli Jennifer Hudson. Eddie Murphy svou první nominaci na zlatou sošku nepřeměnil, ale odnesl si trofej ze Zlatých globů. Mimo něj tu uspěla opět i Jennifer Hudson a film samotný v kategorii Muzikál/Komedie. (imro)
  • Eddie Murphy všechny překvapil, když přijal roli stárnoucího zpěváka Earlyho bez dlouhého licitování. (Pumiiix)

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama