Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 068)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Absurdní komedie, která paradoxně graduje hned v úvodních 15 minutách a pak sklouzne a už jen drží lehce nadprůměrnou úroveň. Zohan je něco jako izraelský Chuck Norris a v té první fázi filmu to předvede mnohonásobně, ale od přestěhování do NY jeho forma klesá, byť se Adam Sandler snaží, až se z něj kouří. Parodie na izraelsko-palestinské vztahy se poměrně vyvedla, i když hluchých nebo alespoň nedoslýchavých míst je ve filmu také dost. Každopádně dost bylo i povedených scének a fórů, takže výsledek je za nějakých 65%. Solidní a poměrně příjemné překvápko. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Dokud Sandler jenom tancuje, uhýbá kulkám, mlátí teroristy a blbne s piraňami, funguje Zohan ještě vcelku slušně. Ale po přesunu do Ameriky se naplno ukazuje, že ani hromadou narážek a urážek nejde vyplnit dějově ÚPLNĚ prázdný scénář, v němž chybí vše, co potřebujete mít k rozehrání šílené romanticko-akční-parodické-oddechovce. Emmanuelle Chiriqui pak může svým hot zjevem klidně rozpalovat asfalt, ale výsledek nezachrání. Linie mezi ní a Zohanem se uzavře dřív než vůbec začne, to samé platí o ultimátním souboji s Turturrem, který vyprchá do ztracena úplně, a vlastně i o všem ostatním. Sandler se prostě utrhl ze řetězu a natočil film pro nikoho. Arabové ho budou chtít zabít, křesťané se milionkrát pokřižují a ateista, jemuž je vše u paty, se filmem doslova pronudí. Škoda, potenciál byl obrovský. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Skvelá oddychovka na zasmiatie, plná humoru rôznych kategórií aj úrovne. Je to vlastne originálne spojenie, keď si pomyslím, že väčšina filmov používa humor len jedného druhu - buď sú to prešpekulované Allenovky, fekálne tínedžerské komédie, totálne praštené paródie, dementné Beanovky, atď... ale v Zohanovi uvidíte nechutné sexuálne narážky, inteligentný humor, paródie na superagentov, trapasy v láske, scénky ako od Borata aj zosmiešňovanie xenofóbnych, šovinistických i homofóbnych predsudkov... Zabavila som sa veľmi dobre, Sandler si rolu užíval, Turturro bol čarovný, Emmanuelle Chriqui krásna... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle mi připomnělo starýho dobrýho a zasloužilýho Zoolandera, fakt výborná komedie/parodie na tajnýho agenta. Krom toho je tady zarostlej (všude) Sandler ve vynikající formě, hlavně teda v první půlce, stejnětak John Torturro jako palestinec, ten byl snad ještě hustější než sám Sandler a v roli dalšího arabáka výbornej Rob Schneider. Škoda ale trochu slabší druhý půlky, která už neni tak kulervoucí, ale stejně jsem se skvěle bavil a hodně nasmál a to rolovací kombo fakt miluju, to chci taky umět ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Sandler mi nikdy nevadil. Dokonce několik jeho komedií mám rád, ale Zohan s krycím jménem kadeřník (překlady filmů dávaj asi za domácí úkol dětem v první třídě - po zamyšlení beru zpět. Dětem ve druhé třídě) je opravdu trapnej, sice né tak jako Petr Rychlý, když vypráví zrovna vymyšlený fóry v Natoč to, ale dost. Zohan divákovi furt cpe před ksicht jeho péro s největším porostem....a když v záběru není gag s pinďourem, tak je pro změnu s prdelí. Američani jsou divný ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Kadeřnický salon, který se na konci objeví v novém nákupním centru, se jmenuje Dalohan, což je kombinace jmen Dalia (Emmanuelle Chriqui) a Zohan (Adam Sandler). (Jyrka)
  • Aj keď jadrom celého filmu je jeden z najväčších svetových problémov, hlavným cieľom autorov filmu bolo pobaviť. Rob Schneider, ktorý hrá Salima, palestínskeho taxikára, si myslí, že komédia je jedinou možnosťou, ako sa postaviť k neriešiteľnému problému. „Komédia ľudí zbližuje,“ vravil. „Zohan je neuveriteľný – tak neuveriteľný, že sa, ako dúfam, všetci oslobodia od predsudkov a spoločne sa zasmejú.“ (PeterJon)
  • Na konci filmu se objevují dcera Adama Sandlera (Zohan) Sadie a jeho manželka Jackie. Dcera sedí na koze v krámku Goat Ride a manželka ji přitom drží. (c.tucker)

Reklama

Reklama