Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Sice zabitý čas sledováním blbosti, ale pořád LEPŠÍ NEŽ DRÁTEM DO OKA? Bohužel ne. To by o této tupé slátanině neřekl ani Kyklop! A radši by bral ten drát ... ! Pátek večer, jeden z hlavních TV kanálů (ne nadarmo je synonymem slova kanál slovo stoka...). Z posledních sil se plazím pro ovladač - cvak! vypínám onu „komedii“ a jdu si pořádně nafackovat... Naštěstí mi to sežralo jen necelou hodinu času. Vzchopil bych se k vypnutí dřív, ale vysávalo to ze mě všechnu sílu... Pár jakžtakž vtipů, prokládaných čirou krystalickou hrůzou trapného nevkusu. Točit takovéto slabomyslné ubohosti s většinou pokusů o vtipy na úrovni mentálně retardovaných a přitom právě pubertou zmítaných pionýrů by mělo být trestné ! A to nemluvím o tom, jakou „díru do světa“ ,nebo spíš kráter, že..., toto dílko muselo udělat na Blízkém východě. A přitom zbůhdarma, když ani nepobavilo... ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Film sa pekne rozbehol. Sandler tancoval, varil, bojoval, strihal, česal, vytrčal rozkrok a hláškoval, no potom ako keby sa niečo pokazilo a ubralo sa na tempe, vtipe na všetkom... Naštartované to bolo fajn, na pekných 70% ale od polovici filmu to bolo dosť nudné, zbytočne zdlhavé a ničím zaujímavé. Za vydarenú prvú polovicu dávam 55%. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

KOmedie tak debilní, ujetá, nechutná a nekorektní, až jsem se tlemil jak blázen. Zohan je bláznivější než všechno co Sandler natočil, je plný laciných vtipů a trapných sexuálních nechutností, zároveň se ale neuvěřitelně trefuje do Palestinců a ostatní podobné verbeže, až se člověk musí divit, že štáb nezachvátila vlna bombových útoků. Skvělé jsou často i vtipy na Zohanovo nadlidství, třeba u honičky s vodním skůtrem jsem nevěřil vlastním očím a šokovaně se tlemil jako debil. Zohan je primitivní hrubozrná komedie ještě težšího kalibru než jsme většinou u Sandlera zvyklí, ale možná díky momentální náladě a několika pivům, já se prostě řezal jak blbec, nezkazil mi to ani opět trapný výstup Roba Schneidera v přehrávané roli podnikavého taxikáře. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nebyla to úplná nuda, to ne. Ale přijde mi, že Adam Sandler, nemá takové komediální charisma jako Ben Stiller, nebo třeba Sasha Baron Cohen. Některé gagy mohly v provedení jiných dopadnout lépe. Také se mi zdá, že místy je Zohan mnohem více rádoby kontroverzní, nežli vtipný. Přeci jen, téma války v Izraeli je možná až moc závažné na to, aby ho někdo takto zlehčoval. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler bývá pro mě v posledních letech skoro jedinou jistotou dobré zábavy. Na druhou stranu mu mnozí vyčítají, že se nepouští do ničeho moc originálního. A tohle chtěl se Zohanem změnit a příběh docela originální je. Agent Mossadu, který chce pověsit své povolání na hřebík a odjede se do Ameriky stát kadeřníkem, z toho koukala docela originální a ujetá podívaná. A ujetá nakonec docela byla, aspoň tedy ze začátku. Sandler vypadá divně, má blbej přízvuk, uhybá kulkám, hází si piraně do rozkroku,tancuje v rytmu diska a užívá si sexu se starejma ženskejma. To by možná bylo ještě docela fajn, jenže celý to nedrží pohromadě. První polovina filmu je ještě dost dobrá a Sandlerovi to všechno vychází, jenže pak přijde na řadu Rob Schneider a další dávní nepřátelé, milostná zápletka a boháči, kteří chtějí obchod zrušit. Prostě se zde najednou objeví až moc postav a od Zohana se trochu uhne a začne to být docela nuda. A ani ty Zohanovi vtípky už nevycházej a disco hudba už začíná být spíš otravná. Celý to potom pohřbí moralitka ke konci, která se k tomuto filmu vůbec nehodí. Sandler a spol. tedy měli dobrý nápad, ten ale nedokázali úplně využít a vznikla tak další spíš průměrná komedie. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Na konci filmu se objevují dcera Adama Sandlera (Zohan) Sadie a jeho manželka Jackie. Dcera sedí na koze v krámku Goat Ride a manželka ji přitom drží. (c.tucker)
  • Postava Adama Sandlera Zohan byla vytvořena na základě opravdového vlasového stylisty Neziho Arbiba ze Solana Beach v San Diegu v Kalifornii. (c.tucker)
  • Sayed Badreya (Hamdi) je Američan egyptského pôvodu, ktorý do Ameriky prišiel v roku 1979. Hovoril o tom, že k arabským hercom bol americký filmový priemysel krutý: „Keď som sa tu prvý krát objavil a hľadal som prácu, mohol som hrať jedine teroristov. Bol som mladý, štíhly a vyzeral som na teroristu príliš dobre, takže som nemohol zohnať prácu,“ vtipkuje. "Nechal som si narásť fúzy, pribral, a okamžite som dostal prácu. Od toho momentu som v každom filme, v ktorom som hral, povedal jedinú vetu: V mene Alláha vás všetkých zabijem." (PeterJon)

Reklama

Reklama