Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 068)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Klasická bláznivá parodie ve stylu Naked Gun, která vyměnila Leslieho Nielsena za Adama Sandlera. Izraelský špión Zohan je stejně nesmrtelný jako Chuck Norris, multitasking zvládá lépe než Windows a jeho libido nezná hranic. Už ho však nebaví izraelsko-palestinské spory, hledá nový smysl života, předstírá svou smrt a odjede do USA, kde se chce stát kadeřníkem. Zde se mu však získat přízeň prestižních salónů krásy zrovna dvakrát nedaří a tak skončí až v izraelské čtvrti pod vedením krásky Dalie, u které si postupně získává důvěru, aby se mohl především starším dámám náležitě předvést nejen jako kadeřník a stylista. Právě salónové pasáže jsou jedny z těch lepších, jinak je většina vtipů a hlášek spíše průměrného ražení a navíc ty lepší zazněly již v samotném traileru. Za zmínku ještě stojí Zohanovi všemožné disko kreace a zákaznická linka Hezbollahu. Sečteno, podtrženo se jedná o velmi (pod)průměrnou oddychovku (navíc skoro 2h dlouhou s koncem plného klišé), která je určena především Sandlerovým fanouškům. (5/10) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Šíleně absurdní, komediálně chvílemi krutě přehnané, ale přesto a možná i právě proto velmi zábavné. Adam Sandler se proměnil v agenta, který nemá obdoby a před nímž by utíkal Jason Bournea ruku v ruce s Jamesem Bondem (který by mimochodem jistě rychle zapomněl na svou krásnou bondgirl...ta už by byla u Zohana:)). Vtip celého Zohana není ani tolik v tom, že si dělá srandu ze všech velkých klišé tajných agentů, jejich schopností a bezcitnosti, ale také v tom, že dokáže, pro někoho až nevkusně, ale s přehledem předhazovat nejen cokoliv ohledně sexu, ale také něco tak "teple retro", že se vám musí zalíbit. Už první stříhání vlasů dokazuje, proč on bude velký kadeřník. V podstatě velmi jednoduchý film, který těží z výborného Sandlera rozhodně potěší a nebo urazí, pravděpodobně nic mezi tím... Ale ten jeho "australský" přízvuk a vlasy... kdo ho bude nenávidět? ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Mladý muž, ty nemykať, keď táto dobré žena držať v ruke ostrý predmet nožničky, mohla by ti prefiknúť krčná tepna a všetka tvoja krv byť za štyri minúty vonku z tela. Ja to vidieť. Nič pekné. Nemykať, mladý muž.“ Mám rád absurdný kontroverzný humor, pri ktorom sa všetci tvária smrteľne vážne. Preto som mal kedysi rád humor Monty Python a preto mám teraz rád humor Willa Ferrella – a Adama Sandlera. Jediné, čo mi na tomto brutálne kliky (i bez použitia rúk) robiacom kaderníkovi prekážalo, bola dĺžka, lebo dve hodiny sú dosť. To je ale asi jediná výčitka, inak bol stupeň „bizarnosti“ presne taký vysoký, ako obľubujem. Smial som sa snáď každých desať minút (futbal s mačkou, vyťukávanie čísla, výroba a následné hádzanie amatérsky vyrobenej bomby). A o to dobrej komédii predsa ide. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou prostě začínám pochybovat, že Adam Sandler, dříve můj oblíbený herec, je normální. Zohan mi přišel nevkusný a slizký. Nevadí mi, když se film motá kolem sexu, snesu když za každým slovem slyším "fuck, fuck, fuck", ale tohle je mi úplně proti srsti. Jedna hvězda jen za krásnou a příjemnou Emmanuelle Chriqui. A přesně tak jak se dívala ona na Zohana, když vešel poprvé do kadeřnictví jsem se já dívala na celý tento film. Opravdu jsem čekala, kdy do sebe Sandler píchne nůž nebo si ho začne přímo před kamerou honit jen aby byl zajímavý. A jediný důvod proč jsem se nezvedla a neodešla, byl přítel sedící vedle mě, kterému se film bohužel líbil. Tady Dugan hodně, hodně ujel. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Skvelá oddychovka na zasmiatie, plná humoru rôznych kategórií aj úrovne. Je to vlastne originálne spojenie, keď si pomyslím, že väčšina filmov používa humor len jedného druhu - buď sú to prešpekulované Allenovky, fekálne tínedžerské komédie, totálne praštené paródie, dementné Beanovky, atď... ale v Zohanovi uvidíte nechutné sexuálne narážky, inteligentný humor, paródie na superagentov, trapasy v láske, scénky ako od Borata aj zosmiešňovanie xenofóbnych, šovinistických i homofóbnych predsudkov... Zabavila som sa veľmi dobre, Sandler si rolu užíval, Turturro bol čarovný, Emmanuelle Chriqui krásna... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Na konci filmu se objevují dcera Adama Sandlera (Zohan) Sadie a jeho manželka Jackie. Dcera sedí na koze v krámku Goat Ride a manželka ji přitom drží. (c.tucker)
  • Volačka do Amanu je „sifr wahid wahid arbak chamsa taláta chamsa chamsa sifr sifr sabka sabka sitta taláta arbak sitta wahid arbak sifr sabka taláta arbak chamsa“. (Wade)
  • Sayed Badreya (Hamdi) je Američan egyptského pôvodu, ktorý do Ameriky prišiel v roku 1979. Hovoril o tom, že k arabským hercom bol americký filmový priemysel krutý: „Keď som sa tu prvý krát objavil a hľadal som prácu, mohol som hrať jedine teroristov. Bol som mladý, štíhly a vyzeral som na teroristu príliš dobre, takže som nemohol zohnať prácu,“ vtipkuje. "Nechal som si narásť fúzy, pribral, a okamžite som dostal prácu. Od toho momentu som v každom filme, v ktorom som hral, povedal jedinú vetu: V mene Alláha vás všetkých zabijem." (PeterJon)

Reklama

Reklama