Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Teda, rozhodování, jestli dát 3 nebo 4, mi dalo docela zabrat. Ne, že by na tom byl tenhle filmeček zase špatně, ale působí dost rozpolceně. Začátek je fajn, krátký úvod, pohoda. Potom přijde běsnící mela v podobě Doomsdaye - suprová ničivá akce, kde Supřík dostane hezky na budku. Pak se ale po Doomovi slehne zem a na řadu přijde "ten druhej Superman". Příběhově zajímavý vývoj, ale prostě Doom byl větší a víc-obav-nahánějící soupeř, takže z druhé půlky filmu už jsem byl docela zklamán. Ale s pár obměnami bych si tenhle příběh dokázal předtavit i v hrané podobě. PS: Luthor s kryptonitovým "boxerem" byl suprovej. ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Kdyby takhle vypadal tragický Singerův Superman Returns ! V tomto případě za málo peněz hodně muziky. Grafika je sice oldschool, ale všechno vypadá naprosto senzačně. Superman bojující se superzrůdičkou Doomsday nebo se svým klonem, ničící Metropolis ! Tohle byl nášup ! Zajímavý příběh, sympatické postavy, hlášky (můj oblíbenec ďábelský Lex Luthor), vynikající akce. Další takové filmy ! Mimojiné se seriálem Angelem nemá jen společné 2 ústřední hlasy postav (charizmatičtí Adam Baldwin a James "Spike" Marsters), ale také vynikající disonantně- heroickou hudbu Roberta J. Krala ! Silný náběh na 5 hvězd. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl jak superman dostával fakt na prdel a muselo to přijít v animáku. Což mě vůbec nevadí :) Navíc kdyby tak akční jízdu měli natočit, tak se někdo nedoplatí. A je fakt, jak tvrdí Tosim, že tvůrci tohoto a pár dalších animáku (např. Superman, Batman public enemies), by si měli vzít na storosti i hrané adaptace, aby se dalo na co dívat, a nebylo to mrhání peněz :) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelá animácia (Clark Kent ale vyzerá trochu smiešne), hviezdny dabing (James Marsters!), originálny temný príbeh plný nečakaných zvratov, krvavej akcie s bombastickým záverečným finále. Lex Luthor je ultracool a zatiaľ bezkonkurenčne najlepší, akého som na filmovom plátne videl. Takto si ho predstavujem a nie ako pojašeného pajáca Gena Hackmana! ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné animované zpracování supermana. Já ho opravdu nemám rád, ani sem neviděl jeho slavnej návrat nicméně tady .. všechna čest. Animace mi naprosto vyhovovala, nepotřebuju detailní a mnohamilionové zobrazení k tomu, abych uznal, že mam před sebou dobrej animáč. Dokonce ani to spermíkovo lítání mi tady nelezlo na nervy .-) co mě však dostalo nejvíce, jak autoři při té víceméně nevinné animaci dokázali film obestoupit temnotou a masakrálními praktikami. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Režisér, scénárista a producent Kevin Smith se ve filmu objevil jako jeden muž v davu, který při záchraně autobusu před mechanickým pavoukem prohlásí: "Pff, like we really needed him to bust up the mechanical spider right? Lame!" To je odkaz na zrušený projekt Superman Lives (nahrazený Superman se vrací (2006)), ve kterém chtěl Smith použít stejnou zápletku jako zde. (Caszidy)
  • Ve scéně, kdy Toyman unese děti a poté "Superman" vstane z mrtvých, zakřičí Toyman: "School's out... FOREVER!" To je odkaz na skladbu "School's Out" od Alice Coopera. (Caszidy)
  • První animák se Supermanem, který má rating PG-13 (tedy přístupný dětem pod 13 let za doprovodu rodičů). (HellFire)

Reklama

Reklama