Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 2

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 427)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hodně milé překvapení. Do nového ROBINA HOODA se mi vůbec nechtělo, ale o to mě víc Scott přesvědčoval, že tahle poměrně zásadně inovovaná verze má svůj smysl. Helgelandův scénář je jedním z největších kladů snímku, který ze zaprášené legendy dělá něco víc. Hlavním problémem je, že čím blíž je konec tím víc scén, prostě řečeno chybí. Jakoby někdo někam spěchal a kvůli kratší minutáži osekal závěr filmu, který nevrcholí a jen "proběhne". Přitom bitva na mořském břehu mohla být mnohem mimořádnější událostí. Ingredience tam jsou, jen nejsou použity. Russell jede svůj standard a co mě nejvíc udivilo, byla na výbornou fungující chemie mezi ním a Cate Blanchett. Té role Marion mimochodem moc slušela. Strongův záporák je lahůdkový, na to že je hraje pořád. Člověk by řekl, že se okouká, ale ono ne. A finální poděkování patří Marcu Streitenfeldovi za nádherný soundtrack. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuta DC (156 minut) verze. O Robinu Hoodovi je už spousta filmů… některé z nich jsou lepší (Robin Hood: Král zbojníků), některé horší (Robin Hood) a některé jsou hodně vtipné (Bláznivý příběh Robina Hooda). Ale když se nad tím zamyslím, tak to Ridley dobře vykoumal - totiž, ukázal nám, co nikdo před ním (teda, alespoň jsem žádného takového Robina zatím neviděl) - začátky jedné legendy. Někteří tomu říkají urážka, já tomu naopak říkám invence. Navíc bylo moc fajn, vidět po čase historický velkofilm, kde se perou praví muži a kde se prolévá "pravá" krev. Ano, obsazení je na jedničku s třemi hvězdičkami. Russell Crowe je jako Robin rozhodně důvěryhodný, nepřehrává a myslím, že této legendě neudělal ostudu. Kevin Durand (kterého mám rád už od doby, co hrál skvělého záporáka ve čtvrté sérii Ztracených) mě ohromně potěšil a já doufám, že se i nadále bude objevovat po boku takovýchto herců v takovýchto filmech. Ale všechny tyto mužné herce (v mých očích) naprosto převálcovala žena - ano, Cate Blanchett zahrála Marion tak, že jsem tam neviděl Cate, ale Marion. Opravdu skvělý výkon a já se nebojím právě ji označit za nejlepší Marion (ano, i navzdory Amy Yasbeck). Robin Hood mě jako film rozhodně nezklamal, i když jsem si musel zvyknout na to, že se tahle legenda bude ubírat jiným směrem, než jsem očekával. Spokojených 80 % s tím, že tohle by mělo být v červené barvě! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Řešit brutálně ohýbanou historickou akurátnost je u hollywoodských blockbusterů únavné a svým způsobem kontraproduktivní. Pojmout zrození sherwoodské legendy jako lehce žertovný marxistický boj proti vykořisťování a žabožroutským psům (to vše v intencích, v jakých se Gere kdysi „vrátil“ na plantáže s tabákem) je výsostné autorské právo. Ale to, že se Scott sveřepě odmítá vymanit ze stínu Gladiátora, to mě zkrátka vadí.. Být střihačem jeho filmů je stejně nevděčné povolání jako revizor MHD ve Varnsdorfu, ale někdo to ke spokojenosti oseděných diváckých zadků udělat musí. Co na tom, že pak vlastně existují dva různé filmy pod jedním názvem. Jen je nutné si pamatovat, že u Ridleyho se vyplatí počkat na ten delší.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

nene, tahle verze o středověkém šlechtici, o hrdinovi, který bohatým bral a chudým dával, není mým šálkem houbičkového čaje. Nebýt známých jmen, nepoznala bych v tomto příběhu slavnou legendu. Elfka, byť ji mám ráda, mi tady jako lady Marion třeba vůbec nesedla. Drsný gladiátor jako Hood kupodivu ano, ale škoda těch hollywoodských úprav děje. Mou srdeční záležitostí je stejnojmenný seriál s Michaelem Praedem a film s Kevinem Costnerem. Pro mě dva zcela nepřekonatelné snímky. Přesto přese všechno musím přiznat, že Scottova výprava tohoto zpracování byla fascinující. 2,5* ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Čert vem původní scénář Nottinghamu, z něhož nezůstalo v Helgelandově nástřelu absolutně nic. Scottův Robin Hood posílá i tak dost silný direkt diváckým očekáváním a místo standardní hollywoodské rychlokvašky předhazuje po dalším Gladiátorovi lačnícím divákům rom-kom středního věku, ke všemu v kulisách šedivého, blátivého a vůbec hodně nevlídného středověku. A výsledek funguje výborně. Tempo je sice pomalejší, bitvy méně epické, než jak jsme od Scotta zvyklí, a Helgelandova klišé a oslí můstky mnohdy vystrčí růžky podobně jako imbecilové z Universalu svoje střihačské nůžky. Jenže Scott jede na plný plyn a s bezchybným hereckým obsazením maže fanouškům středověkých kulis med kolem huby s intenzitou skautů prodávajících cukroví. A já mu to žeru i s poníky, Blachett v brnění, bez krve a dokonce i bez těch 20 minut navíc, jichž se (teď už oficiálně) dočkáme na "modrých plackách" a DVD a které dají finálnímu přesídlení mezi slavné listnáče ještě výraznější punc kvality. Vzpomeňte si na mě, až budete za pár měsíců přihazovat procenta k stávajícím hodnocení. Já jsem líný, takže jdu s klidem (takřka) na maximum už nyní. 9/10 P.S.: Potvrzeno, DC je boží. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (36)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama