Reklama

Reklama

Na stojáka

(pořad)
Komedie / Stand-up
Česko, 2004, 112x30 min

Režie:

Zdeněk Tyc

Kamera:

Josef Hruša

Účinkují:

Pavel Liška, Michal Kavalčík, Tomáš Matonoha, Tomáš Hanák, Petr Čtvrtníček, Jan Budař, Marek Daniel, Bohumil Klepl, Anna Polívková, Václav Koubek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Stand up comedy - sólové výstupy bavičů, specialita angloamerických barů, je snad nejkrutějším testem komiků. Kdo nedokáže, aby divák zvedl oči od sklenky, natož odložil doutník a zaplácal, je vyřízen. Sledujte Na stojáka z produkce HBO ČR.  Originální česká "stand-up comedy" vychází z tradice známé z angloamerických barů. V nich se bavič na malém pódiu postaví před publikum a během několika minut je zkouší pobavit vtipy, zpěvem, či improvizovanými scénkami. Slavným americkým příkladem byl komik Lenny Bruce, kterého ve známém filmu Boba Fosse ztvárnil Dustin Hoffman. Pořad NA STOJÁKA tvoří trvalou součást českého programu HBO. Původně se opíral o populární tváře typu Tomáše Hanáka, Tomáše Matonohy, či Ester Kočičkové, autoři však postupně objevili i talenty dosud neznámé - například Ivu Pazderkovou, Josefa Poláška, Lukáše Pavláska, Marii Ludvíkovou, či Lumíra Tučka. "Na stojáka je odvaha vystoupit a dát se všanc," říká režisér Zdeněk Tyc. "Na stojáka je prolomení chladné televize, něco, co tu ještě nebylo, něco, co riskuje a chce překvapit," upřesňuje režisér. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (321)

vorry 

všechny recenze uživatele

Byl dobrý nápad vymyslet pořad Na stojáka. Některé scénky jsou hodně našlapané a jiné zase nic moc, ale to je u všech podobně laděných pořadů normální. Mezi mé nejoblíbenější komiky patří Miloš Knor, Lukáš Pavlásek a "blbá blondýna" Iva Pazderková. Nejčastěji pořad sleduji na yo*tube.com (hvězdička je tam proto, aby mě někdo nenařkl z reklamy na jiný server) :D ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Pořad sleduji pravidelně, mám tam totiž své oblíbence. Za poslední dobu se úroveň výstupů zlepšila, kvalitativně kolísají mnohem méně než-li na počátku, ale občasnému trapasu se člověk neubrání a lecky by se člověk schoval pod stůl i za vystupujícího, který zjevně trpí nedostatkem sebekritiky. Každopádně pořad "Na stojáka" patří mezi to nejlepší co televizní zábava nabízí. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Buď se nudím, nebo se směju, jakobych vyhrál mega ve Sportce. Úroveň hodně kolísá, takže když si vyberete silnější kousky (Miloš Knor apod.), dostanete slušnou one-man-talk-show. Co mně osobně přišlo nejlepší, tak otevřený dopis KSČM od Matonohy, klobouk dolů, smál jsem se. I proto, že nesnáším komáry! Takže komunisti: "pi**, kur**, kur**, pi** a čest!" ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale takto stand-up podľa mňa vyzerať v žiadnom prípade nemá. Všetci zúčastnení tu len predstavujú určité postavičky, pričom v zahraničí stand-up komici spravidla vystupujú aj cca 60 minút a reflektujú každodenný život. Drvivá väčšina týchto českých variácií je podľa mňa neskutočne trápna (tak, že človek až prepne kanál, lebo sa na to nemôže pozerať). Dve hviezdičky dávam za pár podarených kúskov a predovšetkým za Tomáša Hanáka, ktorý jediný ma vedel naozaj rozosmiať. Och, a to neustále zbesilé rehotanie sa publika je neskutočne otravné a nevierohodné. Sú tri možnosti: 1) Buď im za to platia, 2) Sú to predtočené zábery, 3) Cez ventilačku do miestnosti nejaký dobrák pumpuje marihuanový dym. (všimli ste si ten konštantný opar? :-)) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Úroveň jednotlivých stand-up vystoupení je v rozpětí od nudný téměř odpad až po absolutorium, scénky "ohrožující váš sociální, psychický, sexuální a vůbec jakýkoli vývoj. A nebo se z toho můžete i ... zažívací potíže... Přejeme Vám hluboký umělecký kultovní zážitek !". Já byl na Na stojáka naživo sice jen jednou, ale stálo to za to! Chvílemi jsem se i dusil. Ať už smíchy nebo když mi partnerka nasazovala kravatu, a snažila se mě odtáhnout z kavárny pryč, se slovy: proboha, nezapojuj se!. A to jsem jen Knorovi, který pochválil jedné dámě (spíš tedy rachomejtli) v publiku lišku kolem krku a zeptal se „má zde někdo ještě nějaké zvíře ?“ nahlásil, že mám hroznýho vlka... A on ho pak s gustem ještě párkrát připomenul. Ale taky jsem bohužel zažil scénky, kdy jsem se nesmál vůbec a jen mě, za toho účinkujícího, fackovala hanba. Za trapnou a odfláknutou nudu na jevišti. A to nemluvím o Ester Kočičkové, která přišla nametená a měla problémy dát text. Čili celkově bohužel jen pouhý průměr. Edit: zapomenu na to živé Na stojáka. Pustil jsem si to DVD teď znovu a zvyšuji na 4* ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama