Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupinka kamarádek společně slaví Vánoce. Bohužel v domě, kde před patnácti lety došlo k tragédii. Legenda vypráví, že malého Billyho zneužívala vlastní matka. Zamykala ho ve tmě na půdě a dolů směl jen o Vánocích. Když zjistil, že Santa Claus není, brutálně zabil svého otčíma, sestru i nenáviděnou matku. Znuděná děvčata vytrhne z vánoční pohody nejprve několik obscénních telefonátů. Později začne jedna po druhé mizet. Mrazivý sváteční večer a nezvaný host, který si přišel splnit své nejtemnější sny... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (211)

topi 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečnej remake původní verze z roku 1974. Bez atmosféry, s hroznými dialogy a otřesnými herci. I to gore není žádná sláva a působí samoúčelně, hlavně to vydloubávání a pojídání očí, co to mělo jako znamenat?? Jedna postava filmu vypadala jako náš herec Vladimír Marek, ale ten je přece jenom lepší. Shrnuto - nudná kravina. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Příšerný remake. Hned z úvodu jsem dostal tvrdé K.O. od opravdu velkých děr v logice. S přimhouřením očí by se to dalo ještě pominout, jenže film pokulhává i v jiných oblastech. A to sice v nápaditosti úmrtí vedlejších postav, v atmosféře nebo snad celkové stylizaci. Na stupnici strachu je to jednoznačný propadák a když už se má semlít nějaká ta vražda, která by trochu napomohla už takovému nezdaru, tak kamera zbaběle uhne na stěnu. Není zde skoro nic, co by stálo za zmínku, až na hororové využití vánoční hudby. Jedno dlouhé zoufalství... Black Christmas je hodně špatným remake, který vysloveně uráží originál. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že si tenhle horor, který je remakem hororu z roku 1974, od počátku přiznává, že je lehce vypatlaný, stejně jako jeho ústřední dvojka vraždících maniaků. Přiznaná stupidita je totiž jeho velkou devízou a bez ní by nebyl tak zábavný. Je vidět, že režisér Glen Morgan hororovému žánru hoví, protože s podprůměrným scénářem doslova dělá divy. Jeho vražedné monstrum Billy i jeho šílená dceruška, kterou zplodil se svou matkou, sice do charismatu takového Jasona Vorheese nebo Mike Myerse mají daleko, ale co se týče vraždění, s ničím si s nimi nezadají. A právě to vraždění je vůbec tím nejlepším, co tenhle horor nabízí. I nějaké to napětí se najde, protože zlověstně se tu tváří i ozdoby na vánočním stromku a rovněž tradiční vánoční hudební motivy jsou zde předělané do zlých tonů. Herecké obsazení disponuje mladými nadějnými herečkami, které jsou tu stejně, jen aby vzápětí zhebly nějakou krutou smrtí. A konec filmu je silně odbytý, finále mně přišlo nepřehledné a ani nijak moc zábavné. Nemám rád slabé závěry u hororů a toto se odpustit nedalo, ale jinak to vůbec nenudilo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kýbeľ na grcanice som ti dala vedľa postele, šťastné spičené Vianoce.“ Príjemne priamočiara morbidita plus príjemná vianočná atmosféra rozľahlého domu plného upokojujúcich elektrických sviatočných výzdob. V teplej obývačke krb, v rádiu koledy a za oknami hustý sneh, proste ideálna kulisa pre krvavý horor, v ktorom voňajú mäsové koláčiky. K tomu atraktívne progesterónové a estrogénové herecké obsadenie. Ale aj scenár, ktorý sme už toľko krát videli (vrátane žánrových klišé a nelogického jednania postáv) a ktorý robí z ČIERNYCH VIANOC 2006 len ďalší povinný žánrový zárez do rukoväte. P.S. Jedná sa o remake snímky z roku 1974, ktorá je pokladaná za otca vyvražďovačiek (štyri roky pred Carpenterovým HALLOWEENOM). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těžce průměrný slasher zachovávající všechna žánrová klišé od začátku až do konce. Takže postavy se chovají idiotsky, s telefony i počasím je tradiční problém a to vše v domě s minulostí. Co tomu dává body navíc je závěrečná dvacetiminutovka, krátká stopáž, celkem vydařený casting a relativně solidní vraždy. Jakkoliv se totho zdá na 80 minut dost, je to jen za 40%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Amanda Seyfried si vyzkoušela hlavní roli Kelli Presley, tu nakonec ztvárnila Katie Cassidy. (Stocki)
  • Ke snímky byly natočeny 3 alternativní konce, které ale nebyly nikdy vydány. (Dlee)
  • Kristin Cavallari odmítla roli Kelli. (Stocki)

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Reklama

Reklama