Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (677)

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Tak takhle má vypadat bezhlavá akční jízda s jednoduchou zápletkou, aby to každý pochopil, a s předem jasným koncem, aby měl (skoro) každý radost. Pět hvězd tomu nedám, protože nechci urazit veledíla, která pětihvězdičková opravdu jsou, ale prsty mě u hodnocení hodně svrbí. Čekal jsem od toho akčňárnu, nic víc, nic míň. Dostal jsem akčňárnu, u které jsem se ani na chvíli nenudil, takže spokojenost... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua je pre mňa dobrý režisér. Problém v jeho filmoch je hlavne scenár, ktorý tak trochu drhne aj tu. Príbeh nie je zas extra zaujímavý, ale je to natočené fakt pekne a efektne. Akcie sa podarili, kamera je fakt dobrá, pekne sa na to pozerá, ma to tempo, štýl a cool vyzerajúceho a charizmatického Marka Wahlberga. No, vlastne s obsadením som celkovo spokojný. Priznám sa že som sa fajn bavil, ale celý film zachránil len Wahlberg a zručná réžia, čo môže byť pre niekoho dosť málo. 90% - 5* ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Moc dlouhý. Já vím, řikám to pořád, ale jen protože je to pravda. Třeba tady bych uplně vyhodil postavu toho FBI agenta, byla naprosto zbytečná a jediný světlý a ospravedlnitelný chvíle jeho existence byly, když si povídal s Rhonou Mitrou (která by tam bez něj nebyla). Když je na scéně Wahlberg, tak je to hustý. Jeho hrdina je sniper s asi největším bodycountem na světě a do impozantního skóre si v průběhu filmu přidá i dva vrtulníky, prostě frajer. Jeho holka je hezká, slizoun s co jí má jako rukojmí je slizkej, Danny Glover válí atd. atd. Nekompromisní finále mi hodně zvedlo náladu, už jsem myslel že zlo z toho vyvázne a to se u těhle filmů nepromíjí. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jsou v tomto filmu logické chyby? Ano, a je jich dost (agent hledá info někde na chatu atd...) Ale taky bych se mohl ptát, nudil jsem se? A to musím říct, že ne. Ani na chvíli. Mark Wahlberg je typ herce, kterému uvěříte i to, že je takový velký patriot, navíc Kate Mara + Rhona Mitra… k tomu se ani nehodlám vyjadřovat… :-) Suma sumárum tak dostávám film, který si určitě někdy pustím, i když není dokonalý. I když, po akční stránce… ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě zlé. Začátek dokonce navnadí a i poté to v rámci možností celkem odsýpá, jenže místo aby se po hodině začalo schylovat k akčnímu závěru, tak se to naprosto nepochopitelně a zbytečně natahuje a natahuje a natahuje.... Místy se objeví dobrý moment, tu a tam nějaký děsivý (flashback s vrtulníkem je opravdové neředěné peklo), ale většinu času se to drží v nudných, stojatých, ničím zajímavých vodách tuctového béčka, které si hraje navíc než na co stačí. Prostě další rutinní standard rutinéra jakým Fuqua je, byl a asi již i navždy bude. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Když během setkání v horách Sarah (Kate Mara) zastřelí svého únosce zbraní plukovníka Johnsona (Danny Glover), ozvou se čtyři výstřely a je vidět, že závěr pistole zůstane v zadní poloze, tzn. v komoře nezůstal již žádný náboj. Jedná se o služební pistoli M9 (Beretta 92), která má kapacitu zásobníku 15 nábojů. Je velmi nepravděpodobné, že by si zkušený veterán před setkáním s nepřítelem nechal ve zbrani pouze čtyři náboje. (Babinicz)
  • Boba Lee Swaggera (Mark Wahlberg) zasáhli dvakrát, a to do ramene a boku. Když mu však sestra jeho mrtvého kolegy vyndává kulku, nemá v boku ani ranku. (Pepy)
  • Film sa natáčal v Britskej Kolumbii, Kanade a vo Philadelphii. (Greenpeacak)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno