Reklama

Reklama

Studio 60

(seriál)
  • USA Studio 60 on the Sunset Strip
USA, (2006–2007), 15 h 54 min (Minutáž: 37–60 min)

Tvůrci:

Aaron Sorkin

Hrají:

Matthew Perry, Amanda Peet, Bradley Whitford, Steven Weber, D.L. Hughley, Sarah Paulson, Donna Murphy, Nate Torrence, Merritt Wever, Columbus Short (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Seriál s fenomenálním obsazením přináší na obrazovku strhující drama, odehrávající se v zákulisí oblíbené noční komediální show Studio 60 on the Sunset Trip.
Když tvrdě kritizovaný výkonný producent dlouholeté noční show, uvádějící komediální skeče, přeruší živé vysílání a využije té chvíle, aby s hořkostí řekl, co si doopravdy myslí, lidi z branže, média i diváci jsou zmateni... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (106)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další Sorkin v prostředí televizního vysílání. Herecky a scénáristicky skvělé, ale tématem jen pro úzkou skupinu lidí. V dvouhodinovém filmu bych to dal s přehledem a možná by mě to dokázalo i strhnout, ale ve více jak 20 hodinách to na mě bylo moc a určitě jsem neviděl všechny díly a nijak mi to nevadí. Odlehčenější než Newsroom ale měl jsem s tím prakticky totožný problém. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Geniální drama. Jednoznačně nejlepší seriál co jsem viděl. Matta a Dannyho jsem si zamiloval hned při první scéně a bez dechu jsem sledoval jejich pracovní i milostné kotrmelce, kterými procházejí bok po boku, v čele živého komediálního pořadu na veřejnoprávní stanici NBS. Ve 22ti dílech, se postupně rozvíjí život herců, scénáristů, kulisáků a vedení Studia 60, dozvíme se jak funguje zákulisní politika, složitá jednání uvnitř televize, třenice s médii. Zabrousíme do historie americké televize a poznáme jak televizi bezprostředně ovlivňují události na dálném východě, stejně jako domácí politická scéna a společenské mínění. Za nečekaných okolností převezmou Matt (Perry) a Danny (Whitford) vedení Studia 60 a ocitnou se v nekonečném týdenním kolotoči. Matt zde potkává svou ex-přítelkyni Harryet, která je členkou velké trojky, třech nejdůležitějších herců studia. Danny neodolá Jordan, své šéfce ve vedení společnosti. Hlavní předností seriálu je bravůrně napsaný scénář, nadstandartní rozpočet, který doplněn o neopakovatelné herecké výkony, výbornou dynamickou kameru a střih dotváří nejlépe natočený seriál posledních let, ne-li nejlepší vůbec. Na závěr malé upozornění. Viděl jsem Studio 60 už několikrát vždy v původním znění. Samozřejmě jsem všem rozhovorům neporozuměl, protože některá témata jsou specifická pro amerického diváka a vycházejí z americké televizní kultury a historie. S tím se nedá nic dělat. Ale dostal jsem se tentokrát k české verzi, kterou dávali na HBO a je to velké zklamání. Spousta žertů, skečů a slovních přestřelek českým "nedoslovným" překladem ztrácí smysl, nebo úplně zmizí. A to je velká škoda. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Další z řady seriálů, které i přes své nepohybné kvality doplatily na mizerný vkus amerických diváků. Studio 60 je svěží, originální, vtipné a především příjemně civilní drama, v němž se nic neděje nadarmo a vše má vždy svůj smysl. Matthew Perry opět ruluje, Amanda Peet nebyla nikdy sympatičtější, Bradley Whitford dokazuje, že má už dlouhá léta na víc a... a takhle bych mohl pokračovat až do vyčerpání sil. Jak už podotkli mnozí přede mnou - Studio 60 je v rámci svého žánrového korýtka příkladem dokonale zvládnuté práce. Sorkin na hrad! ()

icoico 

všechny recenze uživatele

budu krutej, bez spetky milosti, tohle proste musite videt:-) velice velice inteligentni drama z prostredi VYROBNY LIVE SHOW! pokud se zajimate o serialy, tak tohle je proste studijni literatura numero uno! Sorkin (scenarista/autor) je mistr dialogu. tezce ruluje, kdyz ne v pointach a hlaskach, tak alespon v mohutnosti a intenzite palby:-) a ty postavy... a ty postavy... Studio60 je totiz o dokonale prokreslenych i zahranych postavach! nelze jim naprosto nic vytknout, tak perfektne hluboke, sympaticke, inteligentni postavy jsem uz nevidel ja nevim jak dlouho... vlastne nikdy. to jak se Matt a Danny doplnuji, jak je ale pritom kazdy z nich i samostatne totalne cool, to je uplne dechberouci. clovek si jen v hlave predstavi Dannyho a uz ho naplnuje coolisness:-) lituji lepe ten pocit popsat nemuzu. Danny je proste cool, je cool, je cool. krasna postava. Matt to same. Jestli si nekdo nekdy myslel, ze Matthew Perry uz nikdy neprekona svou roli Chandlera ve Friends, a skatulku blazniveho poskoka (The Whole Nine Yards), tak studena sprcha prave dorazila! jeho role Matta je dukazem, jak kvalitni herec to je. ted jak tady o nem pisu a vzpominam na jeho sceny, mi uplne staci k tomu, aby mne to hladilo dusi a ihned naplnilo takovym fantastickym pocitem, opet si nemuzu pomoct... coolisnessnesu... :-) lidi jako jsou Danny a Matt, takove bych chtel mit jako bratry, jako otce, jako strejdy, jako kolegy, jako sefy. a zenske postavy... ty jsou jak z jineho sveta. herecky si vzdycky stezuji na zenske role, ze jsou vetsinou nekvalitni, odflaknute, jednorozmerne. jsem si naprosto jisty, ze herecky ve Studiu60 si nestezuji :-) postava Jordan nebo Harriet, to jsou vysnivane role asi kazde herecky... moudre, hezke, odvazne, uprimne, zkusene ale porad i trosku romanticky naivni, ale hlavne pekne ostre, opet jsem naprosto uchvacen. urcite by vas nikdy nenapadlo (a mne stareho cynika uz tuplem ne), ze takova banalita, jako popisovani toho, jak se toci serial a vztahu kolem, vas muze dohnat az k slzam dojeti, smichu i stesti... ano serial ma i nudna mista, humor tam je ...hmmm... proste podivnej. treba zadny z forku, ktere tam v Live vysilani predvadeli mne nerozesmal. mistama, kdyz tempo zpomali, tak to muze i nudit, ale ty postavy... ty postavy... a konecne Major-General's song ! v hodne Sorkinovych dilech se objevuji reference na G&S opery, ale nejtezsi kalibr si Sorkin susil az na Studio. az tady se objevuje naprosto neodolatelna parodie nejznamejsiho Gilbertova dila: Major-General's song. DOPORUCUJI VSEMI DESETI, moment pujcuji si docasne i palce kolegu a pratel, DOPORUCUJI VSEMI SEDUMDESATI DVEMA (radsi se neptejte) !!! ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborný seriál, kde se výborně mísí drama s komedií. Kde jsou tak uvěřitelné charaktery, že si ani nevzpomínám, kdy jsem se naposledy dokázal do něčeho takhle vžít, jako právě do téhle party okolo show Studio 60 on Sunset Strip. Na Studiu je krásně vidět, že jedna série a 22 dílů může být někdy mnohem lepší, než natahovat (často už hodně nevkusně) seriál na pět sezón a více a postupně ho zkazit. Pro fanoušky všech známých tváří, kteří se v tomto seriálu objev(uj)í, které zajímá, jak se věci mají v zákulisí a vůbec pro všechny, kterým se líbí to, co se nebojím nazvat inteligentní zábava, by se Studio 60 on Sunset Strip mělo stát povinností zařadit na seznam "must see". ()

Galerie (86)

Zajímavosti (13)

  • Poslední epizodu seriálu režíroval Bradley Whitford, představitel Dannyho Trippa. (Marek#33)
  • Původní název seriálu měl být Studio 7 on the Sunset Strip. Jméno bylo změněno poté, co tvůrci zjistili, že v roce 2004 běžel krátce projekt WB stejného názvu - Studio 7. (Caszidy)
  • V 19. díle má v osmé minutě má Matt (Matthew Perry) během rozhovoru ve dveřích šatny motýlek nejprve zavázaný, pak rozvázaný a po skončení rozhovoru opět zavázaný. (anezzik)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Reklama

Reklama