Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (678)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Vždycky se najde blázen, který věří, že jeden člověk může změnit svět. A musíte ho zabít, abyste mu to rozmluvili. V tom je problém demokracie...... Neprevarená téma odstrelovača, pekný vizuál a pútavá začiatočná akčná scéna sľubovali dosť. Nebyť hlúpeho deja, slabých záporákov a príliš rozlezenej stopáže, jednalo by sa o veľmi slušný akčný film. Akcia je totiž natočená naozaj dobre a svižne. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +herci (jmenovitě Michal Pena, Ned Beatty, Danny Glover, Kate Mara), no a samozřejmě slušně hrající a perfektně vypadající Mark Wahlberg, místy zajímavá akce -rozhodně ne taková pecka jako konkurenční film s Mattem Damonem/// "Docela divné jako muj tata večer" řekl bráška a já jsem s ním tak nějak za jedno. Tedy hlavně co se týče filmu. Scénář byl slušně zamotanej a v některých pasážích jsem nevědel o co jako kráčí. Pana režiséra mám rád a tak určitě i jeho nejnovější filmový přírůstek nebudu moc kritizovat. Proč taky, když od filmu moc nečekáte, dostanete na poli "béček" neurážející, slušně vypadající a zábavnou akci. V ní sice neuvidíte moc nového, ale o to přece nejde. Když se to vezme člověk může na jednu látku koukat pořád dokola a stejně ho to může bavit. A to že otec prohlásil že hlavní hrdina je jak superman, beru s rezervou :-)/// Celkem 65%/// ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Akční sága o spravedlivém, přesném a navíc prudce inteligentním snajperovi v hejkalském maskování, který je nejprve zneužit jako prvnička, postřelen a hledán a který se později mstí. Odstřelovač je thrillerový kříženec Uprchlíka, Nepřítele státu a Ramba, který přes veškerou svou napínavost nedosahuje kvalit svých filmových vzorů. Příjemný slušně natočený oddychový film s více než slušnou porcí akce, jen tu chyběla špetka nadhledu či humoru a taky něčeho nového, co by snímek odlišilo. Trailer (ČSFD): http://www.csfd.cz/film/222340-odstrelovac/videa/ ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Americký patriotizmus funguje za každých okolností, i když Vám díky vládní stupidnosti sejmuli kámoše. Odstřelovač si hraje na vážno po celou stopáž, Wahlberg se hezky mračí a charisma z něj sálá jak z Jasona Stathama, ale tenhle film má vnitřně potenciál jakéhokoliv béčkového filmu bez dostatečného návalu hlášek. Neříkám, že jsem si to neužil (obzvlášť hláška s Bonem a se psem mi na chvíli v hlavě utkví ), ale kromě pár vizuálně povedených scén, několika slušných vtipů a dobrého Wahlberga není o co stát. Na jedno shlédnutí? Možná. Na dvě? Ani náhodou. Další Jason Bourne se zkrátka nedostavil, a to ani přesto, že Bob Lee Swagger umí stejně efektně i efektivně lámat končetiny. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Odstřelovače odstřelila dlouhá stopáž. Například Wahlbergovo léčení trvalo snad déle než zanícený projev českého politika. Podobně natahované scény film bohužel ničily. Musím však filmu přiznat i kvalitky ! Třeba celý úvod je akční nářez jak od boha. Mark Wahlberg je dost drsnej frajer a Kate Mara je ženská co má slovo "vypadat sexy" napsáno na zrcadle. Když se příště režisér bude držet pravidla natahuje se kondom a ne filmový scény udělá líp. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Miesto, kde bola umiestnená zbraň, ktorá mala zabiť prezidenta (Tom Butler), bolo vytvorené v priestoroch veže kostola na New Street a North 4th Street. (Greenpeacak)
  • Puška M82, kterou na začátku používá Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg), je samonabíjecí zbraň, kterou není třeba po každém výstřelu natahovat, jak je tomu ve filmu. (Jirka_Globus)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama