Reklama

Reklama

Jednotka příliš rychlého nasazení

  • Česko Úsvit policajtů (více)
Trailer 2

VOD (1)

Seržant Nicholas Angel absolvoval školu s vyznamenáním a brzo si získal respekt i oblibu u lidí v londýnských ulicích. Dostal medaili za statečnost, devět ocenění jen za poslední rok ve službě a dosáhl většího počtu zatčení než kterýkoli jiný policista. Je prostě ze všech nejlepší a to začne vadit jeho kolegům i nadřízeným. Nicholas je převelen do malé vesničky Sandford. Z nové situace je hodně zklamaný, přesto začne své povinnosti plnit hned po příjezdu. Nejenže si svým přístupem získá opovržení místních policistů, navíc je považován za hlupáka. Jediný, komu se Nicholas zalíbí, je dobrácký strážník Danny. Po krátkém Angelově pobytu se v městečku s nulovou kriminalitou rozběhne kolotoč smrtelných nehod. Jediný, kdo v tom vidí něco daleko většího než souhru nešťastných náhod, je právě seržant Angel. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 364)

tron 

všechny recenze uživatele

„Aké máte víno?“ – „Červené a... biele.“ Nick Frost občas nestíha, ale inak fajn, nabúchané hláškami, cameami, dialógmi, hláškami a akciou. Plno skvelých, fajnových, šťavnatých roličiek (Wainwright, Cartwright) a jedinečné prostredie krásneho anglického vidieka, ktoré absolútne zbožňujem. Poteší i zaujímavo vystavaný scenár, ktorý ku koncu ide pomaly až (prekvapivo) do hororu, síce jemne, ale ide. K tomu šokujúce úmrtia, vynikajúce vtipy a ešte lepšie dialógy ("pán kkot"). Vtipné, svieže, vynaliezavé, pôvabné, originálne a roztopašne rozkošné. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Famózní britská parodie se strefuje do žánru policejních filmů o drsných zástupcích zákona. Tvůrci se precizně drží ultrakinetické a přehnaně efektní formy hollywoodských áčkových akčních filmů, ale při tom děj zasazují do ospalého britského městečka a jako hrdiny představují obyčejné pochůzkové policisty. Film s velkým nadhledem reflektuje klišé policejního žánru, drze naplňuje klasická dějová schémata a mramorizuje nabubřelý ideál nekompromisních policistů. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Začátek se rozjel poměrně dobře. Člověk se i pobavil . Pak jsem asi hodinu a půl nepochopil na co si ten film hraje. Jestli je to parodie nebo se to má brát vážně. No a na závěr jsem se dočkal slušné akce. Jestli jsem se krom úvodu pobavil ? To ani omylem. Vlastně nejlepší zábava je až díky našim komentářům. Plakátové věty typu: "Edgar Wright strčil Baye do kapsy." "Takhle má vypadat akční film". Nebo zase vysoce netolerantní komentář od uživatele Humprt Pum . To sou mnohem větší dardy než celej tenhle zkaženej guláš zvanej Hot Fuzz. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Arnold: 1. Goody Two Shoes - Adam Ant ,2. Sgt. Rock (Is Going To Help Me) - XTC ,3. Village Green Preservation Society - The Kinks ,4. Baby Fratelli - The Fratellis ,5. Dance with the Devil - Cozy Powell ,6. Slippery Rock 70s - Stavely Makepeace ,7. I Can't Control Myself - The Troggs ,8. Fire - The Crazy World of Arthur Brown ,9. Lethal Fuzz - John Eric Alexander ,10. Souljacker, Pt.1 - Eels ,11. Caught by the Fuzz - Supergrass ,12. Solid State Easy Action - The Fratellis ,13. Here Comes The Fuzz - Jon Spencer and the Elegant Too ,14. The Hot Fuzz Suite - David Arnold , ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám strach z toho, že to bude stejné jako Soumrak mrtvých...říkali....Stejnak jsem na ně nedal. Jasný, počítal jsem s tím když filmový štáb prakticky nevyměnili. Jenže i kdyby to bylo filmově stejné, ani tak by mi to nemohlo vadit, pač takový nářez prostě tak často nevidíte. Hot Fuzz neboli výstižný český překlad trochu zboku Jednotka příliš rychlého nasazení je podobný, ale svým způsobem odlišný. Je to nářez, a to především. No a pak je to také výsměch akčním filmům a to především na druhém místě. Tandem Wright - Pegg - Frost jsem si zamiloval. Jak režiséra, který záběry sestřihává velice akčně a povedeně, tak dvojku, která k sobě zapadá jako osel do vrat. Klasicky: ze začátku zábava později akce. A tak to také je. Akce je více než zdařilá a to je výrazná věc, na kterou trailery mlsně nabádaly. Musim uznat, že Hot Fuzz se více než povedli. Je to akční komedie, na kterou dokážu koukat od rána do večera. Tahle ještě jako třešničku na dort přidává velice zdařilý příběh, parádní hudební doprovod a akční jízdu na závěr. Tak co k tomu vůbec dodávat? Snad jen to, at už spolu natočí další film, pač jestli někdo v poslední době umí dělat skvělé komedie, a ty především, tak to jsou právě oni. --- Policejní práce obsahuje prevenci zločinu, stejně jako boj s nimi. Hlavně jde o správný postup při vykonávání morální autority. Dotazy? - Je pravda, že když trefíš určité místo na hlavě tak vybuchne? ()

Galerie (48)

Zajímavosti (46)

  • Jména obyvatelů města Sandford jsou skoro všechno výrazy pro zaněstnání či aktivitu: Cooper, Porter, Turner, Shooter, Prosser, Hatcher, Paver, Butcher, Skinner, Fisher, Walker, Thatcher, Weaver, Roper, Tiller, Reaper, Messenger, Staker, Treacher, Cocker, Blower, Draper, Merchant. (Kulmon)
  • Nick Frost si ke své pušce Winchester při natáčení vybudoval vztah a pojmenoval ji "Emma". Simon Pegg během natáčení říkal své zbrani "Sarah". (don corleone)
  • Scéna, v níž skáče Nicholas (Simon Pegg) přes ploty, je narážkou na obdobnou sekvenci z filmu Soumrak mrtvých (2004). Dokonce i hláška "Ty jsi nikdy nešel zkratkou?" je stejná. (Kevadros)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

15.01.2014

Žili jste v dojmu, že mravenčí superhrdina, jehož nám za rok a půl představí Edgar Wright, našel svého představitele v Paulu Ruddovi? To nejste zdaleka sami, režisér Scotta Pilgrima nebo Jednotky… (více)

Reklama

Reklama