Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zábavný, základní kostrou ohraný, herecky působivý film, jehož fórky se Vám zaříznou do bránice stejně jako brusle do krku partnera při Železném zvedáku. Geniálně dynamický úvod. Zajímavě se rozvíjející děj. Klišovité překážky na cestě k cíli. Spousta dobrých, ale nedotažených nápadů. Ústřední dvojice funguje bezproblémově. Vidět Willa Ferrella na běhacím pásu v akci (no dobře, neběží, ale alespoň jde) a slyšet ho při tom odhrkávat text My Humps od Black Eyes Peace je skutečný zážitek! A Jon Heder se konečně vymanil z role loosera. 70% 61 miliónů dolarů(rozpočet)/144,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Parádní komedie o prvním čistě mužském kombinovaném páru v dějinách tohoto krásného, úžasného, elasťáčkovatého, mírně homosexuálního sportu..... Tenhle snímek rozhodně nebude pro krasobruslaře, protože si z nich dělá nehoráznou prdel. Holčičák Jon Heder versus hřebec Will Ferrell (jako vždy znamenitý výkon) sehráli skvělý páreček, a ještě bych vypíchnul jistého Willa Arnetta jako Stranze Van Waldenberga, který je tak geniálně odporně metrosexuální že se to hned tak nevidí. Pro zajímavost se objeví i fratpackovský Luke Wilson v chuťové roličce. Co se povedlo je samotné krasobruslení, které se samozřejmě zvrhne v krávoviny, ale celé to vypadá (na to že má jít o herce a že jsou nepochybně dublovaní) dost věrohodně. No a co se ještě povedlo je vybalancování na hranici seriózní a bláznivé komedie. Tak akorát obojího. You mean, that blonde chick's a dude? ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $61miliónovTržby USA $118,594,548Tržby Celosvetovo $145,708,642Tržby za predaj DVD v USA $54,565,446 //počet predaných kusov 3,234,382║ Bláznivý úlet ako sa patrí, z množstvom skvelých doprovodných pesničiek pri krasokorčuľovaní dvojice Ferrell-Heder z hitov ako Armageddon či Flash Gordon a moc im to na ľade spolu seklo. Dej je všelijako skombinovaný, občas to príde aj mierne od veci ale také su už dnešné komédie. /65%/ ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem béčkovou, přehrávanou a trapnou komedii, příznačnou pro jméno Willa Ferrella, ale dostal jsem nejlepší nášup vtipu, od zhlédnutí Lásky nebeské. Neuvěřitelný průvan do zatuchlého rybníku parodií, plný scének, které překvapivě fungují přesně tak, jak mají, to je Blades of Glory! Přehrávání dvou hlavních postav je dovedeno k dokonalosti, hlášky jsou precizně trapné a tím i vtipně, pointa filmu extra teplá a zanícení trenéra krasobruslařů, "inspirující". Finále je povznášející a po zhlédnutí jsem měl abnormálně dobrý pocit ze skvěle strávené hodinky a půl, přesně o tomhle by filmy měly být. 90% 06.02. 2010 ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Dokonalé ve své stupiditě, ještě větší nářez než Zoolander, promyšleno do posledních detailů, ačkoli se to možná nezdá, je to velmi chytrý film a mě si rozhodně naplno získal, některé gagy jsou geniální a místy sem se trhal smíchy na kusy... Blades of Glory dokonale definují můj komediální vkus:) mimochodem Will Ferrel je borec! ()

Galerie (246)

Zajímavosti (23)

  • Od průběžně vedoucí dvojice Stranz (Will Arnett) a Fairchild (Amy Poehler) dělilo Michaelse (Will Ferrell) a MacElroye (Jon Heder) před finále 4,05 bodu. Stranz a Fairchild dostali za finále 4x 6,0 a 2x 5,9, čili jen 0,2 od absolutního hodnocení a Michaels s MacElroyem už by je tedy nemohli dohnat. (melica)
  • Scénáristé prohlašují, že většina dialogů Willa Ferrella jsou čiré improvizace nebo repliky, které si Ferrell osobně upravil. (Siriuss)
  • Ve filmu se osobně objevili mimo jiné tito krasobruslaři: Sasha Cohen (stříbro na ZOH 2006), Peggy Fleming (zlato na ZOH 1968), Brian Boitano (zlato na ZOH 1988), Nancy Kerrigan (stříbro na ZOH 1994), Dorothy Hamill (zlato na ZOH 1976), Jamie Saleo a David Pelletier (zlato na ZOH 2002, společně s ruským párem Běrežná, Sicharulidze). (melica)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama