Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (677)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Commando meets Bourne. Až na to, že to nenatočil Greengrass. Ale to je napokon dobre, pretože Anton Fuka ide tvrdo cestou oldschoolového snímania (zhruba prvá polovica 90. rokov). Vidieť dnes akčný film s plynulými, panoramatickými zábermi a bez epilepticky sa trasúcej kamery, to je nesmierne osviežujúce. Rovnako príjemné mi z akéhosi dôvodu (možno nostalgia za zlatými časmi žánru) prišli všetky tie ťažkotonážne klišé ("vojak, ktorý ukáže spolubojovníkovi fotku svojej priateľky, v nasledujúcej scéne zomrie"). Celkovo je to blbučké, zúfalo predvídateľné a žiadny z hercov sa nevymaní z šedého priemeru, ale... Súčasnému akčnému filmu, ktorý tak nekompromisne ide R-kovou cestou a je v ňom viac vybuchujúcich hláv než v Úsvite mŕtvych, proste nemôžem udeliť nižšie hodnotenie ako 7/10. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Že je vláda svině (hlavně ta americká) víme už dávno a SHOOTER asi měl být jedním z těch filmů, který to dokazuje. Je to fajn, že se takovéhle oldscholové filmy (Komandooo) ještě sem tam objeví i když by to nemuseli s tou oldschoolovostí tolik přehánět (hrdina žijící v chatě v horách, no tak proboha). Scénář je zbytečně rozvláčnělý a plný klišé. Hodilo by se film o půlhodinky zkrátit. Wahlberg předvádí více méně to co se od něj čeká (čestný drsňák) a Kate Mara je neokoukaná fešanda. Hodně mám ale radost z Dannyho Glovera, který je tady od Rodge z LETHAL WEAPON na míle daleko. Postě parádní chrplající parchant. No a ještě je tu hodně mrtvol (to je pozitivum:). Fuqua by měl začít hledat pořádný scénář, protože TRAINING DAY ukazuje, že to umí i líp. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Je známou skutečností, že fandové akčního žánru ke svému zážitku nepotřebují dobrý scénář, protože akční film je tak nějak z logiky věci založený na jiných hodnotách a Odstřelovač je toho jen typickým dokladem. Scénář je silně dementní, jde o zhuštělou sbírku těch nejprofláknutějších klišé doplněných typicky pateticko-patriotistickými kecy o demokracii, lásce k vlasti, spravedlnosti atd. Jedná se vlastně o typickou Seagalovku, nicméně (i když rutinně) přece jen po režijní stránce lépe zvládnutou a především výrazně lépe zahranou. Mark Wahlberg se do podobných rolí skvěle hodí. Pro fanoušky žánru slušná záležitost s několika nekompromisními souboji, neprůstřelným hrdinou a podlými záporáky. Ostatní budou asi při tupých dialozích, zjevných nelogičnostech a předvídatelných soubojích trpět. Celkový dojem: 25 %. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THING'S SO BIG, EPA DOESN'T EVEN BOTHER TO GIVE YOU THE GAS MILEAGE FOR IT." ---------- S Fuquaom to mám ako na koni. Niekedy som v údive z kvality, inokedy zase odpadávam od nudy. Málokedy si s ním zajazdím v pokoji, na hladine priemeru a Shooter bol jednou z týchto jázd. Mark si znovu zahral chlapíka, ktorý svoj obor ovláda bezchybne, skrátka, je najlepší v tom, čo robí. Tieto role mu vždy veľmi sedia a ťažko si ho predstaviť ako nejaké nemehlo. Keď už hovoríme o zručnostiach, Kate ma ako skúsená, nebojácna doktora úplne dostávala do kolien. Viac ale rurálne Kentucky, Montana, či Tennessee, pretože americký zapadákov, to je proste moje. Škoda ale toho smeru, akým sa film po úvode uberal. Stavím sa, že nenájdem nikoho, kto kedy povedal, že mu bol úvod protivnejší, ako zvyšok rozvláčeného príbehu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Viete, čo pocítite, keď zastrelíte civila? Spätný náraz pušky.“ Príjemné prekvapenie. Od kúsku, v ktorom sa stretli Antoine Fuqua a Mark Wahlberg som nič dobré nečakal, ale nakoniec som sa dočkal sympaticky staromódnej fušky s dôrazom na detail i celok, atmosféru i hercov (najmä Danny Glover a Ned Beattly alias „prasa“ z Vyslobodenia). K tomu sústredený Wahlberg a výborné, drsné akčné scény, ktoré ma príjemne zaskočili nekompromisnou krvavosťou (snáď dvadsať vybuchnutých hláv v jednom filme!). Nie je to pecka, ale mám slabosť pre snajperov. Diváci obecne však už až takí nadšení neboli, snímka pri rozpočte 61 miliónov ich na celom svete trhla ledva 95. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Mark Wahlberg (Bob Lee Swagger) je levák. Kvůli filmu se musel během už tak dost náročného výcviku naučit střílet jako pravák. (Siriuss)
  • Okrem iného sa musel Mark Wahlberg (Bob Lee Swagger) naučiť vyvíjať špeciálne dýchacie techniky, trénovať streľbu z 1100 metrov a používať maskovacie obleky. (Greenpeacak)
  • Když se Swagger (Mark Wahlberg) pere se dvěma policisty, má na sobě bundu a čepici Philadelphia Eagles. Mark Wahlberg hrál ve filmu Nepřemožitelný (2006), který pojednává o barmanovi hrajícím za Eagles. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama