Reklama

Reklama

Na stojáka

(pořad)
Komedie / Stand-up
Česko, 2004, 112x30 min

Režie:

Zdeněk Tyc

Kamera:

Josef Hruša

Účinkují:

Pavel Liška, Michal Kavalčík, Tomáš Matonoha, Tomáš Hanák, Petr Čtvrtníček, Jan Budař, Marek Daniel, Bohumil Klepl, Anna Polívková, Václav Koubek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Stand up comedy - sólové výstupy bavičů, specialita angloamerických barů, je snad nejkrutějším testem komiků. Kdo nedokáže, aby divák zvedl oči od sklenky, natož odložil doutník a zaplácal, je vyřízen. Sledujte Na stojáka z produkce HBO ČR.  Originální česká "stand-up comedy" vychází z tradice známé z angloamerických barů. V nich se bavič na malém pódiu postaví před publikum a během několika minut je zkouší pobavit vtipy, zpěvem, či improvizovanými scénkami. Slavným americkým příkladem byl komik Lenny Bruce, kterého ve známém filmu Boba Fosse ztvárnil Dustin Hoffman. Pořad NA STOJÁKA tvoří trvalou součást českého programu HBO. Původně se opíral o populární tváře typu Tomáše Hanáka, Tomáše Matonohy, či Ester Kočičkové, autoři však postupně objevili i talenty dosud neznámé - například Ivu Pazderkovou, Josefa Poláška, Lukáše Pavláska, Marii Ludvíkovou, či Lumíra Tučka. "Na stojáka je odvaha vystoupit a dát se všanc," říká režisér Zdeněk Tyc. "Na stojáka je prolomení chladné televize, něco, co tu ještě nebylo, něco, co riskuje a chce překvapit," upřesňuje režisér. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (321)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V našich končinách dosť neobvyklý projekt. Krátke, pár minútové, vtipné vystúpenie jediného učinkujúceho pred komorným publikom niekde v zafajčenej kaviarni. Hovorí sa tomu Stand-up comedy. Je potreba mať hodne odvahy a byť skutočne pohotový zabávač, aby to človek zvládol a nestrapnil sa pri tom. Komerčná televízia HBO sa rozhodla dať priestor realizovať sa v tejto činnosti ľuďom, ktorí si na to trúfli. A čo z toho vzišlo? Nuž všeličo. Niektoré výstupy sú vskutku nezabudnuteľné, že som sa doslova dusil od smiechu. Ale našlo sa aj dosť hodne trapných kúskov. Napriek tejto nevyváženosti dávam relácii "Na stojáka" tri hviezdičky s prihliadnutím na tuzemskú originalitu tohto formátu. *** ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Velice zábavný pořad. Mám zde své vybrané komiky, kteří mě nikdy nezklamou. Nejlepší je podle mě Lukáš Pavlásek, u jeho vyprávění se směju jak blbej. Další, který jsem si oblíbil jsou: Iva Pazderková, Daniel Čech, Karel Hynek, Richard Němec a pak také Richard Nedvěd, který se pak objevil i v soutěži Česko Slovensko má talent, kde se umístil na druhém místě... ()

Reklama

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Zábava takového kalibru se snad ani nedá komentovat. Protivná už je samotná forma, kdy člověk za mikrofonem sděluje publiku vtipnou historku. Vše je odvislé od sympatie nebo častěji antipatie k účinkujícímu, trapnost ale bohužel vítězí. Najdou se ale světlé momenty, díky kterým neváhám udělit průměrné hodnocení. A to nejsem zapšklý morous, takový Matonoha s dopisem KSČM nebo blondýna Ivy Pazderkové mě dokážou rozeznít... :)) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vypravěč, mikrofon a publikum placené dle minutáže jeho "upřímného" smíchu. Taková je výchozí situace pořadu, v němž se trapné povídání poměrně pravidelně střídá s tím vtipnějším a celkový dojem je o dost lepší, než jsem očekával. Tolik opěvovaný Matonohův dopis KSČM mne bavil asi do třetí kundy (tedy cca. 5 sekund), ale přesto jsem si tady pár oblíbenců našel - Karel Hynek (http://www.youtube.com/watch?v=ytd2royMt2s) nebo Iva Pazderková (http://www.youtube.com/watch?v=Z3-QKXGw4MI). ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Není to sice dokonalý pořad, ale mě prostě baví! Samozřejmě hodně záleží na tom, kdo právě vystupuje, ale většinou mě pobaví snad každý.. Největšími génii v oboru jsou pro mě ale Iva Pazderková a především skvělý Karel Hynek!!! Je neuvěřitelně originální a vždy mě z jeho humoru bolí břicho od smíchu.. Je prostě dokonalý :) Jinak jsou tam baviči, kteří jsou opravdu dobří.. S jinými je to zase nahoru-dolů.. Celkově je ale pořad super :) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama