Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Anně a Marii Boleynových, které bojují o přízeň krále Jindřicha VIII. Dívky jsou svým ambiciózním otcem a intrikánským strýcem zapleteny do vysoké hry o moc. Pokud se stane jedna z nich královou milenkou, dostane se rodina Boleynových do přízně samotného krále. Pomocí intrik vmanipulují mladičkou Marii do vztahu se vznětlivým a přelétavým Jindřichem. Panovník se však naivní a oddané milenky brzy nabaží a obrátí svou pozornost k její starší sestře Anně. Ta ho svou inteligencí a šarmem okouzlí natolik, že se kvůli ní nezalekne náboženské reformy a ani založení nové anglikánské církve. Zamilovaná Marie se však nevzdává a mezi sestrami propukne boj o lásku a moc. Anna nakonec zvítězí nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou a stane se královnou Anglie, aniž by v tu chvíli tušila, jak krátká bude její vláda. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (500)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Henrich VIII. je pre filmárov vďačnou témou a divácky zväčša dobre oceňovanou. 6x ženatý kat niektorých svojich manželiek, to sa v dejinách len tak nevidí. Eric Bana bol zvolený na prevedenie prikrášlenej stránky tohto kráľa, či už telesnej alebo duševnej. Výber sestier v podobe Scarlett a Natalie by z hľadiska atraktivity len ťažko mohlo byť prekonané a tak tu máme lákadlo aj pre divákove oko. Táto historická dráma sa snaží sústrediť, ako už z názvu vyplýva, ani nie tak na kráľa, ako na sestry, ich vzťah a jeho vývoj. Tým určila úspech filmu, pretože doteraz sme tu mali všetko koncentrované na osobnosť panovníka skôr než na osoby okolo neho, tie boli prakticky len komparzom, ako to je aj vo vynikajúcom seriáli Tudorovci. A tak, hoci už aj zarytý odporca histórie dopredu vie, ako sa to celé skončí, napriek tomu so záujmom hľadí na dvorné intrigy, baženie po moci, ješitnosť rôznych postáv atď. Vynikajúce herecké výkony, čo sa dalo aj očakávať, sú ozdobou filmu a ostáva si už len priať, aby takých len pribúdalo. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Okénko poezie; "Kdybych tak štěstí měl, co Eric Bana, dvojice krásných těl mi byla by dána. Spanilá Scarlett a líbezná Natalie, chtěl bych se válet s vámi v mé posteli." Konec okénka. Božínku, to byla slast... Děj sice místy hluchý až těžkopádný, se skoky připomínajícími zlatou éru Jaroslava Sakaly, pokud má ale člověk při projekci tu správnou náladu, pošmákne si. Je to vlastně takové historické Beverly Hills in England. Jen mnohem víc sexy a daleko opravdovější. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Král Jindra, stavící svůj penis proti Vatikánu, Boleynovic děvky, intriky, církev, královští bastardi ani hlavy na špalku nejsou pro mne tématem, kvůli kterému bych si podal přihlášku do fan clubu Tudorovců. Obsazení tohoto snímku mne však donutilo upřít svůj zrak do historie a zaznamenat nějaké to pobíhání po královském dvoře, na kterém jsem však nezakopl o jedinou vyloženě sympatickou postavu a po celou dobu mi bylo celkem jedno, jestli to dopadne v souladu s historickými fakty či dle fantazie autora. To je však pouze můj problém, protože koukat se na to rozhodně dalo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vysvětlí mi někdo, Jak dostal Justin Chardwick, režisér tak maximálně několika seriálů, příležitost natočit historickou romanci s třemi hvězdami? Já to nepochopím a je to pro mě i smutný fakt, že film byl skoro i zabit hned na počátku. Režisérské kvality tohoto muže totiž nejsou nijak úchvatné a Shekhar Kapur by si svou možnost asi užil o dost více. I přes herecké obsazení není výsledek nijak působivý ani zajímavý. Celý film je naprosto jednoznačný od okamžiku, kdy přijede král do panství rodiny Boleynových. Eric Bana jako král je velmi dobrý, arogantní a silný, ale někdy i správně emocionální. Oproti tomu Scarlett Johansson nechala svůj půvab doma a dokazuje, že má možná tak velká prsa a to je tak vše (nezlob se na mě, víc si neukázala). Oproti tomu Natalie Portman představuje perfektní ženu dvou možná tří tváří, která se po celý film mění a vyvíjí. Bohužel se není ve výsledku na co dívat, protože příběh je velmi jednoduchý a přímý, možná tak historické události okolo, ale těm se film skoro nevěnuje. To je vcelku zvláštní, když si uvědomíme, že se film věnuje velmi důležité epoše, které změnila tvář Anglie navždy. Slabší 3* nebo silnější 2... tak raději méně, červené pásmo se mi nelíbí... ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tyto historické filmy jsou dobré k tomu, že si jimi člověk zalepuje mezery ve vzdělání a někdy ho donutí se popídit i po dalších historických souvislostech. Tady zajímavé a pro mě nový poznatek to nechutné kupčení s dcerami, to bylo docela silné kafe. Docela mě překvapilo, že mě tu Scarlett Johansson opravdu přesvědčila, že je ta hodná..... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (41)

  • Král Henry se ve skutečnosti dočkal legitimního - myšleno porozeného manželkou - mužského potomka Edwarda VI. až od své třetí ženy Jane Seymour. (Kikimora2001)
  • Vo filme Thomas Boleyn (Mark Rylance) uvádza, že Anne (Natalie Portman) bola vo Francúzsku niekoľko mesiacov. V skutočnom živote bola Anne vo Francúzsku sedem rokov. (Arsenal83)
  • Po poprave Anny Boleynovej za ňou smútil len málokto. Pre väčšinu ľudí zostala len uzurpátorkou, ktorá vyhnala zákonitú kráľovnú a dostala za to spravodlivý trest. Nakoniec ale Anna predsa len všetky ostatné manželky Henricha VIII. (spolu ich bolo až 6) "tromfla", keďže jej dcéra Alžbeta sa stala ako Alžbeta I. najslávnejšou a najobľúbenejšou panovníčkou, akú kedy Anglicko malo. (PinkButterfl)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (více)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (více)

Reklama

Reklama