Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Fanosh 

všechny recenze uživatele

Po pravdě chlap co nosí červenomodrý overal není zrovna autoritativním vzorem. Superman mě tím pádem nikdy moc nebral, zvlášť z nějakou falešnou moralitou. Tím víc mě překvapil tento animák. Taková jednohubka nabytá akcí. Souboj s Doomsdayem hned k začátku sem sledoval se zaujatím jak už dlouho žádný jiný v novodobých pseudoakčňárnách. Už jen s tím, že Superman dostával řádně na prdel. S komixových hrdinů mám nejraděj Loba, tím víc s podivěm, že sem nakonec zvolil jako hodnocení plnou palbu. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Akcí i slušným příběhem se nešetřilo. Celou dobu jsem si představoval, že kdyby tento kousek natočili jako hraný film, je o pecku roku postaráno. Bitvy, kdy se nešetří zbořenými mrakodrapy a efektními dopady mám rád. Jediná výtka patří k dabingu, protože hlas Lucky Vondráčkové mi opravdu nesedí. Předpokládám však, že v originále se dá na Lois nejen koukat :) ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Supermana, ale toto je skutočne jeden z jeho najlepších príbehov. I tak sa však tento poloboh už zo svojej podstaty vzpiera každému temnejšiemu a poľudšťujúcejšiemu pokusu, nie je v týchto polohách tak suverénne presvedčivý, ako väčšina jeho druhov v zbrani zo stránok hrdinských komiksov. Naďalej zostávam v presvedčení, že Richard Donner túto látku pochopil najviac a v tom 1978-om s ňou naložil najlepšie ako sa dalo. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tento animák vůbec nechtěl vidět už kvůli animaci, která mě nesedí, ale byl jsem příjemné překvapení, že se jedná o první superman film, u kterého jsem měl stažený obě dolní půlky. Napínavý a dobře zpracovaný filmek, který doporučuji, jelikož zde dostane Superman totál na hubu a pěsti a kdoví co ještě držíte, ať to vše dobře dopadne. Jak jsem psal, jsem překvapen a jsem rád, že mě tento animák neuniknul. Mé hodnocení 4 hvězdičky.... ()

Mekgrůdr 

všechny recenze uživatele

Superman...nejslavnější a největší superhrdina všech dob. Bohužel všechny hrané filmy podle mě jeho renomé pouze srážely. Díky sucharům jako Reeve, Cain nebo Routh (milovníci původní filmové série nechť mi prosím odpustí) jsem Supermana jako největšího nikdy neviděl. Popravdě vždycky dostával od ostatních kámošů se supersilou hodně "na prdel". Díky tomuhle filmu se ale můj pohled na muže z oceli úplně otočil...takhle se totiž největší superhrdina prezentuje! Doufám, že konečně vznikne adekvátně kvalitní hraný snímek, který si ten nejslavnější a největší zaslouží...pokud bude jako příklad brán Superman: Doomsday, tak by to mohlo klapnout. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • James Marsters, který dabuje Lexe Luthora, si už jednou zahrál postavu z DC univerza. V seriálu Smallville (od r. 2001) ztvárnil Brainiaca. (jh666)
  • Supermanův černý oblek a delší vlasy jsou jedny z mála věcí, které se shodují s komiksovou předlohou. (HellFire)
  • První animák se Supermanem, který má rating PG-13 (tedy přístupný dětem pod 13 let za doprovodu rodičů). (HellFire)

Reklama

Reklama