Reklama

Reklama

Gympl

Trailer
Česko, 2007, 110 min

Předloha:

Tomáš Houška (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrají:

Tomáš Vorel ml., Jiří Mádl, Eva Holubová, Tomáš Matonoha, Martina Procházková, Lenka Haluzová, Zuzana Bydžovská, Max Kušiak, Tomáš Hanák, Jan Kraus (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Pedantický fyzikář (Milan Šteindler), strnulý češtinář (Jiří Schmitzer), jalový tělocvikář (Martin Zbrožek), ekologický učitel výtvarky (Tomáš Matonoha), mondénní ředitelka školy (Eva Holubová) a další kantoři dle svých představ formují nebohé studenty na poněkud zkostnatělém gymnáziu. A tak málokoho studium opravdu baví a zajímá. Petr (Tomáš Vorel jr.) a Michal (Jiří Mádl) do školy raději nechodí a když tam náhodou zavítají, tak celé hodiny prospí, neboť po nocích malují graffiti. To je to jediné, co je kromě holek skutečně baví. Nebezpečné výpravy na střechy domů, ilegální pronikání do útrob metra, dramatické lezení na komín… Napětí, riziko dopadení a honičky s policií jsou opravdové, zábavné i kruté. A tak není divu, že se jejich bezradní rodiče (Zuzana Bydžovská, Tomáš Hanák, Jan Kraus, Ivana Chýlková) věčně stresují a občas se v zájmu dostudování svých nezvedených potomků spojí s profesory. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 227)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

4 hvězdy a určitě časem ještě jednu přihodím. Nelze si pomoci, ale film podobného ražení tady už dlouho zase nebyl. Není to trapné. Dle mého soudu se z Gymplu stane časem kult. Postavy supr, herci také a Jirka Mádl tady předvádí opravdový výkon. A hudba se mi i zamlouvala a to nejsem fanda afroamerické hudby. PS: druhé shlédnutí a zjišťuju že Gympl mě chytil ještě více. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

V podstatě se mi to dost líbilo. Až na ty středoškoláky, to byli mizerný herci, děsný recitování. Jinak v pohodě, na to, že je mi dané téma absolutně cizí - graffiti ani hip-hop mi nic neříkaj... Tomáš Matonoha si ani tentokrát mé sympatie nezískal, ačkoliv se teda snažil, prostě mi nesedne a to už se asi nikdy nezmění. Taky mně na tom trochu vadilo, jak nebylo jasně dané, jestli je to komedie, nebo spíš vážná sonda do duše gymnazistů. Ne, že bych stál o černobílej pohled na svět, ale taky se to nějak tlouklo. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Chytlo mě to za srdce. Ne rádoby vtipnými scénami nebo extra detailním snímáním obličeje kameramanem. Ale tím nepříjemným a bohužel celkem všedním, čím si dnešní student/profesor prochází. Všechno je obráceně, špatně a vina je na všech . Jasný- bylo to trošku vyhypovaný a místama zkreslený. Ale kamarádka řekla celkem výstižně, že to tak je , aby to pochopili i rodiče :-) . Kdyby se z filmu vymazaly vtipné scény, změnila pro mě nepříjemná kamera alá Kouř a někteří herci dostali pár hodin herectví navíc , tak dám snad pět. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Film samotný za 7/10, sranda je vtipná, seriózní pasáže jsou taky super, dohromady to bohužel neladí... ALE Gympl je, alespoň pro mne, geniální v charakterech samotných. To nejsou jen figurky, to jsou skuteční lidé, které potkávám dnes a denně. Autoři MUSELI navštívit školu, na kterou chodím, ty charaktery studentů jsou přesné, stejně jako postavy kantorů i rodičů. U scén s Hánákem mi běhal mráz po zádech - fotr mé přítelkyně jako vyšitej... A když k tomu připočtu mou vlastní rodinnou situaci.. Nemohu jinak a dávám plnej počet. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že po všech těch Rafťácích, Snowboarďácích, Panicích, co jsou na nic, a dalších českých "skvostech" o teenagerech mě Gympl moc příjemně překvapil. Celkem uvěřitelné charaktery postav, kde jsem čas od času postřehla záblesk někoho ze svého okolí (sama na ústav jménem gympl chodím ;-). Jasně, vše se dotažené až na hranice absurdity, ostatně bych chtěla vidět třídního, který by studenty naléval alkoholem u sebe doma, ale nemůžu si pomoct: nenudilo mě to a klidně bych v přítomnosti týhle partičky zůstala mnohem delší čas. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (78)

  • Režisér Vorel sa rozhodol pre pravú hudbu subkultúry, teda hip-hop, ktorú zložil Wich a použité boli aj niektoré texty Indyho. Títo dvaja po vypočutí českej hip hopovej scény zaujali režiséra najviac. (Smok)
  • Poté, co Michal (Jiří Mádl) řekne: „To je starožitný, ne,“ jsou dveře za nimi otevřené úplně, ale když do pokoje přijde Max (Max Kušiak), jsou mírně přivřené. (SONY_)
  • Zvuk, ohlašující ve filmu "ukončete výstup a nástup", bylo ve skutečnosti možné slyšet jen na trase metra A. Na “céčku“ byl oficiální gong jiný a stanice ohlašoval muž. (Stocki)

Reklama

Reklama