Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ethan Hunt pracuje v elitním týmu agentů CIA, kterému velí Jim Phelps. Tentokrát na ně čeká mise v Praze, kde mají chytit při činu muže, který se chystá ukrást seznam agentů CIA ve východní Evropě. Vše jde hladce, ale pak začne umírat jeden agent za druhým. Nakonec celou akci přežije jen Ethan. Ten o všem informuje svého šéfa a je skutečně velká náhoda, že Kittridge zrovna večeří v Praze. Kittridge a Ethan se sešli a Kittridge Ethana obvinil z vynášení informací ze CIA. Kittridge prý již delší dobu hledá krysu, která táhne CIA ke dnu. Ethan se naštval a odešel. Ethan se naštvaný vrátil do bytu, kde měli s týmem základnu. Tam narazil na Claire, která je také agentkou a která také útok přežila. Ethan a Claire jsou rozhodnutí zjistit, kdo je ona krysa v CIA. Ethanovi se podařilo zkontaktovat kupce, který chtěl koupit seznam agentů. Ethan na Maxe zapůsobil tím, že věděl, že seznam, který Max získal, je falešný. Max je ve skutečnosti žena, která je ochotná spolupracovat s Ethanem, dokonce mu i zaplatí, ale Ethan jí musí dodat seznam agentů z celého světa. Ethan souhlasí, pokud mu Max předhodí onu krysu. Ethan ví, že celý seznam mají jen v ústředí CIA. Ethan dá dohromady tým z nežádoucích agentů CIA a chce se tam vloupat. Ethanovi a jeho týmu se podaří do ústředí vloupat a nakonec i ukrást onen seznam. Ethan si domluvil schůzku s Maxem ve vlaku TGV. Mezitím se na scéně opět objevil Jim, který útok na Ethanův tým také přežil. Jim a Claire jsou manželé, ale Ethan je do Claire zamilovaný. Ethan Jimovi věří, ale přitom právě Jim je ona krysa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

castor 

všechny recenze uživatele

„Praha nás vyždímala. Na demokracii si teprve zvykají,“ procedil suše Tom Cruise o spletité byrokracii, kterou v polovině devadesátých let v České republice poznal. Dlážděné ulice ve filmu sice vypadají úchvatně, Cruise ale, snažíc se udržet mnohamilionový rozpočet na uzdě, na hlavní město zřejmě moc rád nevzpomíná. Divák si naopak rád vzpomene na ty známé i méně známé lokality v centru Prahy, stejně jako na salta hlavního hrdiny na uhánějícím vlaku, na latexové masky, na explozi obřího restauračního akvária nebo na proslulou scénu, v níž se americká star spouští do víc než třicetimetrové hloubky přísně střeženého trezoru. Jinak toho ale příliš nezbylo. První dobrodružství agenta, který mařil podlá spiknutí zloduchů, sice předpoklad hitu co se návštěvnosti splnilo, nicméně Brian De Palma nemyslel na humor, neukočíroval komplikované dějové zvraty, ve výsledku jeho dítko nemá šťávu ani image. Třeba taková Skála ze stejného roku přinesla mnohem napínavější děj i akční momenty, které si člověk rád pustí i třeba za deset let. Ethanovu explodující žvýkačku každopádně chci. Tři až čtyři!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborná akce, vychytávky lepší než má James Bond a spousta vábornejch herců v čele s Tomem Cruisem. To je Mission Impossible, pro mě jeden z dalších výborných akčních filmů Toma Cruise a fakt mě nenapadá nic proč to má tak nízký hodnocení, doknce i děj mi přijde nadprůměrnej a o nějaký nudě se ani nedá mluvit a dokonce je to točený v Praze, takže dobrý 4* si to určitě zaslouží ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zaparkovat vrtulník v trezoru je mnohem snadnější než se vloupat někam do sídla ústředny CIA." Ani jednu z těchto činností jsem nikdy neprováděl, takže nemohu posoudit, zda je tato úvaha správná. Co však posoudit mohu, tak to je skutečnost, že od chvíle, co jsem slyšel rockovou verzi znělky od Adama Claytona a Larryho Mullena, tak jsem se v kině příjemně usadil a hltal jsem první vystoupení agenta Hunta. A byl jsem z něj nadšený, protože to mělo tempo, nasazovaly se obličeje, akcí se nešetřilo, občas se napínavě viselo na laně, taky se vlálo na vlaku a nikdo si nemohl být zcela jistý tím, kdo je dobrý, kdo je zlý a kde se tam vzal Vašut. O některých detailech se samozřejmě nesmělo moc přemýšlet, ale vzpomínka na osobní prohlídku agentky Claire mi to stejně nedovolila. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Cruise před léty dokázal, že v podstatě neexistuje mise, která by se nedala splnit. Tenkrát ještě platil za megahvězdu a spustil se velký humbuk, když do Česka přijel natáčet svůj proklamovaný špionážní a akčně laděný spektákl. Problém byl snad jen v tom, že zkušený režisér Brian De Palma není spojován s akčními filmy, ale jeho snímky se převážně opírají o nějakou nosnou a zajímavou myšlenku. Něčím takovým první mise, ze zatím čtyř existujících, až tak nedisponuje, ale rozhodně není bezduchá. Agent Ethan Hunt je docela drsný chlapík, který svoji práci s přehledem zvládá jak v týmu, tak i sólo. Film nepřekypuje akcí, ale ani na ni není skoupý. De Palma si vyzkoušel akční žánr. A i přes pozitivní ohlas se už k režii dalších dílů nevrátil. Možná je to škoda, protože bez jeho sevřené a uvážlivě vedené koncepce spočívající v pozvolném přechodu ze špionážního thrilleru do třeskuté akce, série hodně ztratila. A jeho následovníci to nedali s takovým přehledem. 70% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V době, kdy tvůrčí otěže celé série drží pevně v rukou Christopher McQuarrie, se jen těžko věří tomu, že před čtvrt stoletím tu byl film, ve kterém hlavní hrdina nebyl důsledná legenda s chladným pohledem a s kaskadérským kouskem v rukávu, jak ho máme v hlavě teď, ale nesnesitelný floutek hrající překvapivě často na náhodu. De Palmův příspěvek do archivu IMF jsem dlouhé roky vnímal jako tuhou špionážní epizodu, dnes na mě naopak působí překvapivě svěže díky Praze, legendárnímu (a nestárnoucímu) vloupání do Langley nebo příjemně přepálenému vlakovému finále. Jejím zásadním problémem ale zůstává do očí bijící nekonzistentnost. Jednu chvíli je Ethan zdrcený ztrátou všech jistot, aby během pár minut bezstarostně tokal s nepřítelem nebo předváděl laciné kouzelnické triky, čistě proto, aby naštval parťáka, co mu zrovna nepadl do oka. Takže i přesto, že je Cruise až překvapivě špatný a chvílemi se mi před očima odehrávají dva až tři snímky najednou, smířlivě zvedám hodnocení do nadprůměru. Tempo se totiž na rozdíl od následujících dílů ani na okamžik nezastaví a v rámci zábavných špionážních akcí, které z kin nenávratně zmizely, musím tuzemským eskapádám nostalgicky přidat. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (62)

  • Severoamerické tržby byly 181 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 457,7 mil. (NIRO)
  • - Stanice London Terminus neexistuje. Do 13. 11. 2007 premávali vlaky z pevniny na stanici London Waterloo International, od 14. 11. 2007 na London St Pancras.
    - TGV PSE/Atlantique/Reseau nemajú povolenú jazdu cez Eurotunnel, i keď podľa scenára je to vlak z Londýna do Paríža.
    - Unikátom je "Dieselový TGV" idúci po nezadrôtovanej trati, čo má síce čiastočnú súvislosť s realitou, nakoľko vlaky z pevniny používajú pre jazdu na britskej trati bez napätia 25 kV 50 Hz 3. vodiacu koľajnicu. Aj tak sú to však zadrôtované trate (takýto stroj síce v prvopočiatkoch vývoja TGV síce existoval, ale v inom dizajne a jeho vývoj bol zastavený, t.j. bežných cestujúcich nikdy neviezol).
    - Naháňačka na streche je len "backgroundom" pre naháňačku dvoch protagonistov filmu, čo je fyzicky nemožné (raz som na trati v SRN vystrčil hlavu z okna pri rýchlosti "len" 200 km/h a som rád, že mi zostala na krku).
    - Križovanie vlakov v Eurotuneli nie je možné - skladá sa z 2 jednokoľajných (na vonkajších stranách) a 1 cestnej (v strede) tunelovej rúry. Z tohoto dôvodu by bol schopný letu v Eurotunneli len modelársky vrtuľník, ktorý by však neuniesol ani len jedného človeka.
    - Obe miestenky držané dôstojníkom CIA sú na to isté miesto 46 vozňa číslo 12.
    - Všetky vlaky Eurostar majú číslo 9xxx, nie 8709. Miestenky na vlaky Eurostar majú túto skutočnosť osobitne vpísanú na každej miestenke pod nápisom Billet.
    - Použitý TGV má 12 vozňov, čo v skutočnosti nemá žiadny TGV v Európe.
    - Nakreslené TGV má voči skutočnému širšie čelo.
    - Na konci vlaku nesvietia žiadne svetlá (čo v skutočnosti musia).
    - Koľaje v tuneli majú tretiu napájaciu koľajnicu (v reáli ju nemajú). (Addams-SK)
  • Film se z převážné části natáčel v České republice, konkrétně v Praze. Jedna ze scén byla natočena přímo v Národním muzeu v Praze na Václavském náměstí (themic)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama